Šta je novo?

GeForce TITAN X Thread

Naravno da se samo hvali. Inace bi gorele kao ove AMD-ove da ih pusti u pogon. Ceka wb da mu dodju.

Au nije mi dobro Titan X sa 24gb ddr5 memorije sa djavoljom cifrom 1666Funti :-devil-:
I sa povecanim klokovima.

Specification:
- GeForce Titan XXX
- GPU: GeForce Titan XXX
- Core Base Clock: 1268MHz
- Core Boost Clock: 1493MHz
- Memory Clock: 8600MHz Samsung GDDR5
- Memory Size: 24576MB GDDR5
- Bus Type: PCI Express 3.0
- Memory Bus: 384-bit
- CUDA Cores: 3072
- DirectX 12: Yes
- DVI Port: 1x Dual-Link DVI, 3x DisplayPort & 1x HDMI
- DisplayPort: Yes
- HDCP: Yes
- HDMI: Yes
- Power: 2x 8-Pin (2x 8-Pin to engage OC mode)
- 650W PSU Required
- 300W TDP (250W regular use / 300W OC mode)
- Dimensions: L=282mm, W=110mm, H=43mm
- Warranty: 10yr (BFG Lifetime Warranty (OcUK provides warranty))

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-098-BG&groupid=701&catid=1914&subcat=1576

Al je počela sprdnja sa memorijom :p

Poslednja izmena:
zar nije BFG mrtav?poranio prvi april izgleda.

Pa sajt (prodavnica) OC UK nije baš naivna a i piše da ih imaju 10 in stock tako da.

''BFG Returns exclusively to OcUK to show once again that they really are the BIG @**@**@ GUNS!! They have partnered with NVIDIA who have cherry picked them only the absolute finest cores on planet earth, born in the depths of a very famous volcano, then deposited into the lonely mountatin and now in BFG's possession to create as a one of exclusive 10 cards for OcUK as OcUK was BFG's no.1 worldwide customer. Hence why this is branded a Titan XXX !

A evo i obljašnjenja sa tvog linka @Dark Messiah

Kad sam postavljao post u temi i kad sam naišao na OC uk ovu grafu bilo je 10 in stock sad je out of stock :wall:

Poslednja izmena:
Zaista interesantno.

Znam ja sta pise ali ipak mi sve to deluje jako cudno.

Fake 100%, klokovi nisu realni cak i za watercooled varijantu. Po strani sto je memory clock 8600Mhz, nisam nikad video da je neko overklokom stigao dotle.

Upravo ono na sta sam i skrenuo paznju. Malo su uranili sa salama ali dobro ;)

kako si mogao da vidis,kad je karta izasla juce?meni deluje kao prvoaprilska sala koju je neko greskom okacio pre vremena na sajt.

A vi se primate, kao da imate u planu kupovinu Titan X. :d

ok,od sad ti daj svetlo kad i ko moze da baci komentar na nesto.

Nisam odgovarao na tvoj post. Spominje se i prvi april, sprdam(o) se malo, sto da ne. :)

Poslednja izmena:
Valjda ce doci neka 980Ti i da ce AMD sa 390X malo spustiti cenu, inace cene za single gpu odose u nebo.
Kada je bio prvi Titan imao je extra DP performanse i takodje je bio najaci za gaming, sa 6Gb memorije i zbog toga je bio toliko skup i opravdavao je donekle cenu. I za pro i za gaming.
Kada je dosla 290X koja je bila jaca i jeftinija, Nvida je izbacila780Ti. Skresan DP Compute, ali vise Cuda Cores, veci core boost klok i jaci overklok i automatski se dobila jaca karta od Titana za manju cenu.
Ali je Titan i dalje zadrzao istu cenu jer je bila i profi i gaming i kome je trebala za posao odradjivala je posao a i mogao je fino da se naigra sa takvom kartom.
A ovaj TitanX, totalno drugacije. DP Compute ne postoji, jedino ako ovo koriscenje u Cuda Computingu ne izvadi stvar, ali da li zato moze da se vodi kao profi karta.
Prakticno imamo full Maxvell ali kao cisto gaming karticu za 1.200E u Evropi i Srbji.
Nadam se da se moze napraviti 980ti. Malo manje Cuda Cores, recimo 2.900, manji chip i manje memorije, recimo 6GB, i automatski manja cena. Ali veci boost klok kao kod 980 od oko 1.350mhz i veci klok potencijal od 1.500mhz i vise i da bude custom verzija grafa. Takva grafa bi bila slicne jacine kao TitanX, ali sa manjom cenom.
Mislim da bi samo ovakav scenario mogao da smanji cene grafa inace smo nadrljali.

