Šta je novo?

Gejmerski audio mitovi

tomasbg

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x@Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
B550-A PRO
RAM
Kingston 4x8GB ddr4 3200
GPU
RTX 2070 SUPER OC
Storage
Nvme 2x1TB
PSU
Seasonic X660W Gold
Kućište
Antec Flux
Monitor
Aoc 24 1440hz 1080p
Pristup internetu
  1. Optički internet
zanimljiv video :)
[YOUTUBE]d1rXcJuEsy0[/YOUTUBE]

I poučan, nešto što pričam već godinama od kada su počeli da stavljaju dobre integrisane zvučne. Samo "top of the line", profesionalne kartice ali sa potpuno ukljopljenom ostalom opremom, slušalicama ili zvučnicima može da bude bolje toliko da ni neškolovano uvo može da primeti.

Na primer ovde na forumu ima pojedinaca kadrih da (na slepom testu) čuju razliku izmedju flac-a i cd-a.
Još mrtvi 'ladni objašnjavaju kako i zašto su oni to u mogućnosti.
I na drugim forumima dakako postoje slični njima.
Lupetanja i mitovi u audio svetu su prilično uobičajena stvar.

I sta su to ova dvojica mythbustovala ? Osim sto reklamiraju jedan drugi proizvod ? Ajde vi sto ste razumeli da nama koji nismo ukratko objasnite a da ne ispadne smesno. 20 minutes of life wasted

Poslednja izmena:
ukratko receno ne treba vam zvucna karta stx/sega/mega/giga 10.1 koja kosta 150e+ i ne trebaju vam 5.1/7.1 slusalice od koje su 100e plus. sto se tice gejminga.

Pa ne trebaju nam ni grafike za Ultra setovanja, moze se igrati na low ... Obicno proseravanje i to jos dolazi od ljudi kojima 150 eura nije nista, cista sprdnja od videa, setio se neki pajser da nesto objasni sirokim narodnim masama.

Lupetanja i mitovi u audio svetu su prilično uobičajena stvar.

Ovo je istina, pogotovo za ovu dvojicu na videu. Eax radi i nije izmisljen, stvar radi tj bar je radila dok je bila u upotrebi ali je zavisila od same igre primene kao i kartice i samih slusalica. Dobre slusalice nisu nikad na odmet a kad 2 magarca kazu da dobre slusalice ne doprinose kvalitetnom gamingu onda je pametnom dosta.

Poslednja izmena:
U ovaj video moze samo ovca da poveruje.

Najsmesnije mi je kad je rekao "ako moze vazduh da udje, moze i zvucni signal", i ono vezano za rupe "ako ima rupa, kao da nema stitnika".

Pod jedan, rupe na pancirnim prslucima postoje, pa to ne znaci da su beskorisni. Neka rupa mora da postoji, za sraf, za kabl koji se kaci direktno na zvucnu, isecak za slot kao sto je napomenuo. To ne znaci da je ceo stit beskoristan.
Pod dva, zvucni signal nema veze sa tim sto pravi smetnje.
Pod tri, ako vazduh moze da udje, ne znaci da ne mogu smetnje da pridju, i obratno. Lik nije cuo za Faradejev kavez, gde vazduh moze da udje, ocigledno, a elektromagnetni talasi ne mogu. Niti je cuo za plastiku, gde talasi mogu, a vazduh ocigledno ne.

Ima tu jos stvari, pricaju o lampaskim pojacalima i uporeduju ih sa softverskim efektima.. itd. ali stvarno nije vredno pomena. Poneli su se kao dva klovna koji pricaju o necemu o cemu nemaju blage veze. Ja koji nemam blage veze vidim da oni tek nemaju blage veze...

Poslednja izmena:
Pa ne trebaju nam ni grafike za Ultra setovanja, moze se igrati na low ... Obicno proseravanje i to jos dolazi od ljudi kojima 150 eura nije nista, cista sprdnja od videa, setio se neki pajser da nesto objasni sirokim narodnim masama.

Ovo je istina, pogotovo za ovu dvojicu na videu. Eax radi i nije izmisljen, stvar radi tj bar je radila dok je bila u upotrebi ali je zavisila od same igre primene kao i kartice i samih slusalica. Dobre slusalice nisu nikad na odmet a kad 2 magarca kazu da dobre slusalice ne doprinose kvalitetnom gamingu onda je pametnom dosta.
Tacno. Ko je za BF2 npr pazario A2ZS razlika u odnosu na integrusu je bila doope i oko. Pozicioniranje, koraci, pucnji u daljini. Tacno sam mogao da ocenim u kojoj je zgradi vojnik i dosta sam se oslanjao na sluh u samoj igri. Sa integrusom je ovo bilo daleko, daleko losije, takoreci monotono i bedno.

meni je bilo cudno kad su rekli da je integrisana zvucna bespotrebna :/
msm ja primecujem razliku izmedju moje integrisane i asus xonar dgx koja je jedna od jeftinijih kartica
i to za rupe mi je isto zvucalo retardirano

[YOUTUBE]IUDTlvagjJA[/YOUTUBE]

evo jos jedan zanimljiv demo i dokaz da vam ne trebaju 5.1/7.1 sluske i 5.1/7.1 zvucna ;)

za filmove 5.1/7.1 sistemi daleko bolje bolje optimizovani nego za gejming,i mislim da vise pokusavaju da prodaju maglu :)

Poslednja izmena:
A jel se ovaj video odnosi samo ne nepotrebnost 5.1, 7.1 itd. kartica za igranje? Ili ima veze i sa slusanjem muzike u globalu na kompjuteru?

za 5.1 i 7.1, i pokazuje da ne trebaju gejmerske slusalice da bi skapirao odakle ko dolazi (tako sam ja razumeo)

[YOUTUBE]IUDTlvagjJA[/YOUTUBE]

evo jos jedan zanimljiv demo i dokaz da vam ne trebaju 5.1/7.1 sluske i 5.1/7.1 zvucna ;)

za filmove 5.1/7.1 sistemi daleko bolje bolje optimizovani nego za gejming,i mislim da vise pokusavaju da prodaju maglu :)

Koji trip kad stavlja kesu preko glave. :D

A jel se ovaj video odnosi samo ne nepotrebnost 5.1, 7.1 itd. kartica za igranje? Ili ima veze i sa slusanjem muzike u globalu na kompjuteru?

za gejming definitivno ne treba,a za muziku po mom misljenju je isto bacanje para ako 2.0(stereo) cd/mp3/flac slusas na 5.1/7.1 sistemu je bezveze jer ti treba muzika koje je simana bas u tom soround formatu da bi uvideo razliku. dok recimo svaki blueray film je siman bas u tom formatu i tek onda soround sistem dolazi do pravog pozitivnog dozivljaja :)

Vrh Dno