Šta je novo?

GeForce Ti 4200

• Začetnik teme Začetnik teme ExR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Molio bih vlasnike GeForce Ti 4200 da mi pomognu. Planiram da kupim gore navedenu pa me zanima:
1.Da li ti4200 64mb8x ili full 5200 128bit 128mb i zasto ?

2.Koje drajvere trenutno koristite za novije igre(HL2,MohaaPa,RBR,Doom3-dx9)

3.Skor u 3dmark-u 03?

4.Koja je cena naravno polovne?(koliko bi ste vi dali)

Uvek 4200TI.FX5200 128-bitna nije joj ni blizu.Tu kartu menjaj samo za neki 5900XT ili ATI 9600pro/xt.Moj brat koristi Omega 61.77 (http://www.omegadrivers.net) na svojoj MSI 4200TI 64MB i prezadovoljan je performansama koje ti drajveri daju(da ne pominjem nešto bolji prikaz).

kobaya je napisao(la):
Uvek 4200TI.FX5200 128-bitna nije joj ni blizu.
Upravo tako, a sto verzija 64MB, kad moze 128? Ja imam Msi i zadovoljan sam sa njom (prelaz sa fx5200). 3Dmark2003 nije merilo za tu karticu jer ona nije DirectX 9, i zavisi i od masine koju imas. Moj skor je na masini iz signature-a u 3DMark2001 10720 pts.Polovnu ti4200 mozes da nadjes za 60-70 Eur.
Za pribliznu lovu(75-85) imas i toliko hvaljenu(novu) Asus(3 god garancije) ili His radeon 9550GE 128bit,128mb.
@kobaya, ako mozes da mi pojasnis ovo o koriscenju omega drajvera na Msi Geforce ti4200?

exr je napisao(la):
Molio bih vlasnike GeForce Ti 4200 da mi pomognu. Planiram da kupim gore navedenu pa me zanima:
1.Da li ti4200 64mb8x ili full 5200 128bit 128mb i zasto ?

2.Koje drajvere trenutno koristite za novije igre(HL2,MohaaPa,RBR,Doom3-dx9)

3.Skor u 3dmark-u 03?

4.Koja je cena naravno polovne?(koliko bi ste vi dali)

1) Naravno GF4Ti.U pitanju su 4x2 pipeline-a,a ovde 4x1.
2) Za igre su najbolji 66.93,a ako hoces da juris skorove u 3D Marku,za 01SE su najbolji (meni) 40.72,a za 03 53.03
3) U 3D Marku 01SE sa ovom konfiguracijom mi je bio oko 14K,a u 03 oko 1880
4) Do 60 e je njena cena,vise nikako!

A kakav je Ti4200 za oc?
Da li sa njim dobro rade novije igre?
Za koje kartice su omega driveri za Ti ili bilo koju ?

Poslednja izmena:
exr je napisao(la):
A kakav je Ti4200 za oc? Da li sa njim dobro rade novije igre?

E to sve zavisi od primerka do primerka. Generalno MSI i Abit su se najbolje klokovali. Sto se tice igara jos uvek moze da se igraju u nekoj razumnoj rezoluciji (1024x768) sa medium detaljima. Konkretno,HL2 moze sa full detaljima u 1024x768, D3 radi u 1024x768 (medium), a FarCry u 1024x768 (kombinacija high i very high,ona pre svega zavisi od RAM-a).

4200 u svakom slučaju. Bez obzira na nemanje dx9 instrukcija ipak je bije u 3dmarku03 😀 .
Pozdrav. :wave:

4200 bez razmisljanja !!
Omega driveri 61.77 i nema da brines.

drincca83 je napisao(la):
Upravo tako, a sto verzija 64MB, kad moze 128? Ja imam Msi i zadovoljan sam sa njom (prelaz sa fx5200). 3Dmark2003 nije merilo za tu karticu jer ona nije DirectX 9, i zavisi i od masine koju imas. Moj skor je na masini iz signature-a u 3DMark2001 10720 pts.Polovnu ti4200 mozes da nadjes za 60-70 Eur.
Za pribliznu lovu(75-85) imas i toliko hvaljenu(novu) Asus(3 god garancije) ili His radeon 9550GE 128bit,128mb.
@kobaya, ako mozes da mi pojasnis ovo o koriscenju omega drajvera na Msi Geforce ti4200?

Pa,u toku instalacije imaš dve opcije,performance i quality.Već na performance primeti se da karta daje lepše texture,a tek na quality...Ako je to ono na šta si mislio.I svakako brže radi,ne nešto posebno u 3D Mark-u,ali igrice glatkije idu,što reče jedan momak:"Znaš ono-smooooth!".

definitivno je po meni ti4200 bolji izbor. evo i kod mene jedna takva(ova iz sig-a) u kombinaciji sa omeginim 61.77 driverima(performance mod) i sve lepo ferca, dodushe bez aa i af ali shta ochekivati vishe od DVE generacije stare karte

e 'vako: gf4ti4200 je solidna karta, a 5200 je najgora konfekcija, koja je dobra jedino za kucanje teksta u wordu i eventualno za igranje solitera, spajdera, vec neki sah moze ozbiljno da secka! dalje: ti 4200 sa 64mb se po pravilu bolje klokuju (realno, 128 mb ti ne treba na toj karti), i tu se slazem da je msi jedan od boljih, ali ne zaboravi ni leadtek.
klokovana 4200 daje dosta bolji skor od radeona 9600, pa cak nesto bolji skor i od 9600pro u 3dmarku 2001, i dx8 igre bolje rade, sa dx9 stvari vec stoje nesto drugacije, ali i te igre su potpuno igrive na 4200. inace 4200 sa 64mb, bez video in-a mozes da kupis za 55, 60 evra.
Znaci za te pare, nema bolje od ti4200 [msi i leadtek su moja preporuka], i defintivno znam o cemu pricam, nemoj da te zavara sto nista do sada nisam postovao.

