Šta je novo?

GhostScript vs. Acrobat

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
treba mi besplatan program za prebacivanje iz .doc (by OpenOffice, naravno!) u .pdf! E, sad... cuo sam da GhostScript to dobro radi, ali da je jako komplikovan i za rad i za instalaciju... Da li je to istina? Da li dobro "razume" pdf, tj. da li ce stranice koje su "pdf-ovane" u Acrobatu i u Ghostu izgledati isto? (ne mora bas 100%, ali recimo 95%)

ZoNi je napisao(la):
treba mi besplatan program za prebacivanje iz .doc (by OpenOffice, naravno!) u .pdf! E, sad... cuo sam da GhostScript to dobro radi, ali da je jako komplikovan i za rad i za instalaciju... Da li je to istina? Da li dobro "razume" pdf, tj. da li ce stranice koje su "pdf-ovane" u Acrobatu i u Ghostu izgledati isto? (ne mora bas 100%, ali recimo 95%)

Za instalaciju sigurno nije komplikovan. Instaliraj gs, kao i njegov view-er GSview.
Ni rad sa njim (u sustini radis samo sa gsview, to mu dodje kao GUI za gs ), nije komplikovan, osim ukoliko zelis da radis iz komandne linije.
Naravno, ukoliko vec nemas instaliran, instaliraj i neki postscript stampac (da stampa u fajl) da bi mogao da dobijes .ps fajl, koji zatim otvaras iz gsview. U principu nije tesko kada se covek malo nazeza da podesi postscript opcije stampaca.

Nije komplikovano, ja sam ga koristio pre nego sto sam nabavio Acrobat. Tada su bile aktuelne verzije 3.6 i 4.2 za ovu prvu imam crack ako zatreba.
Ali koliko se ja secam nije besplatan. Kao sto ti je DS9 objasnio instaliras neki Post Script stampac i podesis da stampa u file.
Uostalom imas ovde sve objasnjeno, samo sledi uputstva.
http://www.cs.wisc.edu/~ghost/

Nazad
Vrh Dno