Šta je novo?

GF2MX200 problem!

• Začetnik teme Začetnik teme R310
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

R310

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
620
Krpim nekog Durona za caleta pa sam od druga uzeo neki krs graficku GF2MX200 koja nije bila u upotrebi ko zna od kada.E sada,kada joj instaliram drajvere i resetujem,u podesavanjima je nevidi kao GF-uopste nema podesavanja u vezi kartice.Kada otvorim neki prozor i prevlacim ga secka i ostalja tragove tog prozora.Sta li joj je?

Jesi li je instalirao sa drajverima koje si dobio uz kartu? Ako je tako, onda nadji neke detonatore, bilio koje i problem ce biti resen.

Jesi instalirao drajvere za plocu(cipset)?

Probam na mom komp-obrisem ATI drajvere ,izvadim graficku,stavim nju,instaliram drajvere(da li je bitno koji su;stariji ili noviji detonatori?),resetujem-nista>isto kao da nisam instalirao drajvere.
Drajveri su 30.xx.Da joj nije nesto vrisnulo(bios,memeorija...?)

R310 je napisao(la):
Probam na mom komp-obrisem ATI drajvere ,izvadim graficku,stavim nju,instaliram drajvere

STOP!!!!
Ati-jevi i nVidia-ini driveri se kolju pa ti je jedino resenje da formatiras system-sku particiju i ponovo krenes od nule!

Komp na kojem sam prvo probao karticu nije imao operativni sistem vec sam ga instalirao sa tom grafickom!

ToxiC je napisao(la):
...

STOP!!!!
Ati-jevi i nVidia-ini driveri se kolju pa ti je jedino resenje da formatiras system-sku particiju i ponovo krenes od nule!
Ma daj... Promenio sam na istim OS (XP SP1 i 98SE dual boot) bar deset NV,ATI i Matrox kartica pa se nije nista lose desilo na oba. Formatiranje je uvek bas poslednje resenje, mada priznajem najlakse.

Posto je Duron u pitanju onda je ploca sa Via KT133 ili KT133A cipsetom ,
a za njega vazi pravilo da odmah nakon instalacije idu obavezno
Via 4 in 1 driveri pa sve ostalo....
Dalje , probaj da umesto jednostavne setup.exe instalacije
updatujes drivere , pa cak i prisilis grafiku da koristi drajver
koji ti zelis (don't search driver.I will choose driver to install , have disk
itd...)

Pozdrav

Ploca je SIS.Sve jedno desava se i sa VIA.
Malopre sam opet probao-windows XP je nadje i prijavi kao GF2MX 100\200,promenim rezoluciju u 1024x768 32bit,ali secka.U konrol panelu prijavljuje neki konflikt sa adresama.

Uradi copy - paste ili baci screenshot tog konflikta ?

Valjda je instaliran AGP to PCI bridge drajver , tj. valjda kartica
radi u AGP modu ?

Bios - AGP Fastwrite ako to ploca uopste ima ?
- AGP mode => 4X ??
(P.S Zaboravih totalno na SiS , AMD760 i ALI chipsetove za AMD :sceptic🙂

R310 je napisao(la):
Ploca je SIS.Sve jedno desava se i sa VIA.
Malopre sam opet probao-windows XP je nadje i prijavi kao GF2MX 100\200,promenim rezoluciju u 1024x768 32bit,ali secka.U konrol panelu prijavljuje neki konflikt sa adresama.

Uzmi lepo pa utepaj sve drajvere. Ako ne umes rucno da ih navatas u windows dir. i registru, uzmi drajver cleaner. Znaci ubi sve i sound i plocu i agp ...

Ako ti to ne pomogne onda ti ne gine brisanje Windowsa. Retko se desava ali hoce sa nVidiom da se sistem skroz zaglupi i da vise nikako ne mozes da vratis AGP ili Display drajvere. Narocito cesto se desava kod kartica koje imaju u Bios-u neku identifikaciju modela ( primer: MSI Starforce XXX ).

Eventualno bi ti pomogao originalni disk i/ili da skines drajver sa neta bas za taj model.

Nazad
Vrh Dno