Šta je novo?

ghost program (malo specifichan mi treba)

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Zamamlo da si obrishem particiju. Krenuo sam da prebacujem image sa Akronisom i u poslednjem momentu provalih da on nema drivere za raid i da mi je podelio raid na dva diska i hteo da iskopira particiju na samo jedan.

Ima li neki ghost program da mogu u njega da uchitam raid drivere pa da vidi diskove kao jedan i onda sve lepo odradi kao kad bi to radio iz windowsa sa dignutim raid driverima? (poshto se oni kolko sam upratio dizhu malo pre win-a)

Mozhe onaj mali (~30mb) ili mi treba full bootable iso?

Napravićeš bootable iz Nera, zar ne. Acronis ne dolazi u obzir, jer ima sistemsku manu. Sve lepo ispodešavaš, napraviš image i sve lepo funkcioniše ukoliko probaš da je vratiš na isti hard disk. E, sad.Kad ti, ne daj bože, rikne hard , a ti taj image probaš da vratiš na drugi hard( makar bio iste firme i istog kapaciteta), nakon vraćanja dolazi gravobolja. Neće ti se podići operativni sistem, kao kod Nortona, sve dok ručno ne edituješ ntloader. Znači, zaobiđite acronis true image.
Lično iskustvo je čudo, a i gomila treadova o tome je na matičnom forumu.

borab je napisao(la):
Napravićeš bootable iz Nera, zar ne. Acronis ne dolazi u obzir, jer ima sistemsku manu. Sve lepo ispodešavaš, napraviš image i sve lepo funkcioniše ukoliko probaš da je vratiš na isti hard disk. E, sad.Kad ti, ne daj bože, rikne hard , a ti taj image probaš da vratiš na drugi hard( makar bio iste firme i istog kapaciteta), nakon vraćanja dolazi gravobolja. Neće ti se podići operativni sistem, kao kod Nortona, sve dok ručno ne edituješ ntloader. Znači, zaobiđite acronis true image.

A kako onda objasnjavas da disk clone opcija Acronisa radi perfektno (na licnom iskustvu) i to kada se clonira na drugi, veci disk, druge firme. Sta je tu razlicito u odnosu na vracanje imagea na drugi disk ? Sve se kopira na nivou sectora, isto ima particioniranje, resizing particija i sl.

borab je napisao(la):
Napravićeš bootable iz Nera, zar ne.

Au, kume 🙂, al ga objasni... ver 9 radi pod XP-om za razliku od predhodnih DOS-ovskih varijanti, stoga kako god ti drago.

borab je napisao(la):

To mi se desavalo i pod Ghost-om.

Nazad
Vrh Dno