Šta je novo?

Ghost image sa Intel na AMD konfiguraciju. Kako?

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Imam na jednom laptop-u intelov procesor i HD od 40GB. Hocu da taj kompletan sadrzaj HD-a, sa sto manje modifikovanja, prebacim na drugi laptop sa AMD-om i HD-om od 60GB.

Kako da to izvedem?

Thx

Probaj sa norton ghostom 2003. On ima podrsku za usb portovanje.
Ako mozes da skines hard sa nb, nabavi fijoku za 2.5" diskove. Sve to zakacis na pc i odradis ghost na cd ili dvd. Kasnije, obavis brnuti postupak ka amd platformi.
Tako bi probao, mada ce biti problema oko irq, drivera i ostalih parametara.

Mislim da to neće raditi.

Iz mog iskustva, mora da bude barem istovetan čipset.
Ergo: Duron 650 VIA FIC je radio i na ghostu XP1800 Chaintech VL... (***** li ga ne znam sada).

Isti nije hteo da radi na nForce... što će reći, mislim da ti jedna masna reinstalacija ne gine.

koji OS?

pre pravljenja ghost file-a treba da izbrises swap file (iz dos-a) , imas uputstvo o ghostovanju u FAQ . Pozeljno je da particija i na jednom i na drugom disku bude ista , inace ces imati problema . takodje kad vratis image treba da instaliras driver za odgovarajuci chipset .

pre ghosta pokreni sysprep

Jao bre al ste se nalupali... Pre ghosta, uninstall drajvera za chipset, drajvera za IDE grane, SATA kontroler, SVIH drajvera, ne zbog "sanse za ghost" vec zbog "sanse" da se taj isti OS podigne posle na drugoj masini, pa da krene sam da instalira MS drajvere. Znaci, ciscenje drajvera pa ghost. Velicine source i destination diskova su totalno nebitno. Sto se tice pagefile-a, Ghost 2003 sam pita prilikom pokretanja da li da obrise swap fajl ili ne. Mozes obrisati swap file slobodno. Potrazi detaljnije uputstvo u FAQ sobi.

Ali opet, niko nemoze da ti garantuje da ce ti to uspeti. Najbolje ti je instaliras XP na AMD masinu, pa da prebacis podatke, ustedeces sebi i vremena i zivaca.

a sto sam se ja nalupao sa sysprepom?

Najprostije resenje:
Uradi se ghost particije koje zeli da se klonira i prebaci se na drugi hd. Zatim se ubaci instalacioni disk win xp professional i pre nego sto krene instalacija postoji opcia repair, koja resava probleme :) U principu, to je potpuno nova instalacija xp (tj. traje koliko i da se opet instalira xp ~30min) ali svi programi ostaju.
Mana ovoga je sto moze samo na xp prof :( ali moze da zavrsio posao bez mnogo cimanja.

Filo je napisao(la):
a sto sam se ja nalupao sa sysprepom?

Nisam mislio na tebe, tvoj post nisam ni video dok nisam postovao. U pravu si za sysprep, nisam se setio toga.

OK :wave:

Filip je napisao(la):
Najprostije resenje:
Uradi se ghost particije koje zeli da se klonira i prebaci se na drugi hd. Zatim se ubaci instalacioni disk win xp professional i pre nego sto krene instalacija postoji opcia repair, koja resava probleme :) U principu, to je potpuno nova instalacija xp (tj. traje koliko i da se opet instalira xp ~30min) ali svi programi ostaju.
Mana ovoga je sto moze samo na xp prof :( ali moze da zavrsio posao bez mnogo cimanja.
A šta će da radi za drajvere???

Koje drajvere? Drajveri su razliciti na masinama. Dobijes samo osnovne djavere sa xp-a? Tj. dobijes efekat kao da si instalirao xp na prazan hd i sa njim automatski sve programe, a drajvere zasebno instaliras. Kao sto bi instalirao i da na prazan hd instaliras xp.

Da samo što prilikom repair-a drajveri za procesor(što nije toliko strašno) i grafičku ostaju a ako je druga grafička može da ima mnooogo problema

Nisam siguran da si u pravu. Posto je ovo probano sa POTPUNO razlicitim grafickim i POTPUNO razlicitim procesorima. (Full intel 4 i AMD mobile, a grafike ATI i SiS, tako da...)

Ja lično nisam radio sa laptopovima, ali što se tiče desktopova to jeste problem: lično sam probao(na mom compu) posle instalacije svih drajvera(zezao me je win) da uradim repair i pred sam kraj je počeo da blokira pa je morala nova instalacija. Inače to isto sam probao pre instalacije bilo kog drajvera(default win drajveri) i nisam imao nikakvih problema

Vrh Dno