Šta je novo?

gf3ti200 vs radeon9000

Ajde ljudi...ovo je čisti foodling. Interesuje me nešto konkretno kod ove dve kartice. Da li bi mogli da okačite svoje shotove iz Morrowind-a, interesuje me scena sa vodom sa najboljim podašavanjima kartica. Može li?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: gf3ti200 vs radeon90

OptiPlex je napisao(la):
Ali Mali Hobit je prodao xy takvih karti i strava se razume ! Kad on kaze da je Ati bolji - to je zaista tako.
U to smo imali prilike da se uverimo :)

lephafta je napisao(la):
Ajde ljudi...ovo je čisti foodling. Interesuje me nešto konkretno kod ove dve kartice. Da li bi mogli da okačite svoje shotove iz Morrowind-a, interesuje me scena sa vodom sa najboljim podašavanjima kartica. Može li?

Flooding

Neces videti razliku u Morrowindu. Obe karte daju skoro identican prikaz.

Da, da, greska u kucanju....uredu je to da je isto, ali me cisto interesuje kako izgleda sa Radetom 9000Pro i Gf3, posto bih menjao sadasnji R7500.

lephafta je napisao(la):
Da, da, greska u kucanju....uredu je to da je isto, ali me cisto interesuje kako izgleda sa Radetom 9000Pro i Gf3, posto bih menjao sadasnji R7500.

Obe karte jako dobro prikazuju sve efekte, vise se vide razlike u bojama i intenzitetima kojim odredjeni efekti bivaju odradjeni, konkretno da bi nesto video, moras jako puno da se zagledas. U svakodnevnom igranju neces primetitit razliku.

sasami je napisao(la):
dvoumim se izmedju ove dve karte posto su u istom cenovnom rangu 70-80dm. Sta je bolje kupiti. Radeon je tehnoloski napredniji ali po mom skromnom misljinju osakacen u nekim stvarima. Sta se bolje klokuje i sta je brze? ako kupim rade9000 bice to gotovo sigurno Gigabyte
Koliko je Radeon9000 pro brzi ok gf3ti200?

Posto si ti originalno pitao sta se bolje klokuje od dve navedene karte odlucio sam da uradio testic u 3dmark-u, cisto reda radi.

moj GF3 Ti200 overklokovan:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=5409502

R9000 Pro GigaByte na malkice brzoj masini od moje:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=5238412

i jos samo da se vidi koliko se dobro GF3 Ti200 overklokuje.

Re: Re: gf3ti200 vs radeon9000

miha\zero je napisao(la):
Posto si ti originalno pitao sta se bolje klokuje od dve navedene karte odlucio sam da uradio testic u 3dmark-u, cisto reda radi.

moj GF3 Ti200 overklokovan:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=5409502

R9000 Pro GigaByte na malkice brzoj masini od moje:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=5238412

i jos samo da se vidi koliko se dobro GF3 Ti200 overklokuje.

hej pa ovo ne mora da bude tacno! na ovo stavljam veliki znak " ? ".
da se dogovotimo,ako ti odje za rukom da OCC TI 200 na 640MHz za memoriju ja ti poklonim R9500 bez pro:D

prvo oscar je koristio stariji drajver,da je imao 6218 rezultat bi bio veci,drugo nije navedeno koliko je klokovana karta,sto se mene tice mogla je biti na def. vrednostima,i poslednje njegova masina nije ni malo brza od tvoje.ima jos gomila stvari koje su mogle da uticu na ukupan scor.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: gf3ti200 vs rade

kUdtiHaEX je napisao(la):
U to smo imali prilike da se uverimo :)

sta si time hteo da napises:D ?

Re: Re: Re: gf3ti200 vs radeon9000

Mali HoBiT je napisao(la):
da se dogovotimo,ako ti odje za rukom da OCC TI 200 na 640MHz za memoriju ja ti poklonim R9500 bez pro:D

prvo oscar je koristio stariji drajver,da je imao 6218 rezultat bi bio veci,drugo nije navedeno koliko je klokovana karta,sto se mene tice mogla je biti na def. vrednostima,i poslednje njegova masina nije ni malo brza od tvoje.ima jos gomila stvari koje su mogle da uticu na ukupan scor.

Taj oscar sam ja, i karta je bila dosta clockovana, i problem je u driverima, jer u nature-delu testa sam imao samo 53.7 fps-a, a moze radeon da ga uradi i iznad 60, jos nisam imao vremena da update-ujem svoj score, ali posle nove godine cu malo da se zabavim time.
Inace dzabe se prepirete oko ovoga, kartice su tu negde, nema nekih znatnih razlika, jedino ce ih biti u novijim igrama za dx8.1 itd. i tu ce rade biti u prednosti, mada dok stignemo do toga kupovacemo gf5 i 9700 za sitne pare!:p

napocetku sam lepo napisao da poredim rade9000 i gf3 ti200, 9000pro se poredi sa gf3 ti500

kupio sam GA Radeon9000 80E nova kartica mislim da nije losa za te pare, doduse memorija Hynix 5ns ali dobro ionako ati ne profitira mnogo od occ-a.

Rezultati:
shutle ak32a kt2600a, 256mb sdram, xp1700+, winXP
3dmark2001 6440 poena
q3 v1.16 1024x768 max setings 132fps

dali je krivac za mali rezultat u q3 sdram mem

inace ut2003 radi u 1024x768 max podesavanja bez ikakvih problema
tako da sam generalno zadovoljan

Re: Re: Re: gf3ti200 vs radeon9000

I ja sam koristio stariji drajver (40.72 daje manji skor u 3dmark-u nego 41.09). Njegova masina radi na 50 MHz vise nego moja i to ABIT KX7-333 ploci koja je po svim testovima ima znatno bolje performanse od moje proce na kojoj memorija radi na 2T (Asus A7V333). Cak mislim da mu je FSB visi nego moj. I pogledaj o cemu pricam. On je overklokovao R9000PRO kartu iz sve snage, a ja sam overklokovao GF3 Ti200. I sam si rekao da na default kloku ta karta nije ni blizu R9000Pro i ja se slazem. Ali ovde pricamo da overklokovana karta iz nize klase (GF3 Ti200) prestize overklokovanu kartu iz vise klase Gigabyte Maya R9000 Pro). Inicijalno pitanje je bilo koja se bolje overklokuje. Mozda se R9000 Pro overklokuje na 640 MHz memoriju, ali sa 500 Mhz sto je indeks ubrzanja od 1.28 (28%), dok ja dizem memoriju sa 400 na 540 MHz sto je indeks ubrzanja 1.35 (35%).

A sto se oscara tice on ti je sam rekao da je karta bila overklokovana. Jedino mi je krivo sto Oscar ( Urfetin ) nije uradio ceo default test pa da vidimo i koliko je razlika u odredjenim testovima.

Da ponovim jos jedanput. Javi se pa da probamo taj R9000 ...

Re: Re: Re: Re: gf3ti200 vs radeon9000

dobro,ja napiso neklokovan TI200(sta ti ne znas da citas),znaci na onih 175/400 ako se secam dobro na TI200 koji onda gubi trku od obicnog R9000.pa ti naklokaj na TI500 clock i onda je tu R9000pro(klokovan) koji ce ga opet
stigne.

Samo da te podsetim na ovaj post ... naklokovan Ti200 gubi od naklokovanog R9000 Pro .... hehe

sasami je napisao(la):
napocetku sam lepo napisao da poredim rade9000 i gf3 ti200, 9000pro se poredi sa gf3 ti500

kupio sam GA Radeon9000 80E nova kartica mislim da nije losa za te pare, doduse memorija Hynix 5ns ali dobro ionako ati ne profitira mnogo od occ-a.

