Šta je novo?

Generals na Windows 7 x64 Ultimate

PLAYBoY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
199
Imam problem, nece generals da mi sljaka na win7 x64 ultimate.

-na zvanicnoj strani win7 za kopatibilnost stoji da podrzava igru 64bitna verzija, a i video sam na stranim forumima da je igraju na ovom OS
-probao sam sa cakama - desni klik na ikonicu pa da stavim compatibility xp sp2 i run as administrator
-Stavio sam poslednju verziju patch-a za zero hour 1.04
-stavio sam onu caku sa options.ini fajlom u my documents/generals...
-instalirao sam DX9.0c
-nemam nikakvih drugih problema na racunaru, tipa virus,bosd, losi drajveri itd...

Nista vise mi ne pada napamet, ako neko sa istim OS igra generals sta je radio da mu igra radi? i ako moze da mi postuje screen kako izgleda njihova unutrasnjos foldera od genrala u my documenets tj sta ima sve...

Meni igra zakuca odmah posle pokretanja pojavi se samo onaj skrin plavi i pise generals zero hour i tako stoji 10ak sekundi i zakuca...

Svaka pomoc dobro dosla, igra mi seigra sa drugarom preko hamachija...

ja sam samo instalirao i radi odmah, bez compatibilitya i ostalog...u folderu imam samo options i maps folder.

inace imam deviance verziju mozda ti imas neku drugu

Hvala probacu nju da skinem!

Isti prolem i sa Deviance verzijom...

@paciotti ti problem da napises koju konfu koristis koje drajvere, koji tacno OS?

Nemam ideju...a bas mi se igraju generali :\

Igram Zero Hour već odavno na Windows 7 x64. Samo sam ga instalirao i nikakava dodatna podešavanja nisu potrebna. Igra radi iz prve.

Konfiguracija iz potpisa, najnoviji drajveri za sve.

Ne znam :\

Da li da opet uradim OS...

Ja imam win7 x64 ultimate build 7600 RTM

Kod mene takodje radi ZH bez problema na Win 7 x64. Odradjen update Generalsa i ZH, ubacen Reborn v6 i sem nekih bagova zbog kojih ponekad izbacuje iz ZH zbog Reborna, sve radi savrseno. Probaj opet, prvo instaliraj Generlas, uradi update, pa onda ZH, pa update i onda lek za tu update verziju. A sam Generals bez ZH hoce li on da radi?

Kod mene takodje radi ZH bez problema na Win 7 x64. Odradjen update Generalsa i ZH, ubacen Reborn v6 i sem nekih bagova zbog kojih ponekad izbacuje iz ZH zbog Reborna, sve radi savrseno. Probaj opet, prvo instaliraj Generlas, uradi update, pa onda ZH, pa update i onda lek za tu update verziju. A sam Generals bez ZH hoce li on da radi?

ako ce igrati samo zero hour onda ne mora da updejtuje prve generals jer nisu mu bitni za igru a mora da ima generals instaliran jer bez toga zero hour nece da radi! a posle da ubaci update 1.04 i to bi bilo to! naravno da sami generals mogu da rade bez zero hour...

doduse kod mene sve radi ok ali ja imam win 7 ultimate x32 tako da ne mogu bas puno da pomognem a i moji generali su kupljeni original pa tako da i ste strane ne mogu da pomognem!

Poslednja izmena:
Pao jedan reinstall al je problem isti, evo kako izgleda moj folder u my documents i sama greska:

Pao jedan reinstall al je problem isti, evo kako izgleda moj folder u my documents i sama greska:

taj problem sam imao i ja, pokusaj sto ces da reinstaliras igru pa instaliraj ciste generale pa na to dodaj zero hour i u zero hour samo ubaci sta ti treba od peceva i crekova za no cd i tako to posto igras narodnu verziju... ako ti ni to neuspe onda pokusaj da igru pokerenes u compatibiliti modu za xp sp3...

Stavio sam sam samo lek za ZH i patch 1.04 obicne generale nisam lecio...i stavio sam SP3 compatibility mod...

I pojavilo se opet to sto je na slikama... :\

e pa neznam onda sta da ti kazem osim ako nemas bas neku preteranu potrebu za win 7 x64 predji na x32... znam znam jeste cimanje i sve to dok se sada ponovo pokrene ali ako ti se bas toliko igra igra onda verujem da vredi da se malo iscimas ili da pored tog OS stavis jos i xp samo na jednu particiju i da imas dual boot za to!

ma smor relano...al' necu x86 zbog 4gb rama...

Videcu da kad sledeci put budem radio OS stavim neu drugu verziju win7 x64 ...

Hvala svima na pomoci.

Samo da kazem da sam resio problem pa ako neko bude trazio search-om da zna resenje:

Znaci napravi se u folderu od generala koji je u my documets TXT file u notepad-u i ubaci se u njega sledece (rezoluciju stavite u kojoj vi igrate):

AntiAliasing = 2
BuildingOcclusion = yes
DynamicLOD = no
ExtraAnimations = yes
GameSpyIPAddress = 0.0.0.0
Gamma = 50
HeatEffects = yes
IPAddress = 0.0.0.0
IdealStaticGameLOD = High
LanguageFilter = true
MaxParticleCount = 5000
MusicVolume = 55
Resolution = 1680 1050
Retaliation = yes
SFX3DVolume = 79
SFXVolume = 71
ScrollFactor = 50
SendDelay = no
ShowSoftWaterEdge = yes
ShowTrees = yes
StaticGameLOD = Custom
TextureReduction = 0
UseAlternateMouse = no
UseCloudMap = yes
UseDoubleClickAttackMove = no
UseLightMap = yes
UseShadowDecals = yes
UseShadowVolumes = yes
VoiceVolume = 100

i onda se ide na save as, i stavi se za ime "options.ini" bez navodnika naravno a ispod imena u polju se izabere za Save as type: ALL FILES tu sam ja pogresio i stavio txt. file a bitno je jako...ako se to ne stavi onda se ne napravi "ini" datoteka vec ostane TXT file...cisto da neko ne napravi moju gresku!

Hvala svima na pomoci!

Vrh Dno