Šta je novo?

Gidabyte DS 4

rossi-old

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
350
Moze li neko ko ima ovu plocu da mi objasni kako i za koliko da dignem napon memoriji?

Znaci dokle smem da dizem i na shta sve treba da obratim paznju?

A usput moze i objasnjenje za proc,isto pitanje,dokle moze,znaci ne zanima me neshto bolesno,neki rekord ili slicno,nego cisto da vidim kolko moze da ide,mada mislim da me memorija koci jer kad sam probao na 800 nije hteo ni da cuje,ni u windows nije hteo da udje...

Unapred hvala

Mozes da dignes iz bios-a imas opciju tipa cpu/memory core ili slichno.A dokle ,to ne zavisi toliko od ploche,vec od memorije koliko moze da izdrzi..prosecni klokeri je dizu i do 3.2v ali zavisi sta ti imas od ostatka konfe..a za procesor..koji procesor imas??kazi malo vise...

sve pishe u moja mashina....

Druga stvar,znam za te opcije ali nije kao na proshloj ploci gde mi je pisalo npr 1.75 pa onda 2.0 pa 2.25 nego mi sad pishe neshto + 0.350 ili slicno i sa tim ne mogu da se snadjem,zato sam pitao neko ko je vec imao iskustva sa tom plocom,a ima ljudi sigurno...

tek sam pre 2 sata postavio temu,javice se neko valjda,ja da sam hteo da spalim memoriju ne bi postavio pitanje:d

Pozdrav Shiki,

Ja sam gledao bios bas zbog toga i to sto je 0.350 je podizanje napona u tim intervalima. Znaci na default napon dodajes te cifrice (velicine).
Mene isto to interesuje, imamo slicnu memoriju.
Meni je bilo isto jedno vreme na 680 (kao tebi) i svremena na vreme mi je pucalo. Proverio sam memoriju i nije bila stabilna na 680. Interesuje me kada bih malo podigao napon da li bi bilo bolje.

Bilo bi bolje sigurno,zato i pitam...Meni radi stabilno,ali ocu da dignem FSB,a samim tim ide i memorija gore,a to vec nece da mi izdrzi,znaci treba da vidim sa tim naponom,koliko smem da dodajem,kolko je preporucljivo i tako te sitnice,ali izgleda da niko nije raspolozen da nam objasni,do ujutru ce se valjda smilovati🙂

Moze li neko ko ima ovu plocu da mi objasni kako i za koliko da dignem napon memoriji?

Znaci dokle smem da dizem i na shta sve treba da obratim paznju?

A usput moze i objasnjenje za proc,isto pitanje,dokle moze,znaci ne zanima me neshto bolesno,neki rekord ili slicno,nego cisto da vidim kolko moze da ide,mada mislim da me memorija koci jer kad sam probao na 800 nije hteo ni da cuje,ni u windows nije hteo da udje...

Unapred hvala

Zdravo,
Taj Kingmax bi trebalo da ide bez problema preko 800 MHz-a i to sa min. podizanjem napona od +0.1V(1.9v). Dizanjem napona preko ove vrednosti za taj tip memorije ne mozes nista vise postici osim sto postoji mogucnost da trajno ostetis module.Naravno prvo smanji mnozilac procesora na 6 i podigni zeljeni FSB od 400+ MHz-a kako bi znao da li ce memorija uopste raditi na toj frekvenciji (ne zaboravi da drzis odnos 1:1) i naravno istestiraj sa nekim od programa tipa gold memory ili mem testom.

