Šta je novo?

GF2 Ti - ponuda u YU /max. OC

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Dakle, poenta je sledeca.
Zanima me kojih kartica ima kod nas, i koje se prodaju trenutno, a zadovoljavaju sledece specifikacije, i naravno - cene.

To je GF2 Ti.
Memorija firmirana 4 ili 4.5 ns, kolicina 32 Mb.
Kartica moze da se klokne, procesor 250-275 Mhz,
a memorija 500-540 Mhz.
Kartica treba da je bez ikakvih dodataka (TV-out, Vivo etc., znaci pure verzije).
Pozeljne firme : Gainward, ASUS, Hercules, MSI.
Prvenstveno prve dve, ali moze i ostale, ako one nemaju opisani model, ili su preskupe u odnosu na druge.

Zamolio bih sve da napisu sta znaju, ali prvenstveno najvece poznavaoce, byMax, Peca i drugi. Izvinjavam se ostalim poznavaocima trzista, koje nisam naveo.

Notax defaul za core je 250+ tako da bi bolje bilo da si postavio 275-300. Sa druge strane ovo je totalno ne vazno jer je i 250 puna kapa, jer svi znamo sta donosi perfomnase - memorija. Za sad kad se uzme cena i sve ostalo smo Gainward, MSI nile los po ceni al ne moze da se klokne toliko.

imas

..Asus v7700ti sa 32 ddr rama
on je negde oko 270dem,a mozda chak i nizhe

Gainward GF2 Ti 450 zadovoljava uglavnom sve zahteve jer ima memoriju od 4.5ns za koju se kunu ljudi da radi na 500MHz, a core je standardni 250MHz gde ti oc. nece puno doneti. Mana je po tvojim kriterijumima TV-out kao i 64MB DDR-a. Cena je oko 300DM.

Gainward GF2 Ti/450 64 MB DDR sa TV izlazom staje 137.9 €
bez poreza u maloprodaji... yu.oglasi...

Poz

Hvala na informacijama. Ishod je onakav kakav sam i pretpostavljao. Gainward Ti/450 nije bez veze, pokupio sve nagrade na testovima i kod nas i napolju. Naravno, stanje sa parama je uvek lose, tako da cu negde posle leta, mozda i octobar-novembar da pojurim navedenu karticu - polovnu.
Ocekujem da ce tada biti oko 140-170 DM ili 70-80 eura.

notax je napisao(la):
.....
........Naravno, stanje sa parama je uvek lose, tako da cu negde posle leta, mozda i octobar-novembar da pojurim navedenu karticu - polovnu.

Bogami, ti na vreme pravis planove... :D

notax je napisao(la):
Hvala na informacijama. Ishod je onakav kakav sam i pretpostavljao. Gainward Ti/450 nije bez veze, pokupio sve nagrade na testovima i kod nas i napolju. Naravno, stanje sa parama je uvek lose, tako da cu negde posle leta, mozda i octobar-novembar da pojurim navedenu karticu - polovnu.

Ma nema sanse da padne do leta toliko, al de ne lupamo otprilike, videcemo u junu koje su cene :D.

Misko je napisao(la):
Ma nema sanse da padne do leta toliko, al de ne lupamo otprilike, videcemo u junu koje su cene :D.

Zaboravio si da smo pricali o novembru mesecu, kao sto pise i u gornjem postu. Moracemo da potpisemo, kao sto smo se dogovorili. :D

Evo ti primera. Letos pre 7 meseci GF eagle 100DM, sada 90DM. Ali nadaj se ti da ce da padne toliko :D.

A u igru može da uđe i eagle GF2 Ti jer im se kvalitet ustalio i jako se lepo OC upravo na ove vrednosti koje si naveo ( memorija na 520 mhz probao danas radilo 2 sata stabilno na Q3). Slika je prilično ok, a cena je u maloprodaji 211 dem u veleprodaji 190 dem. Ma ustvari, odličan je Eagle, ustalio im se kvalitet. Znam da je pre 6 meseci njihov mx400 bio -- dobr,dobar, krš, dobar, dobar,dobar,krš....itd

Misko je napisao(la):
Evo ti primera. Letos pre 7 meseci GF eagle 100DM, sada 90DM. Ali nadaj se ti da ce da padne toliko :D.
pa dobro ne moze da padne na 10 eura. Uzmi primer pre 12 meseci ELSA Gladac oko 300 dm a sada do 180. A o GTS-u da ne govorimo. Treba sacekati do sledeceg januara... za neki GF3 Ti 200

Misko je napisao(la):

Pa, sto pises takve stvari, kada znas da najnoviji harware zna za godinu dana da padne 2-2,5 puta. Prema tome, kakve veze ima GF1? Pricali smo o GF3 i GF4. Uostalom GF1 vise nema da se kupi.

notax je napisao(la):
Pa, sto pises takve stvari, kada znas da najnoviji harware zna za godinu dana da padne 2-2,5 puta. Prema tome, kakve veze ima GF1? Pricali smo o GF3 i GF4. Uostalom GF1 vise nema da se kupi.

