Šta je novo?

Ghostovanje

Masni Ludak

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
619
Uzimam za igraonicu 200 Win XP Home licenci za , podrazumeva se, 200 racunara.
Da li moram da instaliram svaki kompjuter posebno ili mogu da instaliram jedan pa da ga ghostujem na sve ostale pa posle da menjam serial no.
Ako moze da li mi je potreban neki program poput "XPProCorp Key Changer " ili mogu iz samog Win-a to da radim.
I jos jedno pitanje: neki mi opet pricaju da ne valja ghostovati kompjutere vec ih jednostavno kopirati.
Svi konfiguracije su iste naravno

200 racunara za jednu igraonicu!? Kod nas ili napolju?
Ghost je sasvim OK.

kod nas u centru grada (mislim BG)
Boze zdravlja zovem vas sve na otvaranje sledece nedelje

Masni Ludak je napisao(la):
neki mi opet pricaju da ne valja ghostovati kompjutere vec ih jednostavno kopirati.
Svi konfiguracije su iste naravno

Kod kopiranje se mora formatirati sistemski diski i pripremati particije,
Norton Ghost to preskace vec u letu nabacuje sistem, particiju i sav potrebni sofware. Moja preporuka ti je Norton Ghost ali ne sa CD-a vec pereko HDD-a - to je brzina instaliranja.

Prvo uradis jednu masinu. SRedis ceo sistem. Zatim na ostalih 199 hardova ghostom prebaci indenticne kopije. Zatim za SVAKI ponaosob ubaci disketu sa SYSPREP.EXE programom, i startuj ga. Nakon restarta, ubaci serijski broj za svaku masinu

oo da ustedeces vreme ghostovanjem ALI ....

ako pocnu da pucaju masine???
a njih 200??

prvi test koji novosklepani komp prolazi je upravo instalacija i drndanje dok se ona lepo ne odradi (par sati)

e sad, ghostovanje je idealno ako je masina(e) vec proverena ali na novo i neprovereno , neznam , nezelim da te plasim, jos manje da baxuziram ali iz iskustva ti pricam a bile su u pitanju dosta manje igraonice..

bilo ko, ko je u zivotu radio u servisu moze da ti potvrdi da winxp ladno pocne da se instalira donekle a onda pukne ili se ukopa, i ti posle provalis da recimo brljavi ploca...

znaci nikako ne zelim da te nesto tu sad tripujem ali bolje razmisli, mozda nije lose da ako vec ulazes u tolike racunare i pratecu opremu, nadji par ljudi i za recimo 3-4 E po racunaru da ih srede pojedinacno kompletno..

pozdrav!

SVAKI ponaosob ubaci disketu sa SYSPREP.EXE programom, i startuj ga. Nakon restarta, ubaci serijski broj za svaku masinu
To za sysprep.exe su mi rekli i dobavljaci a uostalom u OEM pakovanju licenci se dobija i neki preparation CD ili tako nekako s kojim takodje moze da se radi

Ako se ne varam, za takve stvari postoji verzija XP-a koja se zove "WindowsXP OEM preistalation Kit"

sysprep se nalazi na tom disku, ali jednostavnije je ubaciti disketu, nema spin up time ko cd pa cekas 100 godina 🙂

A zasto ne bi probao sa RIS-om...? Treba ti jedan server na kome ces da podignes RIS , AD, DNS i DHCP, napravis Image sa CD-a, ili ako planiras da instaliras zajedno sa apliacijama napravis RIPrep Image, napravis answer file-ove, dodjelih ih Image-u i sibas koliko ti treba...sa Admin nalogom nista ti drugo ni ne treba...maltene da ne moras da ustanes od jedne masine: pustis instalaciju i odes u setnju
Ako te zanima detaljnije posalji mi poruku na PM
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno