Šta je novo?

Ghost - problem sa particijama

stavrov

Čuven
Učlanjen(a)
10.04.2005
Poena
619
Sa Norton Ghost-om 2003 sam drugaru pravio image C: particije na DVD pisac. Kompjuter se restartovao i krenuo da radi program. Jos nista nije stigao da zapise na DVD disk - kad ono nestade struje. Kada sam ponovo upalio komp, nudio mi je dve opcije - da nastavi Ghost ili da normalno udje u Windows. Ja sam izabrao ovu drugu. Ali C: particija nije vise boot-abilna. Izgleda da je Ghost upisao neku svoju malu Virtualnu particiju od 2MB. Kako da to oporavim? Verovatno moram da nekako oporavim MBR?
Pozdrav

Pokusaj da sa Win XP cd-a udjes u consolu i tu dodas boot "fixboot".

stavrov je napisao(la):
Sa Norton Ghost-om 2003 sam drugaru pravio image C: particije na DVD pisac. Kompjuter se restartovao i krenuo da radi program. Jos nista nije stigao da zapise na DVD disk - kad ono nestade struje. Kada sam ponovo upalio komp, nudio mi je dve opcije - da nastavi Ghost ili da normalno udje u Windows. Ja sam izabrao ovu drugu. Ali C: particija nije vise boot-abilna. Izgleda da je Ghost upisao neku svoju malu Virtualnu particiju od 2MB. Kako da to oporavim? Verovatno moram da nekako oporavim MBR?
Pozdrav

Ma jok samo uzmi Win 98 start up disk i podigni sistem sa floppica pokreni Fdisk i tu ces videti da je ta mala Virtualna particija ustvari setovana kao AKTIVNA ... promeni to setovanje tako da ti C: bude ACTIVE i reset i sve je tu ...

Glupi Ghost ... ko ga nezna skupo ga plati ....

Zar Win 98 startup disketa moze da radi sa NTFS particijama? Tada se valjda podigne DOS a on valjda ne vidi NTFS ili sam ja pobrkao neke loncice.
Ghost strahovito sporo radi na nForce4 4x cipsetu. Pa na starom Intel BX cipsetu je sve letelo i to ista verzija programa.
Pozdrav

stavrov je napisao(la):
Zar Win 98 startup disketa moze da radi sa NTFS particijama? Tada se valjda podigne DOS a on valjda ne vidi NTFS ili sam ja pobrkao neke loncice.

I jesi i nisi zavisi kako gledas 😀 ... naravno da se nevide particije i jos manje njihov sadrzaj ali se vide kako NonDOS partition a to ti je dovoljno samo da promenis setovanje Aktivne particije a samo to i treba u ovoj konkretnoj situaciji ... jer Ghost 2003 pokrenut iz Wina pravi Virtual partition od 2MB i setuje je kao Active odradi sav posao u Dos-u i ponovo promeni da ti C: bude Active i resetuje comp i vrati ga u Win ... E sad ako ga ti prekines negde u toj njegovoj Radnji onda se desi da ta mala Virtualna Particija ostane Active pa nemož' u Win 😀 😀

stavrov je napisao(la):
Ghost strahovito sporo radi na nForce4 4x cipsetu. Pa na starom Intel BX cipsetu je sve letelo i to ista verzija programa.
Pozdrav

E sad neznam sta ti znaci sporo ?? Fresh Win + Office + svi moguci sitni Utility + Plan Plus + Morton Benson ... sve to daje Image od cirka 2GB i to za samo 3-5 min bar kod mene i to setovano na High Compresion ... kod mene je NF4 a kod drugara NF4-4x i sve je isto ... Cak je kod mene i Raid Stripe i ja moj GHO file puknem kod njega na masinu da se nezezam previse i samo mu dam sve sta mi trazi od drivera i sljaka super

Jedino sam i ja primetio da kad Ghost startujem sa flopica (a to moram dada zbog Raid-a) da mu trena bas 1-1.5min da se ucita ... Malo Cudno ... jer kada napravim boot CD sa FDD Win 98 Emulacijom sve ide glatko

Pozdrav

U pitanju je verzija Ghost-a 2003. Podesim iz Windows-a sta da uradi i kada se restartuje treba mu oko 40 minuta da zapocne proces rezanja. Do tada samo s vremena na vreme radi hard. Mozda ti koristis noviju verziju. A mozda su i gremlini u pitanju. Ma najvaznije je da je posao zavrsen.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno