Šta je novo?

GF FX5600-VTDR128 i WinXP

Ajax

Čuven
Učlanjen(a)
14.12.2002
Poena
604
Imam AMD XP 2400+ 256 DDR/266 MSI KT4V, GF FX5600 VTDR128 i sveze instaliran WinXP.

Da li je XP toliko zahtevan da kada igram npr. TOCA RACE DRIVER, ne "klizi"!!! Drugar ima Celeron 533, GF4 Ti4200 64MB na WinME i radi mu dosta bolje.

:cuss:

Jesi li posle "sveze" instalacije windowsa xp, instalirao detonatore? Nije mi jasno, mora kod tebe da klizi vise nego kod prijatelja koji je bas uklopio graficku u ostatak konfiguracije.

Instalirao sam MSI originalne drajvere sa CD-a.

Doduse, podesio sam sve na MAX, cak i Antialiasing ima opciju do 16X.

Ma, evo pokusavam, dobijam neke rezultate, ali ne one koje sam ocekivao.

Ovaj moj mi kaze ".. ma XP pravi sr@nja..."

Nemam pojma.

Ako neko ima resenje, nek mi posalje.

Vozdra!!!

Ajax je napisao(la):
Doduse, podesio sam sve na MAX, cak i Antialiasing ima opciju do 16X.

Da, zaista cudan problem :mrgreen: , uopste ne shvatam zasto bi radio sporije :beat:

Smanjuj to na nulu. To ti je difolt. Sve ostalo napucaj na maksimum slobodno (sem anizotropije)

:beat: heh. Ja mislio da ova zverina moze svasta

Hvala.

AA ti u principu netreba, ako bas oces koristi Quinix ili kako vec :? , on je brz i daje dobru sliku.
Sto se AF-a tice, stavi na 2x ili 4x sasvim je dovoljno da fino ispegla sliku a da ti pri tome radi kako treba.
Inace sto se konkretno tice TOCA:R.D-a, AA ga ubije na bilo kojoj karti i to tako sto ima vrlo ceste prekide. To se desava kad se ukljuci opcija za MotionBlur koja, kao i gomila drugin DX9 efekata, nije kompatibilna sa AA algoritmom.

MAD_MUzzY je napisao(la):
AA ti u principu netreba, ako bas oces koristi Quinix ili kako vec :? , on je brz i daje dobru sliku.
Sto se AF-a tice, stavi na 2x ili 4x sasvim je dovoljno da fino ispegla sliku a da ti pri tome radi kako treba.
Inace sto se konkretno tice TOCA:R.D-a, AA ga ubije na bilo kojoj karti i to tako sto ima vrlo ceste prekide. To se desava kad se ukljuci opcija za MotionBlur koja, kao i gomila drugin DX9 efekata, nije kompatibilna sa AA algoritmom.

Quinix samo zamucuje sliku, tak oda se izrazim, daleko je od kvaliteta AA u pravom smislu rijeci. Inace sto se tice AA, ja ne mogu da zamislim igru bez toga, jer nevjerovatno je ruzna slika kad su edges kao stepenice.
GFX 5600 je solidna kartica, samo daleko od zverine. Interesuje me koliko je platio doticni vlasnik. Cini mi se da je za istu lovu mogao dobiti Radeon 9700Pro...

Ako ta igra kod tvog jarana na celerenu radi dosta bolje, onda tu igru vjerovatno moze da samelje Ati Radeon 9700Pro kartica u rezimu sa AF 16x i AA 4x.

toliko od mene :)

Smanji AA na 2x i AF na 4x... bice ti sasvim dovoljno uz pristojan frame rate jer 5600 ipak nije bas takva zverina kao sto su ti pricali !;)

Freak_Power je napisao(la):
...
GFX 5600 je solidna kartica, samo daleko od zverine. Interesuje me koliko je platio doticni vlasnik. Cini mi se da je za istu lovu mogao dobiti Radeon 9700Pro...

radeon 9700pro za 165 evra? gde to?

Kod Čarobnjaka iz Oza :mrgreen:
ps. 9600pro je 170 evra i jede 5600 za dorucak!

Vrh Dno