Ja sam 8 godina koristio Norton Ghost, ali sam sada presao na Acronis. I kod mene se ispoljilo to "nefunkcionisanje" ghost-a, ali sam ja u mom slucaju to povezao sa promenom hardvera (koja je i bila baza za novi OS, tj. prelazak sa XP na 7). Razlog je sto imam low-budget plocu, a tesko mi je bilo da povezem kako bi eventualno drugi OS mogao da utice na funkcionisanje nekog softvera koji uopste ne radi pod njegovim okruzenjem...pa sam zato i posumnjao na hardver.
Poenta price: nisam imao zivaca da se mnogo upustam u pricu zasto ghost nece, video da svi hvale Acronis i presao na njega. Navika je zaj****a stvar, tako da bi mi uvek prijalo da se vratim na Ghost (mozda i bez nekog racionalnog razloga), ali za to sada nemam ni vremena ni zivaca. Acronis radi...paaaa...mozda mu malo manje vremena treba da napravi image koji, cini mi se, bude cak i malo manji (bolje kompresovan) nego ghost-ov, plus postoji i jos jedan, veci, stepen kompresije (od onog koji ja koristim), koji bude suvise spor, a ustedi se ~300MB, tako da njega ni ne koristim. To su plusevi... Minusevi, pa ima gomilu opcija koje ja necu nikada koristiti, a zbog njih mi ne deluje bas nesto preterano stabilno (kao npr. ghost). Ovde podrazumevam neke sitne "bugove" tipa kada kliknem na "browse" dugme da mu zadam lokaciju odakle ce da povuce image, to traje od 3 do 10 minuta (da, zaista - 3-10min. pre nego sto se pojavi "explorer" tree...i to cekanje uvek traje razlicito). E sad, ja to opet povezujem sa mojom debilnom plocom, i mozda nekim kontrolerom ili cime vec, a ne sa samim softverom...
EDIT: Da ne bude zabune, moj problem sa Ghost-om je totalno druge prirode u odnosu na tvoj...ja cak nisam mogao ni da dodjem do situacije da restore-ujem image, jer nisam mogao ni da ga kreiram, tj. ni da udjem u Ghost. Prijavljuje mi "CD rom boot priority ..boot ready", sta god to znacilo (cd rom je first boot device), i posle toga nista ne moze dalje, cak ni CTRL+ALT+DEL, jedino hard reset.
I jos jedna stvar, ja sam oduvek koristio Norton Ghost 2003, matoru verziju, posto ne volim da menjam stvari koje rade a samo zato sto je izaslo nesto novo...ali kada se preslo na SATA standard, uvek sam pre Ghost-ovanja morao da prebacim na IDE mode (ili AHCI ili zavisi vec od ploce koje je resenje pomagalo...ali native SATA nikada nije moglo). E sad, mozda su sa nekim novijim verzijama to omogucili, ne znam. Znaci uvek mi je trebao jedan extra ulazak u BIOS, i posle zavrsenog posla jos jedan, da vratim na SATA mode. Kod Acronisa ne gubim vreme sa ovim, radi normalno i u SATA mode-u.