Šta je novo?

Gejming konfiguracija od 2000 Evra

PigFreak

Poštovan
Učlanjen(a)
22.12.2014
Poena
50
Zdravo ljudi! U Aprilu zavrsavam 8. razred pa su moji roditelji odlucili da mi kupe novi PC. Trenutno prezivljavam na nekom laptopu od 2.0 GHz CPU i 2 GB RAM-a. Uspeo sam da izpregovaram budzet od 2000 Evra. Kao sto pise u naslovu ovaj PC ce se koristiti primarno za gejming i malo strimovanja i video editing-a. Ovo je konfiguracija do koje sam uspeo da dodjem posle nekoliko meseci lurk-ovanja po raznim forumima i gledanje LinusTechTips-a.

CPU: Intel i7-4790K
Cooler:Cooler Master Nepton 280L
Motherboard:ASUS Z97 Sabertooth Mk1
GPU:ASUS GTX 970 Strix
RAM:16GB(2x8GB) Kingston Fury 1886MHz
HDD:Western Digital Black 3TB
SSD:Samsung 840 EVO 250GB
PSU:Seasonic SS-850 (Nova X serija)
Case:Corsair 760T
Monitor:ASUS VS238H-P

E sad posto je Srbija tako odlicna zemlja kao sto jeste, ovo konfa kosta oko 2000 evra. :wall: Malo sam cackao po PC Part Picker-u i (zamisli ovo) da sam u Americi mogao bi da ubacim jos jednu GTX 970 i jos jedan monitor za istu cenu al eto sta nam radi Evropska Unija. Sta kazete o konfi? Da li vredi ove pare (znam da vredi ali ajde da trazim utexu za tix 2000e :D)?

I najbitnije: imate li neke predloge ili preporucena mesta za kupovinu?

Poslednja izmena:
evo slusalice sa odlicnim odnosom cena-kvalitet http://www.mitrosmusic.com/proizvod/14368-Presonus-HD7A/
tastatura i mis su nezahvalni za preporuku, zavisi kako drzis misa...jel full grip ili "claw". Ako zahvatas celom sakom onda Razer DA ili Logitech iz G serije, za "claw" zahvat ovaj je odlican http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-storm-xornet--sgm-2001-blon1/comp_comp_mouse/54/2047 kao i Logitech G100.
u vezi tastatura procitaj txt na benchu o mehanickim tastaturama i vrsti mx prekidaca, pa izaberi onaj tip koji ti odgovara u coolermaster izvedbi, kao npr. http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-storm-quickfire-tk-sgk-4020/comp_comp_keyboard/54/1387 ili http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-trigger-z-sgk-6010/comp_comp_keyboard/54/1557

U vecini slucaja grip mi je full ali ponekad menjam i u claw. Razmisljao sam o nekim 7.1 surround sound sluskama kao npr. Logitech G930 one bezicne. Al covece 20000 din.Mis mi se Razer Naga 2014 svidja al je malo i skup. A tastatura naravno moramo poceti pricu i o Razer BlackWidow. Znam da im je cena preskupa ali sta ti kazes? I ponovo ti kazem primarno koristim full grip.

Ako uzimas a uzimas za gejming ( bavim se profesionalnim igranjem csgo-a ) probao sam sve slusalice i miseve sto se mogu probati i mogu ti samo reci jednu kobinaciju koju sada koristim i koju ne mislim da menjam u skorije vreme.

Mis: Steelseries Rival ( Najkvalitetniji mis za gejming sigurno + je optika )
Tastatura : CM Storm Quick fire ( Po meni najbolja mehanicka tastatura ) black widow sam imao i mnogo je bucna i iritira previse dok su ovde tasteri necujni i previse kvalitetni sto se oseti prilikom prvog dodira cak bolje od 6g i 7g tastature.
Slusalice : Razer Kraken 7.1 ( Najkvalitetnije resenje sto se tice cene/zvuka )

Dosta vise ljudi, kupi gotovu konfiguraciju za 50k din, zvucnike, slusalice, sto za pc
fotelju, promeni tapete, parket...

Jesu, ali mu ostaje 1500e da ulozi u naftnu busotinu, upise privatan univerzitet
ili sto rece jedan clan da pocne da se bavi "zelenasenjem"...
A mladic je hteo samo da igra...nema dalje.
I ja treba da kupujem neku intel konfiguraciju, pa sam hteo da se obratim ovde.
Sada me je malo strah...

evo jedna "budzet" 4k gaming konfiguracija za igre koje svakodnevno igramo kao sto su league of legends,star craft 2,dota 2,team fortress 2,wow... itd... ako na ovoj konfi sve to sljaka na 4K onda ce na 1080p da leti

[YOUTUBE]j4xDfEOGONw[/YOUTUBE]

Mnogo drame nek dečko kupi šta oće i najbolje je pomoći mu kako da naj pametnije potroši tih 2K za komp.Već sam pisao post i pozdravio sam ga do Aprila :wave:
Moj primer je da sam 2003god potrošio 1400eu za komp nisu to neke pare šta bi ste tada rekli??? Da ne pričam da su moji dali 2000 maraka davne 1996 za 486 DX4 na 133mhz. :wall:
Svi smo mi davali nekad u nekom trenutku ogromne pare za komp-ove. Pa mogao sam da vozim Neki novi auto ako tako gledam.

Nego nam je ogromna KRIZA u zemlji i kad mi malo stariji pogledamo kolko je teško uštedeti i zaraditi tih 2000eu otud i ovakvih komentara na forumu.

