Ni OLED ni 42" ekran neće da valjaju za rad sa dokumentima...da, deluje fensi kad zamisliš sebe kako praviš tetris od prozorčića po tolikom ekranu kao u SF filmovima dok se ne setiš kako će vrat da ti radi kao kod sove gledajući od jednog do drugog i koliko ćeš vremena da gubiš aranžirajući to umesto da prosto čitaš šta treba.
@Labello
Zapravo, Iiyama GB3467WQSU je bolji za igre od Della, ima dosta brži odziv...plus je Dell bezobrazno skup iz nekog razloga. Govorim o Dell S3422DWG, onaj drugi Dell koji je Major pomenuo je još gori jer je 60Hz. Ta iiyama bi mi bila glavni izbor za gaming VA ultrawide.
@Sgt. Major
VA je dobar panel za multimediju ali inferiorniji za igre i skrolovanje dokumenata zbog smearinga pa ćeš morati da rešiš da li bi menjao kontrast i dobru crnu za manje ghostinga i bolju oštrinu u pokretu.
Ja sam neko ko sedi u polumračnoj sobi, ne voli IPS glow, nije osetljiv na VA smearing i igra sporije igre pa je VA kao stvoren za mene...ne znači da je za nekog drugog.
Ako bi IPS ultrawide, ja bih uzeo Gigabyte M34WQ koji ima i KVM kao bonus...
Drugo, za bilo šta veće od 27" je poželjno sedeti malo dalje od monitora. Na primer, ja sa 32" 4K monitorom sam na 75-90cm od monitora i ta daljina mi stavlja ceo monitor u vidno polje i možda ima još malo lufta sa strane. Za 34" ultrawide bih se isto držao te razdaljine ako ne misliš da ti vrat šeta levo-desno mnogo. Dakle, zavisi i da li ti setup dozvoljava da se propisno odmakneš...ultrawide, 34 ili 38", je ohoho veće od 24" na šta si navikao.
Generalno, za tvoje potrebe uopšte ne moraš da potrošiš tolike pare, dovoljno je 400-500e a ostatak zadrži ili uloži u jaču grafiku ili nešto...
I naravno, naruči monitor online da bi mogao da iskoristiš one 2 nedelje zakonskog roka za vraćanje ako nešto ne valja ili ti prosto ne odgovara nešto.