Rezultati:
shutle ak32a kt2600a, 256mb sdram, xp1700+, winXP
3dmark2001 6440 poena
q3 v1.16 1024x768 max setings 132fps

dali je krivac za mali rezultat u q3 sdram mem

inace ut2003 radi u 1024x768 max podesavanja bez ikakvih problema
tako da sam generalno zadovoljan

U q3 imas toliko fps-ova jer je Nvidia ipak zakon za OpenGL. Mada to nikako nije mali skor.

U UT2003 je normalno da ti ide super, jer ATI briljira u D3D aplikacijama. Doduse videces ovde na forumu da skoro svi vlasnici NVidia kartica (cak i GF2) igraju UT2003 u OpenGL-u i imaju od 30-100% vise fps-ova nego u D3D-u. A R9000 i GF3 Ti200 su tu negde u D3D-u. Nemam ja nista protiv ATI-a, ja ga imam i super mi radi, ali sam brzo posto sam ga nabavio shvatio ko je i dalje tata u mojoj kuci.

ATI R9000 nema SDR memoriju, vec DDR memoriju koja radi na 400 MHz (5 ns).

Moja R9000 karta ne moze da da vise od 6800 3dmarkova sa 2000+ procesorom i 512mb rama.

Re: Re: Re: Re: Re: gf3ti200 vs radeon9000

Samo da te podsetim na ovaj post ... naklokovan Ti200 gubi od naklokovanog R9000 Pro .... hehe

pa to ipak nije moj rade,nego Oscarov,koji na ploci koristi 2100 memoriju,i ne nema visi takt magistrale,a 50 Mhz je go *urac.
tebi razlika sa novim drajverima bi bila minimalna,a sa 2.5 drajverom za ATI-ja razlika u 3dmarku kod mene je sa 8412 skocila na 8903 !!
ne mora da znaci da je KX brzi od tvog asusa,ima asus odlicne primerke ploca.

kada zavrsim sve poslice koje imam zvacu te zapisao sam broj,ali racunaj da ce to biti sledece godine:D .
2-3 januara.

Re: Re: Re: Re: gf3ti200 vs radeon9000

. Ali ovde pricamo da overklokovana karta iz nize klase (GF3 Ti200) prestize overklokovanu kartu iz vise klase Gigabyte Maya R9000 Pro).

[/B]

R9000pro karta iz vise klase????
nece biti,R9000pro je karta pravljena da unisti G4MX,u cemu je i uspela,taj R9000pro je "main stream" karta,dok je G3 TI200 i TI500 u svoje vreme pravljen kao"high end" i nisu svi mogli da je imaju dok se prodavala,secas se tog vremena, ja sam ,verovatno i ti ko komsija jedini u to vreme imali G3 u svom kraju.sem ako tu kartu nisi kupio skoro.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: gf3ti200 vs radeon9000

pa to ipak nije moj rade,nego Oscarov,koji na ploci koristi 2100 memoriju,i ne nema visi takt magistrale,a 50 Mhz je go *urac.
tebi razlika sa novim drajverima bi bila minimalna,a sa 2.5 drajverom za ATI-ja razlika u 3dmarku kod mene je sa 8412 skocila na 8903 !!
ne mora da znaci da je KX brzi od tvog asusa,ima asus odlicne primerke ploca.

kada zavrsim sve poslice koje imam zvacu te zapisao sam broj,ali racunaj da ce to biti sledece godine:D .
2-3 januara.

Nema veze to sto nije tvoj rade, jer je bitno da pricamo o R9000 Pro, nasumicnom primerku, a ne biranom koji moze da se klokuje besno kao tvoj. Osim toga i ja sam testirao sa drajverima koji nisu najnoviji, 41.09 navodno po iskustvima nekih clanova foruma dodaju jos 500-600 3dmarkova. Mozda Asus ima odlicne primerke ploca, ali u slucaju ove dve ploce KX jednostavno je mnogo bolja ploca. I ja isto imam PC2100 memoriju.

Slobodno se javi, ni ja ni GF3 nemamo nista protiv :D

Nazad
Vrh Dno