Šta je novo?

Ghost programi?

millyons

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2003
Poena
619
imam malo specificno pitanje, neko mi je rekao da postoji program za kreiranje image diska ali se neseca imena, jedino sto mi oko toga zvuci nelogicno je da taj program moze da pravi image diska na istu disk (tj, istu particiju) naravno pod ntfs. dali takav program stvarno postoji jer bi to bilo prilicno zgodno u nekim situacijama

mozda acronis trueimage?

Ja mislim da Acronis ne moze.
Nesto mi se ne proba pa da posle pogubim i ovo 😉

A kako ste mislili uopste da radi image na istu particiju. To ti je ko da seces granu na kojoj sedis 🙂 Teoretski moze (da ne filozofiram sad) ali prakticno nisam naisao na takav program.

Ne razumem svrhu! Zasto bi to bilo korisno?
Pa, ti napravis image diska i snimis na DVD ili na drugu particiju i u slucaju da se sistem srusi samo je pozoves startnom disketom koju kreiras prilikom instalacije programa ili direktno sa DVD (CD).

BigBoy je napisao(la):
A kako ste mislili uopste da radi image na istu particiju. To ti je ko da seces granu na kojoj sedis 🙂 Teoretski moze (da ne filozofiram sad) ali prakticno nisam naisao na takav program.

znam i ja cisto sumljam da takav program postoji, cisto sam pitao ako neko zna kako se zove i dali postoji kao sto me je ta osoba ubedjivala....... a sto se tice primena ima ih gde bi to koristilo

Da, primena bi bila kad imas samo jednu particiju. Resenje je da se pqmagic-om ta particija podeli na dve i onda lepo ghostujes na drugu....

Nazad
Vrh Dno