Šta je novo?

Ghost of Tsushima Director's Cut

Mozda je rano za reci ali da li savetujete KB+M ili PS5 dzojstik za igranje?
Preciznije, vi koji ste igrali na PS5 da li ima nesto u gameplayu zbog cega ne mozete da zamislite da igrate na KB+M?
 
ja bih cak rekao i da svaku igru koja je pravljena originalno ili prvenstveno za konzolu treba igrati sa gamepadom. dualsense ili ne.
 
Ja opet ne mogu da se navike to jest odviknem od miša i tastature nema šanse
 
Mislim znam da zakeram, ali steta sto lipsync nije na japanskom...
 
Ja opet ne mogu da se navike to jest odviknem od miša i tastature nema šanse
Ja svaki put krenem sa gamepadom i kao da sam pijan, sve je usporeno, dosta je losije bez precizne kontrole kamere preko misa.
 
^ ja sam probao ali ne mogu da se naviknem.
 
Na ps je gamepad radio odlicno, uopste nije bilo problema sa kontrolama. U days gone me recimo izludeo gamepad, ali u GoT je sasvim ok. Za hunter klasu znaci preciznost, pogotovo uz headshot bonus, ali to je to, sve ostalo ne zahteva neku posebnu preciznost.
BTW, mogu li da se prebace ps profili iz igre? ne bih da budzim legends ponovo. Nema sanse da nabodem legendary osobine na oruzjima koje sam imao. Najbolji build u igri koji nisam video da je iko ikada odigrao, ronin koji priziva medveda, a medved ima healing oko sebe. Plus heavy kunai x5 koji smanjuju cooldown.
 
samuraj.jpg
Ja uključio sa Engleskim audiom i Hrvatskim titlom.Ni elgleskm lipsync nije baš dobar.Igra radi super na rx580 mislim u high detaljima.Pre pokretanja mi rekla igra da updatejuem grafu što nisam učinio i pukla mi je igra nakon nekih 45min.Sad uradio update pa će da vidimo
 
Ja svaki put krenem sa gamepadom i kao da sam pijan, sve je usporeno, dosta je losije bez precizne kontrole kamere preko misa.
Isto, gde god treba kontrola kamere i nisanjenje - M+K.
A i sramota me kad igram na gamepadu ko neki console seljak :LOL: :ROFLMAO:

Zanimljivo da ima hrvatski, sad samo da stave srpski, otkljucaju igru i sve im je oprosteno. :whistle:
 
Kakav seljak, ovakav tip igara najbolji na kontroleru, daj mu sansu.. :D

Hrvatski je podrzan zbog Playstationa Store-a koji je podrzan tamo. Sve Sony eksluzive ga imaju.
 
Brate moj kao da si došao sa planine i nisi gledao/čitao sve prethodne vesti oko PSN-a. :)

Tamo gde nema zvaničnog PSN-a, ne može ni da se kupi, a ni pristupi Stream strani igre. Ovo drugo oko Steam strane je "aktivirano" pre koji dan.
 
Da, skontao sam, nego ne izbrisah poruku. Najjace mi je sad sto imam Helldivers 2 i mogu da ih igram, ali ih vise ne vidim na Stam storeu. Ovo sta Soni radi je totalno skandalozno, najblaze receno.
 
Nebo i zemlja razlika izmedju 30fps na PS4 i 60fps na PC, tek sada dolazi do izrazaja vrhunska produkcija u punom sjaju, narocito u katscenama koje su vrhunski kadrirane i animirane - kao da gledam film, za razliku od ubogog Assassins Creed serijala. Takodje, bilo mi je zadovoljstvo posetiti davno zaboravljene drugare sa ostrava... ;)
 
Soniju više vredi data kolekšn, i da to prodaju nego jedna teansakcija od 50 eura... Slepci.
 
