Šta je novo?

gericom

BadMusic

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2003
Poena
600
sta mislite o gericom laptopovima......'jel vrede necemu?........
da li pre uzeti toshibu?.....zanimaju me laptopovi do 1700 eura......i ako neko zna dobre dilere ili firme nek mi posalje na pm........hvala

Ja bih uvek radije uzeo firmirani notebook sa 100-200 MHz manje (Toshiba, HP, Dell, etc), nego nabudzeni Gericom ili neki drugi mid- ili low-ponudjac. Ne mora da se radi samo o megahercima, ali razumes valjda na sta mislim.

Ovi manji proizvodjaci su umeli svasta da rade da bi spustili cenu, a kod notebookova na neke stvari ne smes da ustines. Na primer, posto se P4-ke malo greju, mnogi su ugradjivali desktop varijante umesto mobilnih. OK, na prvi pogled nista strasno - ali, to vuce malo vise baterije, neretko se na tom mestu posle nekoliko meseci od toplote izvitoperi plastika, jer je to _ipak_ desktop procesor. Baterijska resenja su im dosta losija; moj HP Omnibook nekoliko godina star jos uvek vuce po 3.5 sata po bateriji - kada izbacim CD i stavim drugu bateriju, to stvarno znaci autonomiju od po 6-7 sati, sto i nije malo (za komp koji se rabio nekoliko godina). Iako su TFT-ovi danas svakodnevica, treba dobro pogledati ekran kod jeftinijih notebooka pre kupovine. Poslednje sto prikazuje razliku jeste masivnost/tezina komponenata; ovi veci se za vise para potrude da to upakuju u sto manje kila. I jos jedna stvar, koja jeste opcionalna, ali nekima znaci - prosirivost. Veci proizvodjaci prave univerzalnije docking statione ili port expandere (tako da pasuju na vise modela/serija), dok manji proizvodjaci cesto umeju da u to uopste ne investiraju, tj. ne prave.

Stvari kao sto su performanse diskova i slicno su tu negde cesto, ali razlika je u ukupnom pakovanju, kad stavis sve na sto i prodjes onda kroz listu sitnica i vidis da razlika u ukupnom proizvodu i nije sitnica.

Poslusaj coveka i zaobidji Gericom. Za 1700 evra mozes da biras, cak i kod nas🙂 Za slicnu cenu koju nudi Gericom mozes uzeti neki model iz Dell Inspiron serije (namenjenoj sirokim masama) a dobices bolji i sa poznatijim imenom komp. A nije losa ponuda, u nas, ni vec pomenute Toshibe i Acera.

Nazad
Vrh Dno