Šta je novo?

GForce 9600 GT pregrevanje ?

Učlanjen(a)
11.01.2010
Poena
310
Pozdrav svima. Imam jedan problem.

Vec par meseci imam problema sa igranjem igrica koje sam komotno igrao pre 2 godine.

Ja i drugar smo dosli do zaključka da bi problem mogao da izaziva grafička.

Ali ajd , da vam kažem šta se dešava.

Dok igram igru , dok recimo trčim kroz pustinju , igra se malo zapuca, pa nastavi. Kad dođem do borbe totalno je neigrivo a zvuk isto kreće da šuška.Kad pogledam procese simultano memorija se popuni na 100 %.

Imam graficku karticu sa pasivnim hladjenjem i temperatura graficke dok igram igru dodje i do 88 stepeni.

U pitanju je GF 9600 GT. Vas predlog je da stavim dodatne ventilatore na kuciste ? ne znam koliko bi to pomoglo ?

Jel nekom uspelo tako sto je zamenio termalnu pastu ?

P.S. Inače , nisam siguran da li je moja grafička u pitanju.

88C nije opasno, mada ne bi bilo lose oboriti temperaturu. Ti ocigledno imas problem sa nedotatkom RAM memorije tj. nemas je dovoljno za tu igru, i onda HDD stupa na scenu da radi kao RAM, i posto je on spor, dolazi do tog trzanja/kocenja cega god. Koliko ram memorije imas?

Ma kakvi brate , istu igru sam igrao pre 2 godine i radila je kao podmazana , sad i igre kao sto su Heroes Of Newerth ( malo jacha od Warcraft 3 ) secka !

Imam 4 gb ddr2 memorije , tako da znam da memorija nije sigurno.

4GB je sigurno dosta. Kako ti se onda sva memorija napuni 100%? Kad se popuni sva fizicka memorija onda ide virtuelna memorija (HDD),i onda dolazi do tog kocenja. Proveri sta ti zauzima toliko ram-a, nemoguce je da jedna igra moze da popuni toliko.

Graficka se verovatno pregreva. Skini hladnjak, ocisti staru termalnu pastu i stavi novu. Uradi to sto pre, u protivnom rizikujes da dodje ozbiljnijeg kvara (strafte, kockice...) i na kraju potpuni otkaz. Ako postoji mogucnost nabudzi aktivno hladjenje, tj. pokusaj da pronadjes neki ventilator koji se moze pricvrstiti na hladnjak i verovatno ce tvoji problemi nestati.

Stavi neki vent. da bije direktno u grafiku.

Ne sme toliko da ide temperatura, jer je G94 generalno hladan. Imao sam je, nije prelazila 76C u Full Loadu. Poslušaj savet drugih kolega i očisti kuler. Novu pastu obavezno.

hvala , o tome sam i razmisljao ...nova pasta + neki fan za graficku.

Samo sam gledao , ne bi imao kako da nakacim fan jer nema rupa za nadogradnju fana na njega :(

Ostaje mi samo pasta. Hvala.

Pitanje : da li da mi radi to iskusna osoba ili mogu i novajlije da menjaju paste , kao sto sam ja ?

hvala , o tome sam i razmisljao ...nova pasta + neki fan za graficku.

Samo sam gledao , ne bi imao kako da nakacim fan jer nema rupa za nadogradnju fana na njega :(

Ostaje mi samo pasta. Hvala.

Pitanje : da li da mi radi to iskusna osoba ili mogu i novajlije da menjaju paste , kao sto sam ja ?

usrafi kuler najobicniju 8micu medju rebra hladnjaka,
nek bude i tropinski, pa sta.
Ukaci ga u plocu, ne moras na grafiku.
Ako si iz BG, besplatno cu ti to namontirati.
Montirao sam ih desetine...
:type:

Ma da.. uperi ventilator od kucista pravo u hladnjak od graficke.
Ako temperatura opet ide preko 80, znaci da se toplota ne prenosi dobro sa GPU-a na metalni hladnjak.

Imao sam nekoliko pasivno hladjenih grafika, sve su tokom igranja isle na visoke temperature.
Srafljenjem obicnog malog ventilatora za hladnjak, temperatura mi je padala za bukvalno 30 C (tokom igranja).
Samo prvo proveri ono gore navedeno.

Pitam se kako cu ovde da nakacim ventilator ?

gigabyte-9600gt-front.jpg

gigabyte-9600gt-scan-front.jpg

Zamenuo termalnu pastu, igra radila savrseno 10ak minuta , krenulo opet da se pregreva.

A ventilator ne mogu nikako da nakacim.

Kupi accelero L2

Meni deluje da mozes da usrafis neki 40x40 ili 50x50 bar sa tri srafa?

Konacno sam nasao problem.

Dosao mi ortak sa napajanjem i zamenuli smo sa mojim i sve mi je radilo besprekorno bez ikakvog seckanja.

NAPAJANJE JE BIO PROBLEM !

Nazad
Vrh Dno