Šta je novo?

Ghosting XinXP-a na drugi komp

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Da li je moguce Ghostovati XP sa jednog kompa na drugi (probao sam ovo, ali kad mi se dize na drugom prijavi neki error)
Kompovi nisu isti, sta vise nemaju ni jednu karakteristiku istu:

Epox ploca
Celly 433mhz
64mb RAM (SDRAM)
20gb Quantium AS
VoodooIII 2000
Teach 40x cdrom
I josh gomilu drugih kartica (modem, mreza, zvuk, tv, satelit...)

Abit KT7a RAID
Athlon XP1600+
256RAM (SDRAM)
60gb IBM DeskStar 120dx
Asus GF4 MX 440
Sony 24/10/40
Lucenk56k, SB Live! 5.1, i mreza... (ista kartica ko i gore - ipak imaju nesto isto :))

Anyway, jel moguce ghostovati system? (taj ghost fajl ide na oko 4gb i ima sve programe sto mi trebaju instalirane, a mrzi me da ponovo sve podesavam)

Koliko se ja razumem u ova pitanja čak i kad se ghostuje Win98 na mašine sa različitim pločama uspeh je blago rečeno neizvestan. U slučaju XP-a ne bih ni razmišljao o ghostovanju.

Po meni to moze samo ako su makine iste ili bar imaju istu maticnu

dedamrsoje je napisao(la):
Po meni to moze samo ako su makine iste ili bar imaju istu maticnu
ili barem slicne (sto se chipset-a tiche), ali posto se doticne masine dosta razlikuju pozeljno bi bilo da se instalira sa nule, jer u suprotnom i ako prodje ostace gomila repova od druge konfiguracije :(

1. ne moze

2. kako si, 'leba ti, instalirao i pokrenuo xp na masini sa 64mb rama?

Miroslav je napisao(la):
1. ne moze

2. kako si, 'leba ti, instalirao i pokrenuo xp na masini sa 64mb rama?

Pa moze XP na 64rama...
Bio jeo on ranije na toj makini, samo se mnogo vukao, pa sam stavio slabiji...

Inace planirao sam da dokupim josh rama - zato sam stavljao XP...

A ideja sa GHOST-ovanjem mi je pala na pamet, jer se tako u velikim firmama sredjuju kompovi (uradi se jedna valjana instalacija, pa GHOST!!)

Jel bi radilo ovo kada bi pri instalaciji XP-a, pre finalnog paljenja i trazenja drajvera upalio komp u Safe modu, i instalirao sve potrebne stvari (jel XP beshe restartuje komp pre installa uredjaja ili ne?)

pozdraV1

Moze se napraviti Ghost CD kojim ce se instalirati sistem na razlicitim platformama, ali kada se pravi takav ghost, radi se cista instalacija windows-a (bez ikakvih drajvera, directx-a i sl.) + aplikacioni softver. Ova kombinacija radi u 99% slucajeva, jedino posle raspakivanja ghost-a je potrebno instalirati drajvere za plocu, graficku, zvucnu, itd...

mislim da postoji neki miniumum memorije ispod kojeg setup nece proci.

sad tu postoji jedna zvrcka. recimo, za win2000 pro minimum je 96mb. Instaliras ga na 96, pa sklonis memoriju i on radi! jedan baja je pricao (ne znam da li je tacno) da je poterao win2000 na masini sa 16mb rama... "poterao" u pravom smislu reci :)

sto se tice tvog ghostovanja... pokusaj da instaliras drajvere za plocu na tom celeronu, pa onda stavi kt7 plocu, trebalo bi da proradi

Miroslav je napisao(la):
mislim da postoji neki miniumum memorije ispod kojeg setup nece proci.

sad tu postoji jedna zvrcka. recimo, za win2000 pro minimum je 96mb. Instaliras ga na 96, pa sklonis memoriju i on radi! jedan baja je pricao (ne znam da li je tacno) da je poterao win2000 na masini sa 16mb rama... "poterao" u pravom smislu reci :)

sto se tice tvog ghostovanja... pokusaj da instaliras drajvere za plocu na tom celeronu, pa onda stavi kt7 plocu, trebalo bi da proradi

?! 96mb ogranicenje?
JA sam na pomenutom celeronu (sa 64rama) izvozao sve sisteme od 98-mice do XP-a, dakle

98SE
2000 professional (jel ide 2 L?)
Millenium
XP professional

i svi su radili na tih64rama, bez ikakvih prevara sistema (dakle u toku instalacije je bilo 64rama), jedina razlika je bila u brzini (sporoci) rada...

pozdrav!

ne znam brate, mene su ucili, i citao sam u cybex-ovoj knjizi da ne moze...

Miroslav je napisao(la):
ne znam brate, mene su ucili, i citao sam u cybex-ovoj knjizi da ne moze...
Ha, ja znam lika koji je podigao win2000 advanced server sa 64MB ram-a :)

napravis ghost kao brand

napravis ghost kao sto je rekao pre mene kod brand racunara oni ti daju samo instalacioni i disk sa drajverim a to je automatika to tebi ne treba
instaliraj xp ne daj mu da prepoznaje ghostuj ga sa disketom i imas za uvek instalaciju 30 minuta manje

Re: napravis ghost kao brand

alien je napisao(la):
napravis ghost kao sto je rekao pre mene kod brand racunara oni ti daju samo instalacioni i disk sa drajverim a to je automatika to tebi ne treba
instaliraj xp ne daj mu da prepoznaje ghostuj ga sa disketom i imas za uvek instalaciju 30 minuta manje

Imam nekoliko kompova, ne mogu za svaki da napravim ghost pojedinacno...:(

Dandy je napisao(la):
Ha, ja znam lika koji je podigao win2000 advanced server sa 64MB ram-a :)

Ja sam video W2k AS na K62 mašini sa 64 Mb. Bootovao se čitavu večnost :)

Na M$ sajtu pise:
300Mhz, 64MB rama , 3.2Gb hdd min konfig.

Lucas je napisao(la):
Pa moze XP na 64rama...
Bio jeo on ranije na toj makini, samo se mnogo vukao, pa sam stavio slabiji...

Inace planirao sam da dokupim josh rama - zato sam stavljao XP...

A ideja sa GHOST-ovanjem mi je pala na pamet, jer se tako u velikim firmama sredjuju kompovi (uradi se jedna valjana instalacija, pa GHOST!!)

Jel bi radilo ovo kada bi pri instalaciji XP-a, pre finalnog paljenja i trazenja drajvera upalio komp u Safe modu, i instalirao sve potrebne stvari (jel XP beshe restartuje komp pre installa uredjaja ili ne?)

pozdraV1
velike firme koriste sysprep alat pre ghostovanja
imas ga na winxp cdromu u support\tools\deploy.cab
pa :rtfm:

Nazad
Vrh Dno