Šta je novo?

Genius web-cam problem

gorgilije

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
845
Imam ovu kamericu vec neko vreme i ona radi,ali ponekad se pojavi error koji kaže "Something went wrong" i kao neki drugi program koristi kameru i da taj program moram ugasiti, ali pregledao sam i nijedan program je ne koristi.Driver je lepo instaliran i kad stisnem malo dugmence na njoj pojavi se mali prozorcic i daje lepu sliku.Ali uglavnom ne radi.Pa moram u "device menageru" da je disejblujem pa enejblujem i onda radi.

Sta da radim?

Da li je potvrdjeno ispravno radila ranije?
Isprobaj je i na drugom računaru.
Ako tamo radi uredno problem je u drajveru kod tebe, ili drajver kod tebe dolazi u konflikt ko zna sa čim, uglavnom softverske je prirode i da se rešiti.
Ako ne radi uredno i na tom drugom računaru, a ne postoje druge verzije drajvera koje bi mogao isprobati tada se reši kamere, nećeš imati velike koristi od nje.

Radila je OK,mislim,i sad radi,ali ponekad nece.Probacu na drugom racunaru,mada imam lap-top,pa ne znam kako ce se ponasati pored ugradjene kamerice.Ajde videcu sta cu uraditi.Hvala.

Probao sam na jednom net-buku na kom je instalirana sedmica,i radi bez greske.Cim sam kamericu vratio na desktop,malo je radila,i odmah something went wrong!Nesto je do drivera na win-u 10.mada je tako bilo isto i dok sam bio na win-u 8.1.Nesto "preuzme" kamericu,i mogu da se slikam.Kako mogu da vidim sta je to sto neda kamerici da normalno radi?

Dovoljno si vremena testirao, to jest nema sumnje da je tako?

Onda eksperimentiši sa različitim drajverima ako ih ima.
Možeš i da proguglaš model kamere i vidiš da li su i drugi imali isti problem.

Počelo je na toj mašini sa win 8.1 a posle je upgradeovana na win 10?
U krajnjem slučaju idi na clean instal windowsa 8.1.
Ako radi normalno posle clean installa tada instaliraš ostale drajvere i kontrolišeš stanje sa kamerom, a posle toga programe koje koristiš i isto tako kontrolišeš stanje.

Da,pocelo je sa 8.1,i nastavilo se sa desetkom.Guglao sam i nalazio razna resenja,nesto kao treba podesiti u registriju,ja odem tamo a ono kod mene vec je tako podeseno kako je receno.Pa nista videcu jos,ako se niko ne javi ovde sa nekim resenjem,bice tako kao sto kazes,kad budem radio reinstal.Hvala u svakom slucaju.

Genius Eye 110.

http://www.geniusnet.com/Genius/wSite/ct?xItem=16738&ctNode=159

Evo bas pisu o mom problemu:

When I want to use the camera, I get an error message that the camera is not present or the camera is already in use. What should I do?

1. Verify that the camera has been loaded in the System Device Manager.
Please go to the System Device Manager and check if there is any device with marks. If yes, please right click the device and then refresh the driver. If the device can't be installed successfully, please disconnect the camera and then re-install the camera driver. Connect the camera to the USB port of your pc and follow on screen wizard to finish installing process.

2. Please install the latest version of DirectX.
Please uninstall the camera driver and download the latest version of DirectX via internet. Install the latest version of DirectX and then re-install the camera driver.

3. Verify that the camera has been loaded in the System Device Manager.
Please go to the System Device Manager and check if there is any device with marks. If yes, please right click the device and then refresh the driver. If the device can't be installed successfully, please disconnect the camera and then re-install the camera driver. Connect the camera to the USB port of your pc and follow on screen wizard to finish installing process.

Jedino ovaj DirectX neznam kako stoje stvari u windowsu 10,mada sam isti problem imao i u win-u 8.1.

Poslednja izmena:
Instalirao sam ga,ali ne vredi,identicno se ponasa.Ma dizem ruke,kupicu neku bolju,da se ne zezam vise.

Kamo ti boja? mislim na off/on.
Kako ti stoji u Location? isljuci ako je ukljuceno.

Ja sam stavio neku tamnu boju tamo u temama,pa zato.U location je i bilo iskljuceno.Nemam pojma vise,starija je kamerica,to jeste,mada dobro radi,ali sa win 8.1 /10 bas zeza.

Ako je radila pod 8.1 uredno, tada može ponovo da se sredi da radi, a skoro garantovano i pod win 10.

A ako je od početka zezala pod 8.1 (budući da su joj poslednji drajveri za vistu) tada je samo možda moguće da se sredi.

Da je matora, matora je, pa ako razmišljaš da je menjaš/prodaš/pokloniš nekome ko vozi xp ili win 7, to je još najlakše i najbolje rešenje.

Nazad
Vrh Dno