Pozdrav:wave:

ok,probacu jutrom,ako neko ima josh neki savet dobro bi doshao,cisto da "upotpunim" znanje...Pozdrav

kao sto vlada o rece taj kingmax bi morao na preko 800 Mhz.

proveri / promeni verziju biosa. Imam DS3 plocu i na njoj mi sve lepo radi sa bios F7, a sa novijim F8 i F9 nece ni da bootuje preko default kloka.

na DS3 takodje ima neko auto postavljanje voltaza. To iskljuci pod obavezno (ako postoji na DS4). Meni je dizao napon na cpu na 1,425 i memoriju na 2,1V, a sve stabilno mi radi na default naponu na 2,8 GHz

Ama ljudi dokle više sa tim trebalo bi da radi na 800. Znam mnogo ljudi koji su se tako zaleteli i kupili 533 module vođeni vašim iskustvima (među njima sam i ja) i na kraju mogli samo da placu (nije isla ni do 700; doduse moja je isla do 745). To sto je neko provalio nebi li pospesio prodaju tih modula ili sta već, ma batalite to. Nego neko ko ima ploču neka objasni čoveku kako da podesi delioce za memoriju da mu recimo radi memorija na 600 kada je fsb 400 (nemam tu ploču pa neznam gde se nalazi ta opcija).

MB intelligent tweaker(M.I.T.) e tu podesavas memoriju i delioce za istu .Da bi menjao tajminge memoriji i dobio skrivene opcije u glavnom meniju Biosa stisnes CTRL+F1.

imam ds4 f3 verzija BIOS-a nema delilaca koji ce da ti snize freq memorije

znaci ako hoces da juris 400*7 treba ti memorija koja hoce da radi na 800 jer mozes samo da odradis 400*2 za memoriju, tacnije 2 je minimalni "delilac"

U odeljku MIT se nalaze podesavanja koja tebi trebaju, ne zaboravi ctrl+f1

Sta znaci C.I.A.2 u M.I.T.-u?

Kako Ctrl+F1, meni nista ne izlazi? Kada treba to da se pritisne?

Ma ne ljutim se. Nervira me ovo ucitavanje sa dailup-om, a i nesto sam umoran pa se spojim na svaka dva sata cisto da vidim sta ima novo.
Hvala ti. Odoh da probam ovo ctrl+f1.
Jesi li ti dirao CIA2, ako si dirao na koliko si stavio?
Izgleda da je OK staviti na Ciruise.

Obavezno off!!! Inače shiki komsija mi je upravo uzeo dq6 (sad smo išli po nju; ploča je bruka i teška je ko đavo) pa za par dana kad je sklopi ako se nesnađeš imaćeš tačne vrednosti kako i šta podesiti

Thanks Proday...I da,primetio sam par postova vishe da si napisao da ne moze svaka 533 na 800,a ja imam 667 memaru,pa da ne dodje do zabune...Samo da mi prodje ispit u sredu i malko vishe cu se posvetiti toj problematici...
OFF kolko je ta ploca? OFF

Shiki: Ploca i 6300 250eura :d

:wave:

Inace memorija od 533 cas 4 i 666 cas 5 je isto koliko sam skontao!

to iz nekog kamiona ili skladishta?😀:d

Da li je neko ispitivao kako treba podesiti latency za memoriju sa onim ctrl+f1 da radi dobro ili to zavisi opet samo od memorije?

Naravno da zavisi od memorije! Za moju recimo sam prodavac navodi da radi na 800mhz sa 2.1V i 4-4-4-12 :wave:

Meni pise da je za memoriju NORMAL 1.325V, sta bi bilo da jato malo dignem, recimo za 0.05 ili tako nesto. Sta bi bilo? Dokle je bezbedno?

DDR2 nikako nemože da radi na tako maloj V, nešto si ti tu gadno uvideo. Cini mi se da je def za njih 1.8V a bezbolno bi trebalo da rade do 2.2V

Pa i meni cudno , ali reko da pitam.
Posto imamo istu plocu, hajde mi reci tacno sta pise u biosu za napon na memoriji.

Da u pravu si ovo je za CPU napon.

opcije su normal , +0.025V pa do +0.775V

Na koliko je "bezbedno" staviti za svaki dan,cisto da malo poguram jer oce da puca na 800...

malo po malo dizi i proveravaj stabilnost, nije na odmet neko bolje hladjenje da stavis, ja ne bih isao preko 2.1

Nazad
Vrh Dno