Tebi je GF 2 najnoviji hardware???:D:D:D

Misko je napisao(la):

Izvini ali jeste relativno nov. On sluzi da u skorije vreme na low-end (americkom) trzistu zameni MX400. Izasao je u skoro isto vreme kad i GF3 Ti200/500. E sad sto brzinski ne moze da im parira... kao sto rekoh ka tome ni ne tezi, kako cenom tako i preformansama (manje-vise)...

Pozdrav:)

Batice vidis da sam napisao GFII a ne Ti, znaci mislio sam na GTS koji je star. Kad bi te neko pitao sta bi pre uzeo GF ultra ili Ti, sta bi uzeo za iste pare, a da ovaj Ti nije Gain Golden Sample.

Misko je napisao(la):

Nisi bas bistar, zar ne. Procitaj ponovo rechenicu. Najnoviji harware se odnosilo na GF3 i GF4 kartice, a kada njima padne cena, onda pada cena i GF2 (Ti). Logicno.
Mozda ja preterujem. Ponekad mislim da je dovoljno napisati najosnovnije, a da ce ljudi sami da povezu ostatak. Ali, avaj.
Moji postovi ce u buducnosti biti jos duzi. I meni strasno zvuci. A vama ??? :D:D

notax je napisao(la):
Nisi bas bistar, zar ne. Procitaj ponovo rechenicu. Najnoviji harware se odnosilo na GF3 i GF4 kartice, a kada njima padne cena, onda pada cena i GF2 (Ti).

kada znas da najnoviji harware zna za godinu dana da padne 2-2,5 puta

Sta cu kad sam glup :D, al bar toliko pametan da otkljucam Durona ;). Tacno padne on 2-2.5 puta sa 1000Dm, kolko kostaju nove GF kartice kad se pojave. TNT je godinama 60-80DM, GF SDR 80-110, a sad ce GTS sa 200+ za 6 meseci da padne na 140??? Ustvari ovo je moj poslednji post na ovu temu, glupo je pricati o necemu unapred, ako Gainwrd bude na leto 140 ja cu samo da kazem Notax svaka cast.

Misko je napisao(la):
kada znas da najnoviji harware zna za godinu dana da padne 2-2,5 puta

Sta cu kad sam glup :D, al bar toliko pametan da otkljucam Durona ;). Tacno padne on 2-2.5 puta sa 1000Dm, kolko kostaju nove GF kartice kad se pojave. TNT je godinama 60-80DM, GF SDR 80-110, a sad ce GTS sa 200+ za 6 meseci da padne na 140??? Ustvari ovo je moj poslednji post na ovu temu, glupo je pricati o necemu unapred, ako Gainwrd bude na leto 140 ja cu samo da kazem Notax svaka cast.

Pa, to sa otkljucavanjem Durona je vise stvar iskustva. Izvinjavam se, ako sam te uvredio sa onim "nisi bas bistar", bilo je vise kao zezanje.
Nemoj da mi skidas mesece, lepo sam napisao oktobar-novembar, i da cu tada da pazarim. Dakle, daj mi fore bar do 20. novembra. I napisao sam 140-170 DM.
Znaci, najvisa granica je kraj novembra i 170 DM - polovna.
Tako sam napisao, ako se pogleda u gornje postove.

Ma OK, Notax imas fore sada do 30 Novembra 23:59:59 i cene do 169.99Dm, odgovara :D?

Misko je napisao(la):
Ma OK, Notax imas fore sada do 30 Novembra 23:59:59 i cene do 169.99Dm, odgovara :D?

OK. Valjda ce ovo da ostane u bazi sajta, pa da pretresemo na dotican datum. :D

P.S. Polovna, Ti/450.

notax je napisao(la):
OK. Valjda ce ovo da ostane u bazi sajta, pa da pretresemo na dotican datum. :D

P.S. Polovna, Ti/450.

Da polovna stara 365 dana 23 casa i 59 minuta, naravno umalo da zaboravim i 59 sec. :D.

Misko je napisao(la):
Da polovna stara 365 dana 23 casa i 59 minuta, naravno umalo da zaboravim i 59 sec. :D.

A sto toliko matora? Mislio sam da pazarim neku koja ima bar jos nesto garancije. Naravno, nije uslov, ali ako moze.

notax je napisao(la):
A sto toliko matora? Mislio sam da pazarim neku koja ima bar jos nesto garancije. Naravno, nije uslov, ali ako moze.

Ma jok ti samo toliko dajem fore, ma nije ni vazno zezam se :).

Nazad
Vrh Dno