Šta je novo?

GeForce4 Ti4200 3dmark score

drincca83

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2005
Poena
319
Imam MSI Geforce4 Ti4200, kartica solidno radi u vecini igrica.U 3dmarku 2001 - ja imam 9500 markova.Ploca Asus, Athlon [email protected],512ram, kartica nije o/c,drajveri su najnoviji. Sta vi mislite o ovom rezultatu,da li je mali score? Meni se cini da je slabo!?

Rezultat je ok,imajuci u vidu tvoju konfiguraciju i karticu koja nije o/c.Da bi dobio vise poena u testu koristi 44.03 ili 40.72 drajvere a takodje je i preporuka da overklokujes karticu,a sa time ce doci i bolje performanse u igrama kao i visi score u 3D marku..

Overklokovao sam karticu (250/445 default) sada 285/550. Skor u 3dmarku je 10261, posle toga malo sam vratio vrednost na 280/535 i imam 10190 i tako sam ostavio karticu da sljaka. Ne znam dal je pametno stavljati stare drajvere jer danasnje igrice zahtevaju up to date drajvere?!Inace san koristio Riva Tuner za O/C.

koliko ja znam i ti stariji imaju Directx 9 podrsku tako da bi trebalo da ti je sve jedno.

Neke novije igrice sigurno nece da ti rade, sa toliko starom verzijom, trebace ti "sveziji" drajveri.
Kartica moze da se oc bez problema i preko 310/580 tako da imas jos....
PoisonFree@Do directx 8.1

Pa nisam hteo da preterujem sa o/c,jer su (kriticne tacke) granice na Riva Tuneru 315/560...da li je bezbedno ici preko toga?Ako jeste ja sam uvek za o/c!?

Abit Siluro GF4Ti4200 @290/620

Ja imam MSI isto.Letos sam ga drzao na 300/600 na 1.6 V i sljakao je OK (temperatura je bila :S: ali se drzao).Inace imam 8RDA3+,[email protected] i 512 Twinmos.Skor je bio oko 11800.Sad je na default(mislim i procesor) i imam oko 10600.

P.S.Znam da je u najmanju ruku bolesno leti klokovati a zimi sve vratiti na default...

MSI 4200 ... meni sljaka na 300/600 lepa okrugla cifra

Evo i ja cu da je jos nasviram pa javljam rezultate!

Ne znam kako ste to uspeli sa istom karticom, ali moj MSI nece iznad 280 gpu,sa memorijom sam isao do 560!?

Zavisi od primerka kartice.Nece sve isto da rade.Inace rezultat je skroz O.K.

Retko koji MSI nece da se "igra" :).

Skoro svaki ide glatko na 300/600, a neki (moj:D) idu i fino preko toga.

Jel prodje 3dmark2001 sa pomenutih 300/600 bez i najmanje greske?Imam jedno pitanje sto se tice Riva Tuner-a. Kad hocu da o/c karticu ima dve opcije: - low level hardware overclocking i driver level hardware ovrclocking. E sad ja sam uvek povecavao vrednosti samo na driver level hardware ovrclocking. Da li je to u redu tako, ili mozda treba drugacije?

E ponovo sam se danas bacio na testiranje moje kartice da vidim dokle moze. Prvo sam dizao GPU i dosao sam do 305 mhz i da radi glatko. Onda sam dizao memoriju i ona nije htela vise od 545mhz , na 550 vec kada pustim 3dmark01 brljaju texture. Onda sam sa 305/540 uradio test idobio najbolji skor do tada na mojoj kartici 10364. Da li je moguce na neki nacin da se podigne memorija jos ...a da sve radi ok?

Pa ako je lepo zamolis... :d

Jok, tu joj je maksimum. BTW, vise znaci takt GPU-a od takta memorije.

Vrh Dno