Poslednja izmena:
Imaj obzira da kreces u sredju skolu uskoro i da ce ti vreme namenjeno za gejming biti solidno redukovano, ako zelis isti prosek kao u osnovnoj... Mada zavisi sta upises :)

Na tvom mestu bih ja pre uzeo konzolu gde bi sa ortacima mogao da pikas fudbal ili samostalno jurcas nfs... Deo love ulozio u veliki tv i mozda bi jos ostalo i za neki desktop, ili jednostavno kupio neki sat ili slicno kao uspomenu na svoje, da ne procerdas nasledstvo na komp koji za koju godinu nece nista vredeti :)

Samo razmisljam... :)

Secam se da sam u osnovnoj a i srednjoj setao sa prosekom izmedju 3 i 3.5 pa sam umesto da mi roditelji daju kintu, radio da sam kupim komp XD

Na kraju ce da zavrsi sa office masinom, posto mu se sugerisu
sve moguce periferije, gejming mis, necujna gejmung tastatura, podvodne slusalice, web 4k kamera...
A ovamo za neki nafulani telefon tras! 1000e ni da trepnu.

Pigfreak, ako je takva stvar, onda malo bolje razmisli o tome i ne zaleći se na ove besmislice sa grafama u sliju, preskupim i7 i 16gb rama za 1080p gejming. Većina preporuka koje si dobio su vlažni snovi ljudi koji zamišljaju da je najskuplje i najjače što možeš da staviš za 2000e ono što zapravo tebi treba. Da li ćeš imati 150, 100 ili 75 fps u igrama je nebitno izuzev za neku sintetiku, gde možeš da kažeš da ima toliko i da to niko ne provali . Ti, svojim očima teško da ćeš razliku uočiti, ma koliko da se trudiš. Čudi me da ti neki biser nije predlozio blade server stanicu za ovo.

Po meni, 2000e na proleće vrlo lako moze biti ulaznica za ozbiljan 2K (ili čak 4k) gejming, gde ti je monitor od 27-28" nešto mnogo veća glavobolja od odluke za koju grafu da se odlučiš. No o tom potom. Moze se desiti i da ddr4 opcije budu nekih 30-50% jeftinije, što takođe treba uzeti u razmatranje.

Sa haswellom i5 i bilo kojom grafom preko 200e praktično si miran za 1080p gaming narednih n godina. Ram je povoljan, kućište i napajanje imaš za 150-200e da nađeš ultra kvalitetno i nema razloga za nečim jačim od toga.
Sli, vodena hlađenja, 850w seasonic i i7 su ti kao da kupuješ ferarijem kao auto kojim ćeš prevoziti ugalj. Preskupo i prekomplikovano za jednostavan zadatak.

Sta kazete na ASUS ROG Swift kao monitor? Znam,znam 100.000 ali ako vredi tolke pare... Sta kazete? Mogu da ga priustim ako snizim cenu na SSD-u i maticnoj ukupno za oko 20.000.

Za monitor Dell P2414H je keva. Po brojnim testovima ima ukupan inpu lag od 5ms sto je fenomenalno za IPS monitor, jos je podesiv po visini, nagibu i ima portret mod. Ima odlican izbor konektora, a nije nesto posebno skup, za 190e :)

kako ne izvaljujete da vas lik lozi? kojih bre 2000e? :D

ovo je neki potomak baltazara :)

onda nemoj da laprdas uzmi i5 konfiguraciju i to je to.

Ja se slazem sa misljenjima da ustedis pare roditeljima i da smanjis budzet sa komp.

Za 3-4 godine ce verovatno biti nove tehnologije, pa mozes da kupis novi.

Mozes recimo da uzmes i5/8 GB gaming gotovu konfiguraciju sa npr. GTX760 u koju bi ti ugradili SSD od 240GB, i monitor 24" full hd i to dodje oko 1000EUR.

Ta konfiguracija je dobra za skoro sve.

Meni je racunar nesto skuplji (jos pogotovo kad uradim uskoro upgrade), ali tu je negde u rangu, a koristim ga primarno za posao, a mogao bih da narucim komp sa najskupljim komponentama, ali bi to bilo verovatno bacanje para.

Ja se slazem sa misljenjima da ustedis pare roditeljima i da smanjis budzet sa komp.

Za 3-4 godine ce verovatno biti nove tehnologije, pa mozes da kupis novi.

Mozes recimo da uzmes i5/8 GB gaming gotovu konfiguraciju sa npr. GTX760 u koju bi ti ugradili SSD od 240GB, i monitor 24" full hd i to dodje oko 1000EUR.

Ta konfiguracija je dobra za skoro sve.

Meni je racunar nesto skuplji (jos pogotovo kad uradim uskoro upgrade), ali tu je negde u rangu, a koristim ga primarno za posao, a mogao bih da narucim komp sa najskupljim komponentama, ali bi to bilo verovatno bacanje para.

Veliki plus za ovaj post. Poslušaj čoveka i ono što ostane od para dodaj za letovanje sledeće godine i pali na tajland ;-):p

O cemu vi to?, momce ima 15 godina kakav Tajland i cekanje 3-4 godine novih tehnologija?
Pa za 3-4 godine imace obaveza preko glave, i cekanje 3-4 godine do jos novijih tehnologija.
Neko pomenu ferari ali dzaba ako ga dobijes u 60 godina..

Vrh Dno