Šta je novo?

GeForce2????????

micens

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
Jel neko zna zasto OpenGL bas i ne radi pod Windowsom XP, naravno sa ovom karticom? Probao sam sve drajvere, ali ne vredi!
Neka druga kartica kao npr. TNT2 radi OK.
Problem je u nekim prelivima kad se krecu. Primetio sam to na primer u QuakeIII Arena u prvoj tabli nebo je kao u 256 boja ili tako nesto slicno.
Ako neko zna u cemu je caka naka javi!
Milan.

micens je napisao(la):
Jel neko zna zasto OpenGL bas i ne radi pod Windowsom XP, naravno sa ovom karticom? Probao sam sve drajvere, ali ne vredi!
Neka druga kartica kao npr. TNT2 radi OK.
Problem je u nekim prelivima kad se krecu. Primetio sam to na primer u QuakeIII Arena u prvoj tabli nebo je kao u 256 boja ili tako nesto slicno.
Ako neko zna u cemu je caka naka javi!
Milan.

Windows XP navodno zvanicno ne podrzava OpenGL nego to ide kroz drajvere. E sad, Quake nisam probao ali mi zato 3dMax sljaka u OpenGL-u bez ikakvih problema...

Drajveri za nvidia kartice koji dolaze uz win xp ne podrzavaju opengl (pitam li se zasto :D). Zato je potrebno skinuti drajvere za windows xp (detonator xp). Znaci trk na www.nvidia.com, skinuti najnovije detonatore za win xp. E sad, meni nije jasno kako ti nije radio opengl kad si instalirao druge drajvere. Probaj neku drugu igricu sa opengl-om (serious sam, mohaa) pa vidi u cemu je problem. Napisi i koju karticu imas, konfiguraciju celu, jer ko ce ga znati u cemu je problem!

Drajver koji dolazi u xp-u nije cuo za open gl ali zato stavis recimo 21.81 i sve radi savrseno...

Bilo koji drajveri koji dolaze direktno iz Windowsa tj. Windows kao prepoznaje napravu sam i instalira je, imaju disable-ovane napredne funkcije. Npr. graficka nema OpenGL, zvucna nema 3d zvuk i tako to...
Resenje je (uvek bilo, ostalo i ostace) instalirati drajvere proizvodjaca (u ovom slucaju detonatore) a genericke windowsove poslati u PM boom FX
:wave;

Nazad
Vrh Dno