Šta je novo?

Geil Ultra+ 8500 CL4

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410

Kao sto sam i ocekivao ovaj Geil nije za bacanje.
Veoma cool 🙂 odnosno hladan odradjuje posao.

VDDR je iznosio 2,5V u Biosu , realno 2,54V mereno unimerom .....

To je malkice izvise Geil'ove garancije. Zvanicno Geil preporucuje za najbolje performanse da se memorija vozi na 2,4V ali garanciju daje do 2,5V 🙂

Sobzirom da sam do sada promenio nekoliko 2GB kitova mogu da kazem da je ovo daleko najbolji 2GB Kit koji sam imao prilike da testiram.

Poslednja izmena:

Kao sto sam i ocekivao ovaj Geil nije za bacanje.
Veoma cool 🙂 odnosno hladan odradjuje posao.

VDDR je iznosio 2,5V u Biosu , realno 2,54V mereno unimerom .....

To je malkice izvise Geil'ove garancije. Zvanicno Geil preporucuje za najbolje performanse da se memorija vozi na 2,4V ali garanciju daje do 2,5V 🙂

Sobzirom da sam do sada promenio nekoliko 2GB kitova mogu da kazem da je ovo daleko najbolji 2GB Kit koji sam imao prilike da testiram.

Ma njesra ti je taj geil baci ga u vodu :d
Svaka čast Vojo :wave:

Poslednja izmena:
Ma nemožeš da me ubediš, tu memoriju niko ozbiljan ne vozi, neću ni ja (sutra, prekosutra uzimam dva stapa) :d

Odradio sam bio na brzaka Orthos jedno pola sata
562@CL4 Stabilno na 2,39V realno 2,35 u Biosu
P.S default napon je 2,4V

To je 30 MHz vise od specifikacije 🙂

veoma lepa memorija !

Poslednja izmena:
Bravo Montoja mozes li okaciti i memset prozor usput :wave:

Bravo Montoja mozes li okaciti i memset prozor usput :wave:

P35 chipset --> njente memset 🙂

P.S veceras cu je probati na Abit'u mislim da cu izvuci jos vise. Jer ovaj Gigabytov Bios i nije nesto.

Poslednja izmena:
P35 chipset --> njente memset 🙂

P.S veceras cu je probati na Abit'u mislim da cu izvuci jos vise. Jer ovaj Gigabytov Bios i nije nesto.

ima memset-a i za p35 http://rv.page.cegetel.net.perso.cegetel.net/MemSet33beta.exe takodje moze se menjati strap value na istim koji za sada koliko vidim pravi cuda u Spiju 32M. Da se vrnem na temu ovo nije toliko merodavno koliko ce biti na Abitu ili nekoj drugoj 965 ploci, jer ram za sada vise ide na p35 i to solidno vise.

ima memset-a i za p35 http://rv.page.cegetel.net.perso.cegetel.net/MemSet33beta.exe takodje moze se menjati strap value na istim koji za sada koliko vidim pravi cuda u Spiju 32M. Da se vrnem na temu ovo nije toliko merodavno koliko ce biti na Abitu ili nekoj drugoj 965 ploci, jer ram za sada vise ide na p35 i to solidno vise.

Thanks za link.

moguce da mema na nekim P35 plocama ide bolje. Mada recimo moji Kingstoni na Abitu 965 rade bolje nego na Gigabyte'u P35.
Posebno jer povecanje MCH voltaze na P35 ne donosi gotovo nista.

Poslednja izmena:
Alo Vasojevići, je l Gajl P4DC ili UDC?

Stiže mi za par dana ovo, pa kad se nađemo u Oberkasselu u bioskopu, mogu da ti pozajmim na par dana 🙂

dogovoreno 🙂

Odkud ti u Oberkassel ?

poz...

Ma idem u UK konzulat za neke papire, pa da svratim u pošteni bioskop koji daje sve u originalu, a ne sinhronizovano.
Inače, Pempelfort je bio moj kraj godinama...

Poslednja izmena:
Ma idem u UK konzulat za neke papire, pa da svratim u pošteni bioskop koji daje sve u originalu, a ne sinhronizovano.
Inače, Pempelfort je bio moj kraj godinama...

Javi kad ces biti tacno ovdje da se nadjemo , bice mi drago...
P.S UK Konzulat je 500m od firme gdje radim ( ARAG osiguranje , najveci Tower u Düsseldorf nemozes promasiti 🙂

Poslednja izmena:
Momci koliko se ova memorija greje kod vas, kod mene se usijava na prajmu

Momci koliko se ova memorija greje kod vas, kod mene se usijava na prajmu

Isti slucaj je kod mene(ja imam Geil Ultra 667 cas 3, 2x1GB -ali OCovanu na 900Mhz sa cas4 i vdimm-om na 2.15V).Ne mogu prst da zadrzim na njoj ni 1s pri orthosu.

Pa da, kod mene je samo Geil ultra plus 1066 po meni to ako nista drugo skracuje radni vek memorije. Nije mi jasno da su ih tako projektovali jer stvarno se mnogo greju. Sa Black dragonom nije takva stvar mad aon moze manje da se oc, ali pitanje je kako bi bilo kad se stave hladnjaci na njega. Neznam da li behu isti mokron cipovi.

Stavljaj ti jednu 8.-cu da duva preko nje pa da vidis kako se nece grejati ni na vecim voltazama.

Ma to je u redu,ali Geil je ne prodaje sa ventom,bar koliko ja znam 🙂
Znaci,onako kako su propisali,na def. sa 2.15V,greje se poprilicno.
Znaci meni nije jasno da su oni svesno dali u prodaju module koji prelaze 80 stepeni bez problema a pri tome je sve neklokovano.

Ne znam dje sam procitao da se oni geilovi sa sivim hladnjacima manje griju kad se isti skinu...mozda je slucaj i sa ovima...

Nazad
Vrh Dno