Šta je novo?

GetRight

• Začetnik teme Začetnik teme Papss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Papss

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.01.2005
Poena
319
Kako da namestim da mi fajl skida GetRight, odnosno ranije je postojala opcija kada kliknem desnim dugmetom DOWNLOAD WITH GETRIGHT a sada je nestala. Koristim Operu (ovo me zanima samo u slucaju da Opera nema crash recovery, ima li?) .

Ja mislim da tu opciju ne mozes u operu da ubacis.

Kada ti opera pokaze download prozor "Choose program" (cinimi se) pa onda idi na "Use this program to pass the link" i to prebaci u exe fajl koji se zove "To getright.exe", nalazi se u direktorijumu GetRighta. Takodje oznaci opciju "Pass the link directly to this rogram"

Imas malo detaljnije objasnjenje u help fajlu GetRighta.

Poslednja izmena:
Ne znam o cemu pricas, jer kada kliknem na download za neki fajl on mi odmah da prozor sa SAVE, OPEN i CANCEL, znaci ono standardno.

Evo ti slika, kliknes na Dugme "Change", odaberes "open with other application", pronadjes gde je "Togetright.exe" fajl i oznacis dole "Pass the link... bla bla". To bi trebalo da bude to.

Prilozi

• download.webp
    download.webp
    12.7 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Aaaaaaa, skapirao sam na sta mislis samo sto ja uopste nemam taj file....

U HELP-u get right-a pise da postoji neki plug-in za Operu medjutim ja ne mogu da ga skinem jer ne radi ta adresa na kojoj se nalazi...

Ma imas ga 100 % ako koristis novi getright (5.2b). Nalazi se u direktorijumu gde ti je GetRight instaliran. Tacan naziv fajla je "ToGetRight.exe".
A inace evo ga "insert" iz help fajla GetRighta:

Opera can be set to send the URL to another program for different types of files. This adds the settings so GetRight will be sent the download for the same file types as the Plugin above. Some of the same quirks apply here, mostly not being able to use the SHIFT and CTRL+ALT keys. You won't have to click "Back" like the plugin, so it is an improvement! For this one, you can change and add more of these settings in the Opera preferences, on the File Types page using the ones GetRight adds as a guide (look at application/octet-stream for an example).

Nadam se da i je ovo od pomoci.

Ej, pazi ovo, kada sam sledeci put kliknuo na DOWNLOAD (tog fajla sto sam hteo da ga skinem) otvorio mi se getright!???

A pre toga sam uradio ovo sto si ti rekao samo sto sam isao na getright.exe a ne na togetright.exe jer taj fajl nemam i otvorio mi se Opera download manager medjutim sledeci put se otvorio getright... hmmm...

Da, upravo "dolazim" sa te adrese. 🙂 Sve sam shvatio, to je bas ono o cemu si mi ti pricao. Stavio sam mu da te ekstenzije otvara sa getright-om, jos sam dodao i ZIP. To bi trebalo da bude to.

Bas ti hvala! 🙂 Ti si pisao u SK-u bese o managerima pa se razumes, je l' ? 😉

Poslednja izmena:
Evo ja sam sve namestio kako ste napisali, u download boxu se pojavi znak GetRight-a kliknem na Save i krene mi transfer u Operi..!!!!..u Task manageru se uopste ne pojavljuje da Get Right sljaka...ako uopste sljaka ...Dakle , buni me sto se ne pojavljuje ono cuveno Get Right prozorce, nego se sve odvija u Operi /transfers...a opet, zasto mi u download boxu pise da je aplikacija koja ce odraditi GR ????Ima li veze sto je GR unregistered version , mada cisto sumnjam ....jos nesto ...stavio sam operu da se "prikazuje" kao IE6, a GR mi je podesen da se ukljuci u tray cimse ukljuci IE.....tamo ga, medjutim nema ....licno sam ga ukljucivao iz Prog files.....ima li neko objasnjenje ?

Meni se GR ne ukljucuje uopste automatski, to nema nikakve veze, kao ni to da li je registrovan.
Da li si sigurno stavio "Pass the link directly to the... bl bla". Takodje obavezno odaberi "open with other application" i pronadji "ToGetRight.exe".
Na onoj web strani (http://www.getright.com/opera.html) imas najdetaljnije objasnjenje.

Poslednja izmena:
Nista...uradio sam cak i ono editovanje u notepadu sto preporucuju...sad se pojavljuje Getright na desnom kliku misha kod downloada ...ali kada kliknem na "download with getright" iskace operin popup "file not found"...a taj isti file se norm downloaduje sa operinim dl managerom !!!! Mada, tupim ga i ja, priznajem....operin dl manager je veoma ok...na dial up sam /33,6 !!!!/ sa njim juce vrlo lepo skinuo igricu od 15 Mb...protok je bio 4,7kb/s...na getright tesko da ide vise od 3 kb/s....hvala na savetima u svakom slucaju !

Nazad
Vrh Dno