Šta je novo?

GF2 bez ventilatora

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Da li GF2 video kartica može, bez problema da radi i bez malog ventilatora koji hladi procesor. Mislio sam da skinem ventilator(čuje se), tako da jedino ostane okrugli, rebrasti, pasivni hladnjak, koji je "zalepljen" na čip. Da li to može da ugrozi video karticu?

Ne radi to.
Stavi neki pasivni hladnjak.

Taj okrugli hladnjak je toliko tanak da sanse nema bilo sta da ohladi - ne skidaj vent :)

pa ja sam imao slicnu, i samo sam iskljucio ventilator(nisam ga skinuo,samo iskljucio i radilo bez problema)

naravno to uz rizik radis (ali ta kartica kosta 500din,tako da...)

iskljuci pa prati kako ce da radi, ako krene da pravi probleme ti ga ukljuci

Valjda nemaju sve izvedbe isti kuler. Ako je onaj tanki, sumnjam da će moći, meni se desilo da je ventilator zakačio nešto i prestao da radi, odmah je krenuo da se resetuje računar u igricama.
Najbolje da ga isključiš i posmatraš šta će se dešavati. Ako bude pravila probleme nađi neki pasivni hladnjak od pentiuma 3 ili nešto slično i zalijepi termalnim ljepilom.

imao sam GF2 i kuler je prestao da radi i kartica je tako radila 2 meseca i to bez problema.a neznam dokle bi radila tako jer sam je zamenio.

Meni jedna gf4mx440 radi bez ventilatora vec mesecima. Vruca jesta, ali joj ne smeta ni malo.

Podmazi ventilator. Gf2 se greje vise od gf4 i cak i ako moze da radi od grejanja ce brzo stradati obliznji kondenzatori.

Meni je jedan gf2mx400 radio 2 god sa iskljucenim ventilatorom, moguće da radi i dalje. Tako da isključi slobodno ventilator i vozi...

ja imam gf2 od 64 mb-a bez ventilatora. kontam da nema ni hladnjak. prosto je takva.

Pre 6-7 meseci sam na starom kompu skinuo vent i stavio pasivca. Radi ko satic :)

meni je na gforce 4 zaribao ventilator a da sam to saznao tek kadasam otvorio racunar. Pre toga kada sam ga otvarao je radio tako da je to bilo nekih mozda 15 dana. I radila je. Posle sam ga ocistio, podmazao i nikad vise nije zastao. Verovatno bi i dalje radila ali je pitanje vremena jel procesor bi zatajio od prevelike temperature.

Poslednja izmena:
Drug vec 4-5 meseci vozi GF4 mx440 bez ikakvog hladnjaka na grafichkoj, znachi go chip sa malo paste na njemu i eno je i dalje i zhiva i zdrava, chak i igra mafiju sa takvom grafichkom. Ja se prosto iznenandio kad sam zavirio kod njega u kucishte, kazhe on taku sam je dobio, kao i meni se chinilo sumnjivo al kao ono. Rekao je da staviti neki pasivac, ne znam da li je :)

Na benchu su probali fx5200 bez ikakvog hladjenja i radi, hladi se preko pcb-a ali jedno je testiratnje izdrzljivosti a drugo normalno koriscenje racunara. Taman i da su dzabe treba se maltretirati trazenjem druge i ugradnjom. Da to moze tako na duze staze prvi bi se proizvodjaci setili da ustede.

Zamenio sam 9200se ( pasivan hladnjak) za 9600xt
Pitanje
U Ati Tray Tools ima mogucnost da se podesava brzina ventilatora
ako stavim na automatic ( brzina se povecava sa porastom T) ventilator se malo zavrti pa stane i stalno tako ( nervira)
Da li je bolje da brzinu podesim na manual , recimo 1000-2000 , ako ne igram igrice , a vise ako igram

Stavi ti njega na manual,sto nize to bolje odnosno tise. ;)
Najozbiljnije,ja sam godinu dana drzao fx5200 overklokovanu,bez ikakvog hladjenja u "mrtvom" kucistu tj. bez ikakvog protoka vazduha
i pikao igre,ma radila k'o sat i dalje je ziva verovatno cu je prodati.
A ti to na manual pa smanji na 1000 i igraj sta hoces! :banana:

Nazad
Vrh Dno