Matori, i kada ga budeš nabavio, velika je verovatnoća da je stigao iz UAE.
Šta to znači? Dve najbitnije stvari - možeš da pišeš i s' leva na desno i sa desna na levo, a kodni raspored na tastaturi je potpuno sumanut i na svakoj tipkici imaš i neke arapske hijeroglife. Aj' za hijeroglife i nije strašno ... i za neke stvari možeš da se navikneš na "slepo kucanje", al' ovo sa levo i desno smerom pisanja stvarno smara.
E, sad ... pitao sam u Alpha Copy-ju, oni kažu da ubacuju nove FWove, ali nisam uspeo da dobijem informaciju o tome da li njihov flash rešava problem arapskog, ili to ostaje, a oni ti ubacuju samo noviju verziju. Ubaciš novi FW i zameniš tastaturu (takođe kod njih) i onda tek imaš normalan telefon. Ovo je, veruj mi - katastrofa ...
P.S.: Ako je neko radio ubacivanje softvera sa srpskim, molim da ovde javi kako je prošlo ...
Ja kupio za 260 eur jos pre mesec dana 😀. Telefon je "Made in Finland" i nije skidan sa mreze, baterija China of course 🙂, tastatura je sa arapskim karakterima ali se covek navikne za 1 dan.
Nego jel neko zna gde moze da se nabavi futrola za E61???? Trazim vec mesec dana i nema nigde, cak ni kod uvoznika!
Jao jeste :-devil-: I mene je izluđivalo (prvih par sati:d ), ali ni ne gledam u tastaturu, što će reći savladao sam slepo kucanje na E61. drfedja mi kaže da brže kucam na telefonu nego njegova devojka na kompu :smoke: kada "pričamo" prekom MSN-a.Evo meni je napokon stigao telefon.
Malo sam duze cekao, ali se isplatilo. Telefon original, nije skidan ni sa jedne mreze, vec je pravljen za to trziste gde je kupljen (ua). Stigao u originalnoj kutiji, u full paketu.
Jedina zamerka moze da bude to sto je ruska tastatura. Ustvari kombinacija cirilice i querty tastature, pa posto je cirilica krupnije ispisana, lakse upada u oci pa je teze pisati, ali sam se vec poprilicno navikao.
I da, izasao me fon svega 230eur...bolje nego kod nas u svakom slucaju!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari