Šta je novo?

Genius Sw-hf 5.1 5000

prvo, nemojte nazivate te zvucnike pradvcima, jer to nisu
sto se tice cene, verujem da je to sto kostaju 100e realna cena materijala plus ugradnja (ne zaboravite da to sklapaju kinezi za smesno male dnevnice)... to sto mnogi drugi zvucnici slicnog i goreg zvuka kostaju 2-3x puta vise mogu da zahvale sveopstem hype koji vlada oko toga, i nesto boljem dizajnu, ali zvuk uopste nije tako los.... i dosta o tome!...

a sto se tice hi-fi opreme gde ljudi su manijaci pa su spremni da daju 100% vise novca za 1% bolji zvuk, to je posebna prica u koju sada ne zelim da ulazim..

dalje ti logitech z5500 jesu bolji zvucnici, ali pitanje je da li su bas toliko puta bolji koliko su i skuplji? (jedno 3-4 puta)... imaju jaci subwoofer, kvalitetnije satelite ok, imaju i dobar dizajn, deluju fancy... ali budite sigurni da njihovog proizvodjaca (firmu logitech) ne kostaju mnogo vise da ih naprave nego sto genius kostaju 5000/5005... malo kvalitetniji zvuk, jachi bas i lepsi dizajn i cap, 350-400e :) pa ko voli, nek izvoli... (zaboravio sam na digitalni ulaz, ali ajde...) realno bi trebalo da kostaju po danasnjim standardima oko 200e plafon.... sto u praksi nije slucaj....

a ovaj decko gore zaista misli i njih da panji do daske... ne radi se ovde o tome, koliko snage si ti namestio na svom IPOD-u (koji je zvucnicima ulaz).. mada je i to bitno jer prevelika snaga dovodi do distorzije ulaznog signala, ako ne i do kvara pojachala... vec koliko odvrnes "kotur" na zvucnicima... ja sam tebe razumeo da si na zvucnicima panjio u MAX... a to koliko si stavio na ipodu je nebitno (i 75% je puuunooo)...

Ne znam sta je bilo, neka zurka verovatno.. ko bi normalan slusao muziku, gledao film, igrao igrice pri takvim uslovima... a to sto ti je ispala zica (jedna od dve) za centralni zvucnik, znaci da si mrdao bas/kontrolnu kutiju, jer nece sama da ispadne sigurno, one stipaljke previse dobro drze, zar ne?

poenta priche je da si sam kriv... a ako mislis isto i sa z5500, nece ti ni oni dugo trajati, jer taj veliki i jak bas koji se nalazi u njegovoj (z5500) kutiji, ce riknuti prvi pri 100% na duzi vremenski period

Poslednja izmena:
Prvo Z-5500 nije 3-4 vec i 10x bolji od Geniusa, jer daje mnogo cistiji i dinamicniji zvuk. Cena kvaliteta satelita, woofera, decodera... Ok, Z-5500 napolju je jeftiniji i ne bi trebalo da je 350e kod nas ali isto tako doticni Genius bi bio 50e. Imam kuci prethodni model Geniusa i Z-5500 i def znam o cemu pricam. Ne znam o kakvim manijacima pricas ali ako das 3-4 puta vise novca mozes kupiti jedino Z-5500. Ako mislis na komponentske sisteme tu dobitak na zvuku nije 1% vec 1001% ali je i cena visestruko veca. Ipak ta cena je opravdana ne samo neuporedivo lepsem zvuku vec i duzini trajanja sistema.

Poslednja izmena:
Ljudi, nemojte opet Genius VS Logitech... Normalno je i sasvim za ocekivati da i jedan i drugi prave robu za siroke mase i da sve sto je na njima upotrebljeno ne kosta ni priblizno koliko se plate. Mora da se zaradi nesto:D Sto bi ih pravili kad ne bi uzimali xx% zarade?! Tipican zakon trzista.
Kao sto rekosmo, centralni se u ovom slucaju Geniusa kaci preko gole zice na stipaljku i ako se lepo ubode, sama nece nikad da ispadne. Cinc ili RCA se kod njega upotrebljava da se poveze uredjaj poput tv-a, dvd-a, tunera,... Moze da se otpanjuje koliko ko hoce,pa dokle traje, samo ne vidim poentu takvog izivljavanja sa tim malim snagama. Da li takav covek uopste ima usi i sluh?,)

Ja imam ove nove genius 5.1 5005. Koristim ih za sve, i meni se mnogo svidjaju. Specijalno zbog klasicnog dizajna i velikih kutija. Snaga je OK, mada ja nikad ne pustam preko 70%, a subwoofer mi je smanjen na 60% iz windowsa. Smeta mi sto je subwoofer prejak, mnogo brunda cak i kad smanjim. Inace kvalitet zvuka mi je ok. Mislim, nisam ja neki sluhista pa da trazim bas neki kvalitet. Ovi za 100 evra su mi super. :)

Ljudi, nemojte opet Genius VS Logitech... Normalno je i sasvim za ocekivati da i jedan i drugi prave robu za siroke mase i da sve sto je na njima upotrebljeno ne kosta ni priblizno koliko se plate. Mora da se zaradi nesto:D Sto bi ih pravili kad ne bi uzimali xx% zarade?! Tipican zakon trzista

To ne vazi samo za njih, vec i za sve ostale proizvodjace bilo cega. Ti mislis da Nautilusi kostaju Bowers kolika je im je i cena na trzistu ? ;)

Poslednja izmena:
Pa..mi smo u Evropi !:d :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno