Šta je novo?

Ghost Windows 2000...

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Evo ovako 🙂 Imam na jednom HDDu od 40 GB Winodws 2000 sa kompletnom instalacijom svih programa...E sad, Hteo sam da sve to premestim na veci disk od 80 GB. Posto ponovno dizanje sistema ne dolazi u obzir, interesuje me da li ce, ukoliko ghostujem, doci do nekih problema u samoj funkcionalnosti sistema?

Ma na istom računaru možeš ne samo da ghostuješ, već i da zipuješ celu particiju i da je unzipuješ a da ti se apsolutno ništa ne dogodi. Znači provereno je i radi...

PS normalno to sve radiš drugom računaru ili drugom OS-u - znači da nema pokrenutih sistemskih programa sa te particije koju zipuješ...🙂.

cheers

odaberi clone disc u ghostu i gotovo, samo obrati paznju na velichinu ciljnih particija, tj. ako nishta ne dirash sve ce ti particije biti duplo vece poshto ti je novi disk duplo veci. Znachi edituj velichinu ciljnih particija i nema greshke. Ovo je ubedljivo i najbrzi nachin da odradish pos'o
Pozdrav

Zipovati ?

kako mislis zipovati celu particiju ?
Koja je procedura nakon sto se zipovani fajl prebaci na drugu particiju, a particija koja je zipovana formatira ?
Mislim kako ce se to raspakovati iz Dosa i jos podici u ispravnom obliku ( ukljucujuci drajvere i sva ostala podesavanja ). ??

Re: Zipovati ?

Dark Angel je napisao(la):
Koja je procedura nakon sto se zipovani fajl prebaci na drugu particiju, a particija koja je zipovana formatira ?
Mislim kako ce se to raspakovati iz Dosa i jos podici u ispravnom obliku ( ukljucujuci drajvere i sva ostala podesavanja ). ??

Moguce da te nisam najbolje razumeo, ovih dana sam se zezao sa Ghostovanjem particija, pa evo sugestije. U Ghostu imas opciju kopresije podataka u okviru image fajla. U verziji 2003 ovo moyes uraditi iy Windowsa (tab Compression u Advanced meniju), a u komandnoj liniji istu stvar bi trebao da ti uradi svic -zx (gde je x=0-9, 9 najveca kompresija, ali najsporijie pakovanje i kasnije raspakivanje imagea).

Hmm a ako prebacim iz NTFS-a na FAT32?

Hmm a ako prebacim iz NTFS-a na FAT32?

Iz OS-a nikako, mislim da PQMagic Partition commander ima mogucnost konvertovanja iz NTFS u FAT32, kao i gomilu drugih konverzija, ako se dobro secam mozesh chak i cluster size da menjash
Pozdrav

Re: Zipovati ?

Dark Angel je napisao(la):

Ma ne is DOS-a, već ti lepo podigneš neki postojeći sistem i klikneš na Extract All i to je to! Jedini problem zipovanja particija što on tu ukljičuje postojeće SID-ove tako da ako želiš da imaš čistu instalaciju svih programa i operativnog sistema moraćeš da iskoristiš MS-ov program sysprep.exe koji se nalazi na svakom instalacionom disku MS Windowsa od 2000 pa do XP-a, u Tools dir-u pa u Deploy.cab zipovanoj datoteci...

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno