Šta je novo?

Geil 2gb ili 4gb?

batat89

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poena
360
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7800X3D & Thermalright Hyper Vision 360
Matična ploča
Asus B850M-Plus Wifi7
RAM
G.Skil FlareX5 32GB DDR5 6000Mhz
GPU
Asus RX 9060 XT 16GB
PSU
Thermalright 1000W
Mobilni telefon
Xiaomi 12T Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Planiram ovih dana da kupim memoriju Geil Black Dragon ali neznam koji model kupiti da li od 2gb(1066mhz 5-5-5-15) ili 4gb(800mhz 4-4-4-12)???

4GB 1066Mhz ta mi je preskupa!

Dal ima neke razlike u tim mhz ???

Da bre! Vecu kolicinu. Velika je verovatnoca da ce bilo koja od 800 da radi bar na 1000, tako da opusteno. 4gb!, tj. 2x2.

nemoj da kupish GEIL. imacesh dobrih 40% shanse da se veoma uskoro pozalish na istu (bar po nekom mom lichnom iskustvu, sa kolegama i drugovima)

note - ne trolujem, vec zaista imam bar njih 5-6 koji se zale na GEIL.

nemoj da kupish GEIL. imacesh dobrih 40% shanse da se veoma uskoro pozalish na istu (bar po nekom mom lichnom iskustvu, sa kolegama i drugovima)

note - ne trolujem, vec zaista imam bar njih 5-6 koji se zale na GEIL.

E hebi ga, ja imao 3 geila.

1. 2x1gb ultra plus 1066, Micron GKX, radila je i na 1066cl4
2. 2x2gb black dragon 800cl4, radila do [email protected], ali ne na mojoj masini, elpide unutra
3. 2x2gb ultra plus 1066cl5 sada rade na [email protected] Powerchip, valjda.

Takodje imao 2x2gb kingston hyperx800 i 2x1gb hyperx 1066. Po meni losije memare od ovih gore, da ne smaram sad zasto...

Od mene preporuka za geil.

imam kod kuce 4x1GB DDR2 @ 800MHz

Planiram ovih dana da kupim memoriju Geil Black Dragon ali neznam koji model kupiti da li od 2gb(1066mhz 5-5-5-15) ili 4gb(800mhz 4-4-4-12)???

ali probao sam npr 2x2GB @ 800MHz cas 4-4-4-12 (moze da se nadje)
i mogu reci da se odlicno klokuju i do 1100MHz. Tako da ne vidim razlog kupovine ovih memorija deklarisanih na 1066MHz. Marketinshki potez samo. Za stabilnih 1100MHz sam koristio napone od 2.1v, s tim da sam malo olabavio latencije na 5-5-5-18 i sve je lepo radilo na ploci DFI Infinity BLOOD IRON P35 chipset, a pritom se memorija nije grejala
:type:
Tako da ti je moja preporuka 2x2GB GEIL Black Dragon @ 800MHz

Poslednja izmena:
U pravu su i oni sto kažu da im radi, i oni što kažu da im ne radi. Sve zavisi kakav primerak ubodete. Ali upravo je to ono što kod geil-a ne valja. I zato je treba izbegavati. Kockanje.

U pravu su i oni sto kažu da im radi, i oni što kažu da im ne radi. Sve zavisi kakav primerak ubodete. Ali upravo je to ono što kod geil-a ne valja. I zato je treba izbegavati. Kockanje.

ma ne znam, 20-tak masina sam drugarima sklopio upravo sa GEIL BlackDragon memorijom. Stvarno nije bilo problema osim sto treba da se znaju radne latencije i setovanje voltaze u biosu jer one nemaju automatsko setovanje. Na svakoj memorijici pise na kojim latencijama i voltazi rade. Mozda sam imao srece sa tolikim silnim primercima medju kojima zaista nije uletela ni jedna bagovita. Za GEIL value i ULTRU ne znam ali za DRAGONA sam siguran da je dobar.

