Šta je novo?

Genius SW-HF5.1 5000

Darko1

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2006
Poena
320
Stigli su mi gore navedeni zvucnici pre 10-ak dana i stvarno nemam reci za pare koje cete dati za njih :eyebrows:

Zvucnici su svtvarno ok u lepim drvenim kutijama i kad igrate igrice ili slusate neku muziku a uz to volite i masazu bubrega:d Pravi izbor

Slike govore Sve ostalo:

Info:
http://www.genius-europe.com/en/produktdetail.php?ID2=49&ID=29&ID3=365

Prilozi

• centar.jpg
    centar.jpg
    110.7 KB · Pregleda: 411
  • surround.jpg
    surround.jpg
    112.7 KB · Pregleda: 408
  • Woofer.jpg
    Woofer.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 493
  • Woofer back.jpg
    Woofer back.jpg
    74.2 KB · Pregleda: 367
  • kutija.jpg
    kutija.jpg
    131.7 KB · Pregleda: 341
Zvucnici su super za te pare. Jedino me nerviraju te plave lampice koje uvece ubijaju u oci. Morao sam da stavim papir preko njih.

Ja imam Genius HF-5.1 3000, razlika je sto su zadnji zvucnici jednosistemci, a kod tvojih su dvosistemci. Takodje je woofer jedino jaci i kod 3000 su kutije vece (sem za zadnje zvucnike), ali sem toga ne znam da li ima nekih vecih razlika. Da li si mozda imao prilike da uporedis 3000 i 5000 negde? Ja sam cuo da 5000 nemaju jak zvuk kao 3000, ali opet, to je samo "rekla-kazala".

Ja imam Genius HF-5.1 3000, razlika je sto su zadnji zvucnici jednosistemci, a kod tvojih su dvosistemci. Takodje je woofer jedino jaci i kod 3000 su kutije vece (sem za zadnje zvucnike), ali sem toga ne znam da li ima nekih vecih razlika. Da li si mozda imao prilike da uporedis 3000 i 5000 negde? Ja sam cuo da 5000 nemaju jak zvuk kao 3000, ali opet, to je samo "rekla-kazala".

Pozdrav jeste da mi prijatelj drzi prodavnicu kompjuterske opreme i da svasta isprobavam:-devil-: ali 3000 i 5000 nisam direktno isprobavao mada nije problem ako ih ima ali opet koliko vidim po netu:

SW-HF 5.1 3000

subwoofer 5.25" 35w RMS
Center/Front/Surround speakers 10x2w RMS/10/10/ 3"

SW-HF 5.1 5000

Subwoofer: 6.5" 75w RMS
Center/Front/Surround speakers 15x2w RMS/15/15/ 4" - 3" - 4"

Sto bi po meni bilo da su samo mnogo vise Piskaviji pa zbog toga neko dobija osecaj da su jaci;)

Pozzz....:wave:

Zvucnici su super za te pare. Jedino me nerviraju te plave lampice koje uvece ubijaju u oci. Morao sam da stavim papir preko njih.

Znam resenje ti je sledece Volume dugme jednostavno svuces i diodu povuces malo unutra sto odradis i sa ostalim jedino sto za povlacenje ostalih moras da skines prednja 4-ri srafa Polako i odradis isto
problem si resio diode lepo rade ali ti vise ne smetaju ;)

pozzzz..:wave:

koga nerviraju plave lampice kupis 3000 on ima zelene koje su jako prijatne :D kuci imam 3000 a u radnji mi juce bili 5000 ova tamnija varijanta neznam ali kao da su mi moji jaci ili se varam u svakom slucaju i 3000 i 5000 su extra za te pare plus masaza stopala od strane woofera:smoke:

moze i druga varijanta lepo se godinu dana nerviras sa plavim :wall: kad istekne garancija stavis neke druge ili te iskljucis:banana:

Poslednja izmena:
Jao, kako sam ispao glup :wall:

Totalno sam pogresio oznaku zvucnika :S:

Mislio sam na ove --> http://www.itsvet.com/img/obj/comp_tehn_speakers/000/000/000/066/bigimg.jpg

Jedina razlika u odnosu na te tvoje je upravo to sto je woofer na mojima 45W (kod tebe je 75W ako se ne varam), i moji zadnji zvucnici su jednosistemci...

Sad onaj moj prvi post ima smisla :).

Da tako vec ima nekog smisla;) Te zvucnike jesam Probao bas kod mene jer je bilo te ili ove koje sam kupio tako da odlukom kupovine dobijas i odgovor koje je bolje ali opet ukusi su razliciti ako vise volis Glas mozda ce ti se SW-5.1 Home Theater Vise svideti medjutim ja vise volim masiranje Bubrega:S: pa sam se odlucio za SW-HF 5.1 5000 u svakom slucaju stavis jedne pored drugih i uporedis to je najbolje resenje

jedino sa sigurnoscu ti mogu reci da zadnji zvucnici od SW-HF 5.1 5000 imaju mnogo mnogo kvalitetniji Zvuk

pozzz....:wave:

od tih zvucnika jedino sto se moze dobiti jeste masaza. a zvuk? da li ste ih kupili masaze radi ili da ipak cujete malo muzike? veliki sam protivnik tih 5.1 smicalica ali zelim vam sve najlepse u kompletima

pa cuje se zvuk fenomenalno kupis malo bolju muzicku i eto uzivanja a za masazu se brine bas koji je jak i dubok a sateliti fenomenalno sviraju cist i jasan zvuk

bas sam sad video ovaj potpis NFS carbon 453 Km/hpa rekoh da i ja okacim moju sliku (izvinite za off)

lotuselisebystefaca2jv7.jpg

inace ovo ne NFS 6 a auto lotus elise (nema nitra)

Postoji a to je 5.1 "zvrcka" sastavljena od komponentskih zvucnika, heh ;)

I ja sam bas zadovoljan sa ovim iz mog potpisa....

Turbo

Slusao sam ih duze vreme kod ortaka, i prilicno sam zadovoljan. Sviraju korektno, a kada se i pare uzmu u obzir, odlicno. Pustali smo ih sa stereo izvora, a posto oni automatski sire stereo ulaze na 5.1 (mada mogu da se potenciometrima smanje na nulu centralni i zadnji), rezultat je vrlo dobar. Centralni zvucnik je jaci i ide dublje od ostalih pa nije lose i njega upaliti pri slusanju stereo materijala.
Naravno ne ocekujte korektnu prezentaciju dubine stereo materijala kao ni veliku rezoluciju zvuka, kao ni fluidnost u srednjem opsegu, ali za sve ostalo posao rade jako dobro. Woofer drma mada je malo mutnjikav, a ceo sistem nema bas preveliku snagu. Inace slusan je u sobi od 20-ak kvadrata. Za filmove i ne preterano udubljivanje u muziku, i najbitnije za te pare su jako dobra kupovina.
Poz

ne postoje te 5.1 zvrcke koje ce zameniti ovo (opet izvinite za off)

0006135hv5.jpg

:laugh:

Ako Vec Pricamo O zvucnicima

OVO su MOJI ljubimci Hoce Neko da Proba:-devil-: B&W 803D

3-way vented-box system
Dimensions Height: 1164mm (45.8 in) (not including feet)
Width: 306mm (12 in)
Depth: 457mm (18 in)
Net Weight 45kg (98 lb)
Freq. Response 35Hz - 28kHz ±3dB on reference axis
Freq. Range -6dB at 28Hz and 33kHz
Sensitivity 90dB spl (2.83V, 1m)
Normal Impedance 8 ohms (minimum 3.0 ohms)
Power Handling 50W - 500W into 8 ohms on unclipped programme
Drive Units Unit 1: 1x 25mm (1 in) diamond dome high-frequency
Unit 2: 1x 150mm (6 in) woven Kevlar® cone FST midrange
Unit 3: 3x 180mm (7 in) Rohacell® cone bass
Finish Cabinet: Real wood veneers of Cherrywood, Rosenut or Black Ash
Grille: Black cloth
Dispersion Description: Within 2dB of reference response
Horizontal: over 60º arc
Vertical: over 10º arc
Harmonic Distortion 2nd and 3rd harmonics (90dB, 1m)
<1% 50Hz - 100kHz
<0.5% 90Hz - 100kHz
Crossover Frequency 350Hz, 4kHz
Max. Recommended Cable Impedance 0.1 ohms