Ovo je predobra igra. Sve je taman kako treba kao i sve Sonijeve igre.
Igram M+K i nemam nikakvih problema.
Privodim prvi akt kraju i radim dosta stvari sa strane.
Licno bih voleo da je igra malo ozbiljnija, da ima i gore momenata, da nema naivnih konverzacija u cilju humora, mozda je to podnosljivije sa Japanskim audiom, zatim lisica koja skakuce od srece kad je pomazim itd. Sve je ovo lepo dozirano da ne smeta toliko a nekome ce sigurno da se svidi i tu su sonijeve igre zakon. Tako je i borba dovoljno slozena da konstantno bude zanimljiva a laka za ucenje i sto vise napredujem i otkljucavam skilove to mi je zanimljivije da se makljam.
Ovo su neki prvi utisci, gtx1660 super ryzen 5 2600 u 2k skoro sve na max sa onim AMD opcijama upaljenim gde god moze, izvlacim oko 50 fpsa.
 
Ovo za kontroler I m+k; na žalost port kontrolera sa PS na pc nije isti. Najčešće pc portovi imaju veći deadzone. I ako je ovo jedan od boljih portova za kontroleru dok je TLOU bolja sa mk.
 
Kod mene gamepad reaguje i na najmanji pomeraj palice, a u softveru imam da podesavam i koliko progresivno zelim da reguje na pomeranje iste.
Dodatno, posto imam abxy ispod kontrolera, ne skidam desni palac sa palice za kameru nikada.
Moze se reci da trenutno ne moze bolje sto se tice kontrolera, ali opet sam navikao da kada zelim da okrenem kameru, to bude instant, da kada jasem, u sekundi mogu kameru da okrenem na desno, a nastavim na A da jasem pravo i gledam sa strane.
Te stvari su na kontroleru ili nemoguce ili tesko izvodljive.

1716068695888.png

E sada, sto se tice igre, igra je prelepa.
HDR je brutalno odradjen.
Grafika jeste malcice outdated, ali je tako kvalitetno stilski odradjena, da je to totalno nebitno.
Grafika vrh, zvuk vrh, sviranje frule, lisice, sastavljanje svojih haiku pesama i pravljenje headbend-a sa time, borba, dizajn karaktera, fizika pokreta...nemam jednu jedinu zamerku.

Vidim da ce mi trebati vremena da zapamtim pokrete, stance-ove i sta vec jos treba jer ima dosta toga, a za sada igram siledzijski :)
Sve u svemu, prvih 10ak sati...bomba od igre!
 
Dualsense kontroler se baš čudno ponaša u ovoj igri, ne sećam se na ps4 da mi je bilo ovako. A nema ni mogućnost podešavanja deadzonea što je problem.
 
^ neće ti nikad kontroler od PS raditi na PC kao na samom PS.
 
Ne bih rekao da je to tačno, sve dosad portovane igre imale su dobru podršku :) Od Spajdermena do TLOU1, preko Horizon FB-a.
 
^ jel se čuje na kontoleru onaj vetar kad je na PC? Kad se na kontroleru uradi swipe jel ti se pokaže gde treba da ideš to jest krene vetar da ti pokazuje?
 
Igra je fantasticna, igrao sam neki 10-tak sati i super mi se svidja story. Gameplay i combat mi je 10/10, sama borba bas ima neku tezinu i osjecjaj. Ne znam je li do samih animacija ili sound dizajna ali vrlo mali broj igara daje ovakav osjecaj pri igranju. Inace igra radi savrseno u 175hz lock na mojoj masini, kao rezultat toga odzivi i fluidnost igre je mnogo bolja nego na PS5.
Za ovih 10h igranja sam isto otkrio par bugo-va:

- SOUND
Kada koristite DUALSENSE, zvuk igre se iz nekog razloga smanjuje. Najlakse je primijetiti ovo u glavnom meniju gdje svira muzika. Samo prebacite izmedju DUALSENSE-a i tastature dok navigirate kroz sekcije u meniju. Kada koristite gamepad, zvuk se odmah smanjuje, a kada prebacite na tastaturu, muzika se vraca na normalan nivo. Ovo se desaje i tokom samog gameplay-a.

- STANDOFF
Kod mene dugme na tastaturi ili gamepladu tokom standoff-a prestaje da radi svki 5-6 borbi

- FLICKERING
Desaje se samo tokom cutscene-a, a tokom gameplay-a radi super, medjutim ako se snima sa shadowplay-om onda flickering ima i tokom gameplaya s tim da je 5x gori.
 
Nazad
Vrh Dno