Ja preporučujem 2x2Gb umesto 1x4Gb...

I ja mislim da je 2x2 bolje pogotovo ako ti se posreći pa dobiješ primerke koji se dobro klokuju u protivnom ako si overkloker i memorija počne da pravi probleme da izvučeš max iz ostatka mašine imaćeš veliku glavobolju oko toga šta si izabrao tako da bih ja dobro razmislio ( i ja moram da napravim izbor ) šta raditi .

Poslednja izmena:
imam 2gb(2x1gb) geila black dragon i uzeo bi jos 2gb(2x1gb) geila iste takve za ql cjenu.
da li je bolje da imam tako 4x1gb ili da uzmem geila 2x2gb ? terace aftereffects i jos neki video editing program.

ma uzmi jos 2x1

imam 2gb(2x1gb) geila black dragon i uzeo bi jos 2gb(2x1gb) geila iste takve za ql cjenu.
da li je bolje da imam tako 4x1gb ili da uzmem geila 2x2gb ? terace aftereffects i jos neki video editing program.

u mom kompu rade 4x1gb geil black dragon DDR2 @ 800MHz cl4-4-4-12 i rade bez problema cak i na WIN 32 a kamoli na WIN xp 64bit. Pozdrav

Rade isto, s tim što mislim da na toj tvojoj ploči ne radi lepo kad su popunjeni svi slotovi (zbog čipseta, koliko se sećam - proveri na neweggu ipak), tako da ćeš morati 2x2.

Poslednja izmena:
Kod takvih low-end ploča popunjavanje sva 4 slota stvarno zna da izazove probleme. E sad, postoji fora sa tim da li su čipovi na memoriji sa obe strane ili ne, ali nisam imao priliku da to isprobam, tako da ne znam da li je istina. U svakom slučaju, bolje je 2x2GB. Osim latencija (koje su uglavnom više na memorijama većeg kapaciteta) nemaš šta da izgubiš, a izbećićeš zezanje sa pomenutim problemima, pa možda i sa OC-om ukoliko nameravaš da OC-uješ RAM.

Poslednja izmena:
Kod takvih low-end ploča popunjavanje sva 4 slota stvarno zna da izazove probleme. E sad, postoji fora sa tim da li su čipovi na memoriji sa obe strane ili ne, ali nisam imao priliku da to isprobam, tako da ne znam da li je istina. U svakom slučaju, bolje je 2x2GB. Osim latencija (koje su uglavnom više na memorijama većeg kapaciteta) nemaš šta da izgubiš, a izbećićeš zezanje sa pomenutim problemima, pa možda i sa OC-om ukoliko nameravaš da OC-uješ RAM.
da se nadovezem, za dobar OC je najbolje
staviti u 2 slota memaru, bilo to 2x1 ili 2x2GB
i to u prva 2 slota, na nekim plocama su to 1. i 3.
zavisi od tipa ploce.
U svakom slucaju su slotovi za DC iste boje
tako da ce tesko da pogresi :wave:

Ja preporučujem 2x2Gb umesto 1x4Gb...

Jel moze objasnjenje zasto??
Treba da pravim neku konfiguraciju koja ce da mi sluzi samo za Photoshop,obrade i sl..ne za igra...i razmisljao sam da stavim jedan modul od 4gb ako uopste ima igda da se kupi, pa nekad tamo da dodam jos jedan od 4gb i imam 8gb..a vi preporucujete pre 2x2gb umesto 1x4gb..Zasto?
ili je to greska pa ste mislili na 4x1Gb?
Pozz

Redak zver kod nas, a i generalno. Uglavnom ćeš naći 667 ili možda 800 module sa ECC za servere po ceni koja ti se neće svideti. 😀 Uzmi slobodno 4x2GB, mislim da će tek DDR3 da omasovi 4GB module...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno