Šta je novo?

GF4 ili ATI9500 Pro

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Pozdrav. Moram da ponovo postavim pitanje posto je na mom proslom postu isplala prava rasprava sta je bolje kad se klokne. Klokovanje kod mene ne dolazi u nikakav obzir posto principjelno to ne volim i ne zelim da radim. Imam ploci Gigabyte GA-845PE (4xAGP) i ASUS V8420 GF4 Ti4200 (64mb DDR AGP 4x). Pitanje je da li bi doblata od 100e bila isplativa za uzimanje Connect3D Ati 9500 pro (128Mb DDR)-taj sam jedino video da ima da se kupi. Obzirom na ove nove testove na Hot Hardweru, zamena uopste nije isplativa. Sta vi mislite, da li bih dobio mnogo ali bez klokovanja bilo koje od ovih karti. Mene jedino kod Asusa nervira ove varijante Antalising i anisotropic Filtering koje kad se ukljuce ubise od seckanja u igrama. Kako je kod Atija ovo reseno i sta generalno mislite da li da menjam. Posto primam platu ne bi me 100e ubilo ni gore ni dole, toliko bih mogao da izdvojim, ali ipak ne bih uzalud da ih bacam ako je dobitak mizeran, ili niakav.

Ipak doplati jer ATI je ATI - heh' kako se samo rimuje

Ja mislim da razlika nije vredna 100€. Bolje izadji i provedi se za te pare.

Laza je napisao(la):
Ja mislim da razlika nije vredna 100€. Bolje izadji i provedi se za te pare.

:confused: Heh'?! Znaci spiskas pare za jedno-dve veceri i..??? A ovako kupis Radeta pa traje duze (bar nekih godinicu ipo :D)

BTW: razlika je daaaaleko ispativija jer taj ASUS je skuplji od 9500-ke za tih cca 100€ (siguran sam da je razlika i manja) a benchevi govore da je rade za te pare ipak bolji od tog ASUS-a

Iako nisam probao ni jednu ni drugu moram da postujem poshto je ipak ovo ekstremna situacija, tj. zao mi da dash oko 200 dem za kartice slichnih performansi ( naravno ati je brzi i bolji ali 200 dem je 200 dem) ako si strpljiv za par meseci uzmi 9700 pro i onda ce to biti kvalitativni pomak koji ces primetiti. Srecno.

Kratko i jasno - NE
9500Pro izgleda po testovima da nije brzi od Ti4200 vise od 10-20%, sto svakako ne vredi 100€ doplate.

Ako zelis da se igras u visim rezolucijama sa full AA i AF i najjacim detaljima, potrebna je najmanje 2GHz klasna AMD masina, odnosno PIV ekvivalent na oko 2.4GHz i R9700 Pro. Sve ispod toga je mucenje i za tebe i za masinu.

Moj odgovor ne razmisljaj ne samo zbog brzine nego i kvaliteta slike ......sto ako izlistas forum mozes naci na sto mesta,jedino o cemu treba da razmisljas je proizvodac karte daleko bolje su karte ga,his i tako dalje koje mozes naci ako se malo potrudis.

Jeste brzi rade, ali brate 100e je mnoooogo ... bolje dokupi brzi CPU pa si miran nego da bacas ali bukvalno bacas pare. Taj Asus nije po kvalitetu slike i izrade nista losiji (cak je i bolji) od Connec3D-a ... Miran si sa tim potpuno samo iskljuci AA i AF preziveces i bez njih.

Koliko sam ja shvatio coveka njemu su AA i AF upravo i poenta zamene, a tu je ATI u golemoj prednosti.

Meni nije jasno jedno-
U novom digitalu pise da je taj ATI 212 eura
Sto bi znacilo da tvoju Ti 4200 "neko" ceni na 112 eura, sto je smesno, jer ta karta vredi vise.
U principu kada kupujes novu kartu, mislim da je sada bolje dati 210 za ati nego recimo 190 za Ti 4200
Ali ne vidim zasto bi menjao taj Ti4200, osim ako ne igras u 1280*1024 ili vise sa AA i AF.
A opet ako gotivis FPS-ove vazno je ubiti a ne da li ima AA i AF cheers

Ovaj ja dilujem te komponente i ti4200 8x se sada ne moze naci ispod 150e a ako se odlucis da ga kupis znas cenu pa me cimaj ako nisi vec kupio.:p

Da li je recimo CLUB 3D ATI 9700 mnogo bolji od 9500 Pro ali barem malo. Odnosno koliko je procentualno bolji ?

Evo ti malo gore jedan FiringSquad link, pa pogledaj ceo test i racunaj.

Nazad
Vrh Dno