E tako Se To Radi;)

Prilozi

• 803D_GRILLEOFF.jpg
    803D_GRILLEOFF.jpg
    16.5 KB · Pregleda: 185
U svakom slucaju za te pare ljudi uz SW-HF 5.1 5000 nema bolje ......

pozzz....:wave:

Postoji a to je 5.1 "zvrcka" sastavljena od komponentskih zvucnika, heh ;)

Pa sto se onda ne prodaju ti zvucnici. Za kvalitet samo stereo i nista vise.

Nego da se vratim na temu.
Imao sam prilike da cujem oba sistema, a posedujem ovaj slabiji. Nekako mi se cini da su ovi veci dosta bolji, bas zbog vufera i tih zadnjih dvosistemaca. Ovo je moje subjektivno misljenje i nisam imao prilike da ih uporedno testiram.

@stefaca
Naravno da nemoze da zameni, ali dubin dzepa je ta koja diktira ko ce sta uzeti. Ipak je tako nesto MNOOOOGO skuplje nego Genius.

Pa sto se onda ne prodaju ti zvucnici. Za kvalitet samo stereo i nista vise.

Nego da se vratim na temu.
Imao sam prilike da cujem oba sistema, a posedujem ovaj slabiji. Nekako mi se cini da su ovi veci dosta bolji, bas zbog vufera i tih zadnjih dvosistemaca. Ovo je moje subjektivno misljenje i nisam imao prilike da ih uporedno testiram.

@stefaca
Naravno da nemoze da zameni, ali dubin dzepa je ta koja diktira ko ce sta uzeti. Ipak je tako nesto MNOOOOGO skuplje nego Genius.

veruj mi da ove kutije kostaju mnogo manje od 100e

Najbolje resenje je da imas neki 5.1 sistem za filmmove i dva zvucnika kao sa gornje slike. Uz neko malo bolje pojacalo koje sve to moze da ukombinuje dobijes zvucnike za sve svrhe :)

rekao sam kutije su manje od 100e i neko polovno pojacalce i muzike da se ujedes za oko. bar je to moje razmisljanje

Da, ali to je sve polovno, a i ovaj 5.1 sistem je ipak elegantnije resenje.

Inace posedujem prvobitnu verziju vec neko vreme i nemam nikakvih vecih zamerki koje se ne razlikuju od ovoga sto je vec receno. Za te pare nema bolje to je sigurno.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu vazanu za ove Genius zvucnike,postoji li mogucnost da povezem ove zvucnike na TV,odnosno da ton sa TV-a imam na tim zvucnicima?,)

Da ne otvaram novu temu vazanu za ove Genius zvucnike,postoji li mogucnost da povezem ove zvucnike na TV,odnosno da ton sa TV-a imam na tim zvucnicima?,)

Trebalo bi da moze ali samo stereo.. ono, vise ti i ne treba, kod nas imaju i samo mono mnoge tv stanice :)
bar je stereo na onim starijim, svetlijim (ovim), pretpostavljam da je i na tim.

Moze ako na TV-u imas neki audio izlaz.
Genius SW-HF 5.1 5000 ima i stereo i 5.1 ulaz.

jeste stereo ali on ga razbije na svih 6 zvucnika ako tv ima dzekove ili scart onda moze ako nema onda malo modovanja tj morao bi da signal skines sa zvucnika u tv-u

Vrh Dno