Šta je novo?

gf4 mx440 driveri?

vipi

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Imam gainward gf4 mx440 pro 660, pa sam hteo da skinem nove drivere i sad me je zbunilo to sto na gainwardovom siteu su driveri za gf4 42.30 a na nvidiinom siteu biram biram gf4... i ima lista svih grafickih i na kraju me odvede do 52.16whql a negde sam procitao da su ti 52.16 za fx5900 i ostale fx.
Sad ne znam koje da skidam?
Hvala.

Slobodno skini 52.16. Ja sam ih skinuo i intalirao, a imam FX5200.

Radi.

Pazi ovo je moje licno iskustvo...Imam GF4 MX440SE,i skinuo sam Starstorm5216x drivere koji su napravljeni na bazi nvidijinih 52.16....
na stranim forumima su odusevljeni njima, a i ovde ima par likova koji su probali i kazu da su bolji(cak ih je jedan instalirano na GF2)....
i rezultat u 3dmarku2001 je bio za nekih 5-10% losiji nego na starim 44.03.
Jeste ima vise opcija, overklok direktno iz drivera,ali ipak brojke su najvaznije :mrgreen:
Dakle ponavlljam ovo je moje iskustvo, mozda ce kod tebe biti drygacije..probaj bre uostalom cheers

pozdrav :wave;

Glavna poenta StarStorm drjvera i nije ubrzanje nego kvalitetniji prikaz u igrama(mada je meni sem sto je lepse i malo brze -FX 5600),ali oni su bazirani na detonatorima 52.16 koji se i prave tako da optimizuju rad na FX karticama a ne za GeForce 4(Titanijum serija) ni za satro cetvorke(MX serija).Dakle ako i instaliras bilo detonatore 52.16 bilo StarStorm na MX kartici neces se nesto ovajditi.

Uzmi najnovije drajvere

marko11111 je napisao(la):
Pazi ovo je moje licno iskustvo...Imam GF4 MX440SE,i skinuo sam Starstorm5216x drivere koji su napravljeni na bazi nvidijinih 52.16....
na stranim forumima su odusevljeni njima, a i ovde ima par likova koji su probali i kazu da su bolji(cak ih je jedan instalirano na GF2)....
i rezultat u 3dmarku2001 je bio za nekih 5-10% losiji nego na starim 44.03.
Jeste ima vise opcija, overklok direktno iz drivera,ali ipak brojke su najvaznije :mrgreen:
Dakle ponavlljam ovo je moje iskustvo, mozda ce kod tebe biti drygacije..probaj bre uostalom cheers

pozdrav :wave;

Da..da... GF2 GTS ... i StarStorm 52.16 otkidaju !!!! cheers

Meni sve lepo radi sa starim 44.03 drajverima sa nVidia sajta. Probao sam 52.16 i sporiji su. Imam GF4 Ti4200 ViVo AGP8x 64 MB.

Preporucujem ti 44.03

jos neko je skoro u nekom threadu ovde nasiroko i nadugacko objasnjavao o ponasanju racunara u igrama i dotakao se i drajvera...
i po njemu je 44.xx optimizovan za gf4,a 52.xx za FX kartice, sto se poklapa i sa mojim iskustvom....ma bre nista dok ne instaliras jedne pa proveris,pa druge ,pa opet proveris i zadrzis one koji su bolji

cheers

Da stvarno, i mene interesuje kako ja to da proverim. :?:

Pa lepo -uzmes testove i igre koje te interesuju i u igrama vidis sa kojim drajverima radi brze,odnosno secka manje,a bar u testovima to nije problem -sa kojim drajverima daje vecu cifru ti drajveri ti vise odgovaraju

Na MX 460 (kdo mene), najvise poena u 3D MARK-u 2001 imao sam sa drajverima 44.03, a nijansu manje sa 45.23 Sa novim 52.16 i StarSotm dobijam skoro identicno, ali manje nego sa 4x.xx verzijama.

@apolon
OK brzina ista, ali sto se tice kvaliteta slike - tesko je porediti StarStorm i orig. drivere.

Nazad
Vrh Dno