Šta je novo?

gf4 4200ti..

Perpetual

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.12.2006
Poena
319
imam gore navedenu karticu,i kada sam dobio karticu dobio sam i problem uz nju,a problem su strafte kada udje u grafichko okruzenje,dakle kada se podigne windows dobijem poprecne pruge po monitoru,slicho onome kada se preforsira overklokom,samo sto su preko celog ekrana...probao sam sa vise verzija drajvera,vise ploca,proverio sam kondenzatore,sve je super samo ima te puge,..e sad da li je to moguce resiti??

Si siguran da nije do monitora, da nije do kabla, konektora... Probaj da gumicom ocistis konektore konektore na kartici. A stapicem za usi AGP slot!

kupi onda neku slicnu grafu npr FX5200,imam iskustva sa tom grafickom lol

kupi onda neku slicnu grafu npr FX5200,imam iskustva sa tom grafickom lol

Ti4200 nije ni slichna FX5200, FX5200 je djubre (imao sam dotichni krsh) pa chak i 128-bti nije za poredjenje sa Ti4200, za razliku od nekih 30e sam mogao da imam Ti4200 ali neiskustvo me je navelo na greshku. :p

imam gore navedenu karticu,i kada sam dobio karticu dobio sam i problem uz nju,a problem su strafte kada udje u grafichko okruzenje,dakle kada se podigne windows dobijem poprecne pruge po monitoru,slicho onome kada se preforsira overklokom,samo sto su preko celog ekrana...probao sam sa vise verzija drajvera,vise ploca,proverio sam kondenzatore,sve je super samo ima te puge,..e sad da li je to moguce resiti??

Ja imam slichan problem sa Matrox G200 Milenium, kad instaliram matroxove driver-e povremeno dobijam lepe dugine boje na moitoru :d dok sa M$ driver-ima sve radi normalno :trust: mozhda je i kod tebe slichan sluchaj.

Poslednja izmena:
Bice da je memorija na kartici, nadam se da nisam u pravu, ali sa mojom 5700 isti simptomi, definitivno memorija...

Samo mogu da kazem, steta, ta kartica je stvarno, stvarno dobra. Jesi probao na drugoj masini?

Nije do drajvera,znam jer dobija boje i u biosu,i na start up ekranu....mislim i ja da je memorija i da je odradila svoje..steta...a sto se tiche 5200 to je kanta koja nema ni poredjenje sa ovom karticom... imam vise komada pa znam....ne ma joj leka sve sto sam mogao probao sam....

tacno da je bolja od 5200 ali sada ima veliku manu, ona nije 9.0DX ,ako se ne varam? a to se itekako oseti na 3d-u (igrama pre svega)

poteraj nesto dx9.0 na 5200, pa nam se onda javi :d

uvek bih pre uzeo 4200ti koji dx8.1 tera onako kako je to zamisljeno, nego fx5200 koji "tera" dx9.0 :wave:

Poslednja izmena:
Bolje igrati DX9 igre na DX8ci i da "lete" nego ih "igrati" na FX5200 u DX9, u stvari to ce vise liciti na slide show.

To nece liciti ni na sta!

pa nisam ja branio 5200:) ali zaboravlja se cinjenica da ti4200 nije bila bas "budzetska" kartica kad se pojavila(taj je to bio mx400/440/4000) a 5200 je tipican primerak najnizeg segmenta(kad se pojavila serija 5xxx) ...pa jos ako se doda da je cerija 5xxx vise manje celokupna bila krsh...

onda i nije bas za poredjenje 4200ti i 5200...

U vreme kada je 5200 koštao oko 80-90 evra, 4200 je bio oko 150-160. Razlika u ceni je bila sasvim realna, mada je to vreme bilo daleko lošije po pitanju izbora i cena grafike.

Ljudi odoste u raspravu 4200 vs 5200, a covek ima problem.
Pretpostavljam da je memorija u pitanju. Mada bi ipak trebalo da je ubodes u neku drugu masinu. Meni se desio problem sa jednom Radeon 9200 koju sam ubacio u racunar koji sam sklapao za drugara. Kad sam podigao sistem vidim duplira ivice. Ubodem kartu u moj racunar, a moju u njegov i sve OK. Onda sam se maltretirao sa raznoraznim podesavanjima i na kraju kao zadnju opciju zamenim monitore i :S: radi. Gremlini valjda.
Inace imao sam MSI GF4200Ti648X. To se zvala kvalitetna izrada - kartica je bila sa obe strane pokrivena bakarnim hladnjacima, klokovala se kao luda.

ostres,probao sam i sa time i hvala bogu nije monitor :)).a sto se rasprave tice deluje bas ubedljivo ali opet ljudi koliko moze da se uporedi 5200 sa 4200?? ma dajte..mozda je 4200 dx8 kartica ali ce skroz pocistiti 5200..to je realna prica :)...

Vrh Dno