Šta je novo?

Gemini II review...

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da ne otvaram novu temu, vidio sam ranije taj "rivju" a upravo veceras gledam i dvoumim se, sta bi uzeo?!
  • Cooler Master GeminII
  • Thermalright Ultra-120 eXtreme

Ja licno bi (onako od oka) opredelio se za CM GeminII... posto bi protok vazduha isao i na RAM a i okolne komponente oko CPU-a.
Sta bi mi ti predlozio, od ova dva gore navedena a i ostali Bench diskutanti?!

U svakom slucaju Thermalright poshto je to jedan od najboljih ako ne i najbolji vazdushni kuler na svetu !

Poslednja izmena:
A sada cuveno pitanje:
A gde ima da se tupi Thermalright Ultra 120 kod nas (u BG-u recimo 😛) i po kojoj ceni ?!

kao i gomila drugih coolera. Za sve one koji se dvoume kojim da zamene stock cooler.

http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2978

Pa gde ovaj review iskopa. To je bilo pre 5 meseci. Mene je najvise odusevio ovaj review sa istog sajta: http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3068 Onaj Ultra 120 Extreme Giga Mega mi je malo preveliki. A i degutantno mi je da mi HSF kosta vise od procesora.

BTW gde li se na netu ovaj Ultima 90 moze najpovoljnije kupiti ili makar dobiti bez placanja postarine?

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, vidio sam ranije taj "rivju" a upravo veceras gledam i dvoumim se, sta bi uzeo?!
  • Cooler Master GeminII
  • Thermalright Ultra-120 eXtreme

Ja licno bi (onako od oka) opredelio se za CM GeminII... posto bi protok vazduha isao i na RAM a i okolne komponente oko CPU-a.
Sta bi mi ti predlozio, od ova dva gore navedena a i ostali Bench diskutanti?!

Tu diskusije nema, Thermalright Ultra-120 eXtreme je najbolji vazdusni cooler na svetu. Tacka.

A to oko protoka vazduha i hladjenja memorije, naponske jedinice i "pola ploce" sa CM-om... batali. Nije to nista znacajno, u svakom slucaju pravo resenje je neki ventilator koji zaista duva po svim tim elementima.

Thermalright Ultra-120 eXtreme je kao sto rekose ljudi najbolji.

Nebitno koji je najbolji u svetu, sta najbolje moze da se nadje u Srbiji? A da nije preko Mike, Zike, Pere, Laze - preko grane 🙂

Thermalright Ultra-120 eXtreme je kao sto rekose ljudi najbolji.

Ma jeste najbolji a i nije toliko skup koliko dobro hladi. Ali je visok 16 cm i ne moze da stane u moje tanjusno kuciste. I onaj Ultima-90 sa svojih 14 cm jedva ulazi.

Uzmite svi TR i onda mi javite gde ste uzeli 🙂

Pa moj ce da prepliva Atlantik za jedno 3 nedelje (nadam se).

bolje iPhone nek ti prapliva atlantik, vishe cje ti se isplatiti 😉 za zaradu mozhesh ovde 3 geminII da uzmesh 😉

Pa da gledam sta mi se vise vise isplati, uzeo bih CM Hyper TX2 i ne bih razmisljao.
Sto se iPhone-a tice, Apple je cvrsto obecao da ce poiskljucivati dekodirane iPhone-ove. A i nervira me ceo taj hype i necu da mu doprinosim.

Sto bi rekao moj ortak " Zalman je najbolji i tu nema diskusije".
bio sam juce u Desk-ovoj prodavnici u Yu biznis centru. Imaju svasta od coolera. Kupio sam Tx2, a moj skromni review mozete naci na http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1230596#post1230596

Mislim da ~70€ dati za 120-ultra nije vredno u odnosu na Tx2, osim ako niste Visual freak.
Tx2 sam platio ~20€, za razliku od 50€ , moze se kupiti dosta toga ( mem ili hdd...)

eh i ti si za tih 20e shto si dao za cooler mogao uzeti jachi cpu 😉
Ljudi su chudo 😉 100 ljudi 100 cjudi i nikome ne treba zamerati, neko voli ovo neko voli ono...sva srecja pa ne volimo svi isto...inache bi morali jednu devojku da kloniramo u 3 000 000 000 primeraka 😉 a 3 000 000 000 devojaka bi "chitalo" playgirl u kom bi bila moja slika😉

Poslednja izmena:
Vidim bas ti nesto fali memorije ili veci hard disk.
Ali u pravu si, TX2 je trenutno ima najbolji odnos cena/perf u Srbiji.

TR Ultima 90 je mladji brat Ultre 120 Extreme i hladi bolje od gotovo svih drugih high end HSF-a cak i onih sa ventilatorom od 120mm. Sa odlicnim ventilatorom Panaflo 92mm i postarinom kostao me je 47,35e u Americi.
Jeste nesto skuplji ali ko se od nas ovde bavi racunarima da ustedi neki euro. Ja sam kupio ovu kombinaciju jer sam odusevljen perfomansama ovog relativno malog coolera, a ne zato sto mi bas treba.
Kada stigne za 2-3 nedelje postavicu na forumu svoj skromni doprinos OC zajednici u Srbiji.

Prilozi

• 6.webp
    6.webp
    40.5 KB · Pregleda: 780
:d:d:d:d
Mislim da ~70€ dati za 120-ultra nije vredno u odnosu na Tx2, osim ako niste Visual freak.
Tx2 sam platio ~20€, za razliku od 50€ , moze se kupiti dosta toga ( mem ili hdd...)
"U Nemacku" Ultra-120 eXtreme je nesto malo preko 50€...

BTW, svakom svoje, nekome je i BOX sasvim dovoljan...
I nije stvar u vizuelnom utisku, vec sto taj cooler hladi i do 5 stepeni bolje od svih ostalih vrhunskih cooler-a.

Poslednja izmena:
bio sam juce u Desk-ovoj prodavnici u Yu biznis centru. Imaju svasta od coolera. Kupio sam Tx2, a moj skromni review mozete naci na http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1230596#post1230596

Da li postoji mogucnost da se odradi neki mod da mogu da se smanje obrtaji na TX2

Naravno da postoji ali kuda ces sporije, TX2 je prakticno besuman.

Jel moze neko objasnjenje?

Kucaj u google-u fan volt mod i dobices ih barem 10. Imas ih nekoliko i kupovnih Zalman Fanmate npr. Ja koristim Thermaltake-ov.
Moja poenta je da ti za Hyper TX2 ne treba zato sto je prakticno necujan.

2upxmo9.jpg

Sa box kulerom u full loadu je isla do 70 stepeni.

Poslednja izmena:
Podigni taj prioritet u orthos-u i pusti ga da radi barem pola sata zato sto u prvih pola sata testira memoriju i ne zagreva toliko cpu.

Evo povezao sam TX2 na CHA_FAN i sad preko Speedfan-a mogu da mu regulisem RPM 🙂

Nazad
Vrh Dno