Šta je novo?

Ghostovanje SATA HHD-ova

Masni Ludak

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
619
Kako da Ghostujem S-ATA hardove, ne treba mi backup niti image harda, vec da kompletnog ghostujem (kloniram) na identican drugi HDD. Internet Caffe je u pitanju.

Molio bih malo detaljnije objasnjenje ako je moguće.

Hvala unapred

Koristim norton ghost 2003. Sve je isto kao i kod ranijih ghostova. S obzirom za sta ti treba, pretpostavljam da ti je hardware identican na svim Pc-evima?

Ghost
Disk to disk

A kako da gostujem kada su sata hard diskovi u miroru? Dva harda od 160 gb su u miroru, hocu da ih gostujem na josh jedan takav hard od 160Gb.

@Masni Ludak
Samo mala dodatna informacija. U mom slucaju (ploca ABIT NF7-S) Ghost nije prepoznavao hard sve dok, pored ukljucenog SATA kontrolera, nisam aktivirao i RAID ROM. Nemam pojma zasto je to tako, ali eto, tako je.
Kad ga je Ghost jednom video, dalje je sve islo regularno. Znaci, ono sto je borab vec pomenuo, idi na opciju "copy disk to disk". Mnogo dobra stvar je sto ciljni hard uopste ne mora da bude particionisan, Ghost to sam odradjuje automatski u istom cugu.

Poslednja izmena:
a da li je ista pricha ako se ghostuje PATA na SATA disk? Ovaj PATA mi izgleda polako postaje premali (nije sistemski, imam 2x80GB), pa bi da uzmem veci SATA HDD.

joriq je napisao(la):
a da li je ista pricha ako se ghostuje PATA na SATA disk? Ovaj PATA mi izgleda polako postaje premali (nije sistemski, imam 2x80GB), pa bi da uzmem veci SATA HDD.
Skoro. NA PATA disku moras, pre kopiranja, prvo da instaliras drajver za SATA (skini ga sa sajta proizvodjaca tvoje ploce). Obrati paznju da ce ti Ghost sam ponuditi velicine particija na ciljnom disku koje su u proporciji kapaciteta celih hardova, ali ti to ne moras da prihvatis vec mozes sam da im menjas velicinu.

Hvala na brzom odgovoru, nego, kako sam ja skapirao, service pack 2 vec ima SATA drajver (ne da je neki problem instalirati ga ponovo, jos imam i disketu sa njim). Ali, o tom potom (prvo treba skupiti $$$ za novi HDD :D ).

joriq je napisao(la):
Hvala na brzom odgovoru, nego, kako sam ja skapirao, service pack 2 vec ima SATA drajver (ne da je neki problem instalirati ga ponovo, jos imam i disketu sa njim). Ali, o tom potom (prvo treba skupiti $$$ za novi HDD :D ).
Sto bi reko Djordje Balasevic: "Poslusaj savet sto ce ti cica dati". Taj drajver mu nije dovoljan. Veruj mi na rec. :)
Ja sam bas to radio. PATA na SATA (Maxtor 80GB -> WD 200GB). Izgubih ceo dan zbog te gluposti. Cak i drajver sa WD-og sajta nije bio dobar. Na kraju mi kolega sa posla spasio par kila zivaca odgovarajucim drajverom jer imamo istu plocu.
Poz.

Nazad
Vrh Dno