Šta je novo?

Genius SW-HF5.1 6000

ccoommaann

Cenjen
Učlanjen(a)
14.05.2012
Poena
151
Juče sam se ponovila u ove zvučnike i sve lepo pospajala međutim kada sam ih ukljucila da ih isprobam naletela sam na problem. Zvučnici su pretihi...kada ih pojačam na 63 što je pretpostavljam maksimalno mogu opušteno da pričam dok ide pesma i čak tihim pričanjem nadglasam zvuk koji oni proizvode. Ovo nije onako kako sam očekivala i nadam se da jednostavno nešto nisam dobro podesila. Prethodni model zvučnika mi je bio Jazz Speakers J9902 i ti zvučnici su isto 5.1 i funkcionisali su normalno. Zvučnike sam ukačila u integrisanu zvučnu karticu na matičnoj ploči. Matična ploča je Gigabyte P43--ES3G a zvučna kartica na njoj piše da je Realtek High Definition Audio. Moja prva pretpostavka je bila da je možda u pitanju muzička kartica, ali me budi to što su mi prethodni zvučnici radili bez problema i to što kada sam spojila nove zvučnike nisam ništa dirala u podešavanjima. Moje dodatno zapažanje je i to da kada testiram zvučnike u Realtek HD audio menageru:
frontalni se čuju normalno, ali tiho, kao prigušeno
centralni i vufer se gotovo ni ne čuju
zadnji desni se čuje normalno, ali tiho
zadnji levi se nečuje uopšte
Napominjem da test radim na 63 jačini zvuka, da je na kompjuteru sve pojačano na maksimum i da koristim windows 7... Dobri ljudi pomagajte, da i ja mogu da osetim moć ovih zveri :banana:

Dobro došla na forum. Ovo je pravo mesto :)

Da ti ne ubijam volju ali Jazz pravi mnogo bolje zvučnike nego Genius.

Vratimo se na problem. Proveri da li nije slučajno izlaz za zvučnike smanjen (Speakers). Sleće, skini nove drajevere i preinstaliraj stare.

Probaj ovo pa da vidimo sledeće

Zahvaljujem se na dobrodošlici :)

Instalirala sam nove drajvere i nije rešilo problem.

Zaključila sam i da kada god restartujem napajanje zvučnika, tj uključim im napon i isključim, oni svaki put sviraju drugačijim rasporedom. Znači prvi put su mi radili frontalni i zadnji desni...sledeći put samo prednji desni i zadnji levi...jednom sam čak i uspela da mi prorade frontalni, centralni, sabvufer i zadnji levi, ali desni zadnji nije hteo. Napominjem da ništa osim tog dugmeta za struju ne diram.

Primetila sam da i svaki put kojim god rasporedom da sviraju pojačavanje na samim zvučnicima uopšte nereaguje...znači bilo da je pojačano na 1 ili na max 63 oni sviraju kako im se prohhte, tj istom glasnoćom, koja je daleko od one koju bi oni trebalo da sviraju.

Danas je bio kolega, koji se razume, da vidi u čemu je problem. Spojili smo zvučnike na televizor i bio je totalno isti problem, što bi značilo da nije do kompjutera, zvučne kartice i slično... :S:

Zvučnike smo preneli u drugu prostoriju, priključili napajanje na drugi izvor struje i na zvučnike ukačili mobilni sa kojeg je išla muzika. Zvučnici su se čuli skroz prigušeno, gotovo nečujno...i isto nije bilo moguće pojačavati niti smanjivati zvuk. Ovim smo zaključili da nešto nije uredu sa samim sabvuferom zvučnika :S:

Kupila sam ih pre tri dana i sutra ih vraćam, pa ćemo videti šta će biti...

Naravno, reklamiraj ih, jer je problem iskljucivo u subwoofer-u u kome je pojacalo za sve satelite i celokupna elektronika.

Isti problem sam imao ja sa svojim,samo sto je kod mene radio skoro 13 meseci i od jednom ne radi,pojacavam jedva se cuje ,ne rade svi zvucnici.Naravno posto je istekla garancija,odnet je na servis i konstatacija je bila da je izgoreo procesor na pojacalu.SVe je zamenjeno i evo ga sljaka bez problema 3 god preko,a da moji su bili 5000.

Pozdrav, ja imam genius 5.1 SW-HF 5.1 5005. Postavio sam u attachmentu kakav cudan zvuk prave. Primeticete u snimku da i kada su ugaseni (ali i dalje nakaceni na struju) prave isti taj zvuk unutar samog subwoofera. Tacno se oseti vibracija subwoofera pri tom zvuku.

Sta moze da bude problem? Mogu li sam da to resim ili znate neki servis u Kragujevcu koji bi mogao da popravi. Nesto u servis Fokus nisam siguran.

Prilozi

• zvucnici.zip
    449.6 KB · Pregleda: 34
Nazad
Vrh Dno