Šta je novo?

Ghost-ovana kanta

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
675
Imam instaliran xpsp2 i napravljen ghost file. Kada pomocu ghost-a vracam
ceo sistem tj. jednu particiju (od ukupno dve) na kojoj je instaliran sistem, desava se nesto sto mi je delovalo neverovatno. Slucajno sam ostavio punu korpu, i onda sam preko tog sistema prelepio ghost-om onaj sistem u kome je sve u redu (a i korpa ispraznjena). Ali kad se digne sistem, korpa je puna i to sa onim fajlovima koji su pre ghostovanja ostali u korpi. Palo mi je na pamet pa sam uradio propertis na kantu i video da mi se koriste obe particije za nju. KAKO da namestim da se za izbrisane fajlove koristi samo "c:" particija tj. ona na kojoj mi se nalazi instaliran sistem?

Svaka particija ima svoju odvojenu korpu jer bi bilo glupo da se svaki put kad obrises neki fajl sa recimo D particije vrsi njegovo kopiranje u korpu na C particiji 😉
Alternativa je da smanjis/ukines prostor predvidjen za korpu na nekoj particiji i da se svi fajlovi veci od prostora predvidjenog za korpu brisu po pricnipu Shift+Del, tj. ne ostaju u korpi...

Crni je napisao(la):
Svaka particija ima svoju odvojenu korpu jer bi bilo glupo da se svaki put kad obrises neki fajl sa recimo D particije vrsi njegovo kopiranje u korpu na C particiji 😉
Alternativa je da smanjis/ukines prostor predvidjen za korpu na nekoj particiji i da se svi fajlovi veci od prostora predvidjenog za korpu brisu po pricnipu Shift+Del, tj. ne ostaju u korpi...
Ok, hvala na odgovoru (vec sam u medjuvremenu provalio kako da je iskljucim). Sta ces...mozda je veliki skok sa win98se na xp, ali naucicu 😀

twister je napisao(la):
Ok, hvala na odgovoru (vec sam u medjuvremenu provalio kako da je iskljucim). Sta ces...mozda je veliki skok sa win98se na xp, ali naucicu 😀
Pa Recycle Bin funkcionise na tom pincipu jos od Win95 😉

Crni je napisao(la):
Pa Recycle Bin funkcionise na tom pincipu jos od Win95 😉
A tako znaci 😛 Pa dobro i ja sam do skoro funkcionisao sa hardom od 2.1 GB pa nikad nisam imao vise od jedne particije 🙂

Nazad
Vrh Dno