Zamisljas previse :D uozbilji se.
Kazes da naprave 980Ti skresan GM200 chip sa 2.900 cuda cores i da radi na 1500mhz to je gotovo pa ne izvodljivo to je ogroman chip sa 8B tranzistora sa povrsinom od 600mm2 i ocekivat da takav chip radi na 1500mhz za svaki dan, pa daj molim te, bez obzira sto bi bio skresan/zakljucan naprosto je nemoguce od tako ogromnog chipa ocekivati da radi na tim taktovima.
GTX980 moze zato sto je 50% manji u svakom smislu i moze ici na 1500+mhz, a od GM200 chipa? ja zaista to ne ocekujem... mozda neka revizija ali ne vidim ni to svrhe da izbace FULL GM200 pa da za recimo 2-3 mjeseca rade reviziju chipa, nema tu nekog nadanja, mastu mozes da imas ali realnost je da je to to.
Dobili smo fullGM200 chip za 1000+€ na domacem trzistu cisto gaming kartu, ako amd izbaci nesto brze jeftinije Titan ce pojeftiniti i to je to dok amd-e ne izbaci kartu Nv ce da zgrce lovu, u kojem obimu to nez, pitanje je koliko ce se ljudi odluciti na kupovinu graficke karte od 1000€.

Vidi,kada je izasla 780Ti, da bi je stigla 780 trebalo je dodati oko 100mhz za gpu klok. Kada je izasla 980, da bi bila iste jacine, 780Ti je trebalo da radi na oko 150mhz manjem gpu kloku.
TitanX sljaka na kloku od oko 1.200 i nesto. Da bi se stigao 980 treba da bude na kloku od oko 1590|8000mhz. Znaci za vise od 350mzh. GTX980 je manji chip za 50%. Dovoljno je da smanje Titan chip za 20% i da povecaju klok boost za recimo 100Mhz za 980Ti i po toj logici bice jednaki po performansama.
Pravi Hollywood-ski scenario, nema sta.:wc:

Poslednja izmena:
Nije samo brzina bitna, nvidia je kompletniji proizvod, za par fps-a necu umreti ako je nesto praceno bolje i ako je nesto kompletnije, djokovic nema samo servis, on ima dosta dobrih stvari, samim tim je i n1 na svetu, a to gdin. goldi ne moze da shvati i samo se vata za najbrzu karticu bla bla, bolje sporija ali sampion :D

Poslednja izmena:
U pravu si @Borat.
Ima jos nesto osim pukog ganjanja frejmova. Evo mala pohvala za TitanX, popravili su i pobosljali frametime u odnosu na gtx980 i to je zaista super da ima napredka u svakoj sledecoj karti.
Mislim da je fora sa nekom imaginarnom 980ti da ima slicnu jacinu kao TitanX za manju cenu.

Da, trenutna buducnost gaminga je po meni u fluidnosti i u realnom, foto-realisticnom prikazu slike.
A to je, ternutno, G-Sync kao savrsena tehnologija koja se placa i druga, besplatna mogucnost, Adaptive i V-Sync, tj. gaming u 1080p 60Hz, zakljucano na 60 frejma.
Ja vec godinu dana igram na zakljucanih 60fps. Sa ovom 980 mogu skoro svaku igru da pokrenem na najvisim grafickim podesavanjima i da igram. Neke starije i na 2K i 4K preko DSR-a. I sada kada probam sa otkllucanim fps-om, to mi deluje bas strasno koliko je los gameplay i koliko ima micro stuttering-a i tearing-a slike iako i to nije toliko strasno, ali kad se naviknes na fluidnost, sve ti deluje mnogo losije.
Fora je samo u tome da u nekoj igri bolje radi Adaprive V-sinc a negde samo V-sync. U sustini kada zakljucas igricu na 60fps-a najboll je po meni, forsirati V-Sync iz samih drajvera.

Ne znam bas da li je realno ocekivati boost klok od 1500 Mhz + na nekom buducem cipu sa manjim brojem jedinica.
Takva karta bi po performansama bila veoma blizu Titan X ako ne bi bila i brza. Titan X ima negde oko 1100 Mhz boost klok.
Nije stvar u potencijalu samog cipa jer i ovaj cip ide preko 1500 Mhz stabilno uz bolje hladjenje naravno uz overklok.
Mislim da je pogresno ocekivati od envidije da izbaci neku kartu na tako visokim klokovima kao referentni model.

The card is pushed to an absolutely crazy 1550 MHz core and 8002 MHz memory clock, both of which are perfectly stable.
We know that the Maxwell core architecture tends to overclock really well but does the thermal aspects of the card stay under control since the reference GeForce GTX Titan X does gets quite a bit hot with its thermal threshold set at 91C which reveals that the card will throttle clock speeds past that limit and overclocking the GM200 does put out a lot of head.
As expected, the ARCTIC Accelero Xtreme IV performs great with its 84-fin heatsink with 5 copper heatpipes which comes pre-applied with MX-4 thermal compound and is cooled down by three 92mm PWM controlled fans which allow upto 300W of cooling performance.

In terms of temperatures, the card runs at just 56C while playing Anno 2070 and 113% GPU utilization, 43C in Crysis 3 with 91% GPU utilization and 50C in Watch Dogs with 91% GPU utilization.
This goes off to show that with a little custom cooling (ARCTIC’s cooler can be bought at around $89.95), you can have your Titan X run at faster clocks and much better temperatures when playing games on overclocked frequencies. Currently, the GeForce GTX TItan X is NVIDIA’s top end graphics card but they are expected to launch a cheaper card based on a similar or cut-down GM200 soon.

Temperature su zaista niske za tako visok klok i ovako ogroman cip. A sto se tice potencijala sve je receno.

http://wccftech.com/nvidia-geforce-...reme-iv-bios-mod-pushes-1550-mhz-air-cooling/

ARCTIC-Accelero-Xtreme-IV_GeForce-GTX-Titan-X_1550-MHz_Crysis-3.jpg

Poslednja izmena:
Da, tek se sa ovim Xtreme IV vidi stabilnost u temperaturama i kloku. Zasto nema ne-referentnih kartica.
Ali, opet, dodas jos oko 100E za ovakav kuler i dodjosmo na oko 1.300-1.350E cene ovakve karte.
Potpuno suluda cena.

e da je samo 100e,dodaj pumpe,creva,radijatore...skup je to sport,ali ko ima da 1k e za kartu ima i za full vodeno.

Totalni promasaj po pitanju cene. 1200EUR je ipak previse cak i za "top" kartu. 2x GTX 970 je isti ako ne i malo brzi od ove karte, a kosta 660EUR, a 2x 980 je definitivno brzi i kosta 900EUR. Malo su preterali.

Totalni promasaj po pitanju cene. 1200EUR je ipak previse cak i za "top" kartu. 2x GTX 970 je isti ako ne i malo brzi od ove karte, a kosta 660EUR, a 2x 980 je definitivno brzi i kosta 900EUR. Malo su preterali.

jesu ali prosto im se moze, jer nema konkurencije trenutno, sto opet nije lepo, bahato je...

Mali off,ima naslova u kojima zeza al generalno imam dva druga obojica furaju po 7990 i prezadovoljni su već godinama.

Nazad
Vrh Dno