Ja koristim trenutno na ti4200(signature) 66.93 drajvere. Nisam upoznat sa koriscenjem Omega drajvera. Da li je bolje koristiti ih od 66.93, i koje su prednost?. Ako moze neko da mi kaze gde mogu da ih skinem i koja je najbolja verzija za koriscenje?

drincca83 je napisao(la):
Ja koristim trenutno na ti4200(signature) 66.93 drajvere. Nisam upoznat sa koriscenjem Omega drajvera. Da li je bolje koristiti ih od 66.93, i koje su prednost?. Ako moze neko da mi kaze gde mogu da ih skinem i koja je najbolja verzija za koriscenje?

http://www.omegadrivers.net

Imam FX5700 sa 66.93 drajverima. Interesuje me koji su najbolji drajveri za tu karticu?
Skinuo sam sa neta Xtreme G 71.84 i DH ZeroPoint 67.66, pa me zanima da li neko ima iskustva sa ovim drajverima?

Samo ti lepo sljakaj te 66.93 i nema glava da te boli. Omega drajveri su "hakerski" modifikovani nVidia-ini drajveri, koji daju nesto bolju sliku i lepse teksture, ali po mom iskustvu 66.93 su nesto brzi (od omega 61.77), tako da ne vredi da skidas 20 mb, mozes da se razocaras, i iznerviras (kao neki).

Upravo sam uzeo MSI Ti4200 8x 64mb.Ovo je stvarno extra karta + sto sam je uzeo "veoma" povoljno .Mislim da trenutno ne postoji igra koju ne moze da pokrene sa high detaljima .Cak nema potrebe ni da se klokuje. Pun pogodak ! Hvala svima na savetima

e sad i ti ga pretera... kako bre " trenutno ne postoji igra koju ne moze da pokrene sa high detaljima" (far cry)??? ti4200 je dobra karta al bash toliko ne. poenta sa ti4200 je shto nema podrshku za dx9 "efekte" pa se sa njima i ne muchi. zato je 4200 brza od 5200 al negde i od radeona 9600. znachi neshto loshiji izgled igre nego na kartama koje podrzavaju dx9 al zato "skoro" sve radi za 60ak evra...

Ma kakav bre losiji izgled? Dobro, mozda ne vidis detalje 100% onako kako bi izgledali sa pixel shaderima 2.0, ali ni 1.3 nije za bacanje - daleko bolje nego na MX-u gde nema nista... ovde lepo imas dim, snopove svetlosti i "shiny water"... malo li je?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Dobro, mozda ne vidis detalje 100% onako kako bi izgledali sa pixel shaderima 2.0

pa nije li to ipak neshto manje detalja? 😀 htedoh samo da napomenem da se sa dx9 to vidi malchice lepshe...

exr je napisao(la):
Upravo sam uzeo MSI Ti4200 8x 64mb.Ovo je stvarno extra karta .Mislim da trenutno ne postoji igra koju ne moze da pokrene sa high detaljima .Cak nema potrebe ni da se klokuje.
Tako sam i ja bio odusevljen kad sam presao sa Fx5200 na ti4200, ali tesko da moze sve na high detaljima. Videces sad kad pocnu apetiti da rastu 🙂

Tako sam i ja bio odusevljen kad sam presao sa Fx5200 na ti4200, ali tesko da moze sve na high detaljima. Videces sad kad pocnu apetiti da rastu

Ajde reci mi, molim te sta si ti to poterao u 1024 sa med detaljima (meni je to sasvim dovoljno, i mislim da je sve preko toga izivljavanje), i nije htelo xTRA da radi (vidim da imas 512 rama)!?! Jeb*ga ako hoces Ultra high detalje, antialajzing i druge munje ti se lepo isprsi pa kupi neki 9800pro, al' ka'ki smo mi srbi, ni tad neces biti zadovoljan (onda ces hteti 1600x1200 ultraMEGAhigh66xAA...). Ti4200 je bre nesto najbolje sto je nVidia ikada napravila...dobro.... i gf2mx!

@exr
kako bre nema potrebe da se klokuje!?! Pa sto onda nisi kupio IGL?!? Roksuj bre to, nije od zlata {al' bice kad je klokujes}!!!

E sad me zanima da li , ja mislim da da , ide pasta na cipove ? Da li je neko menjao ? Da li se time dobija nesto ? Naravno sto se tice oc.

Poslednja izmena:
2112 je napisao(la):
Ti4200 je bre nesto najbolje sto je nVidia ikada napravila!!
Ja nisam rekao da nije, vise sam se nasalio sa tim "apetitima" 🙂 Meni je najbitnije da je PES4 sa high detaljima.
Slobodno cepaj po o/c

exr je napisao(la):
E sad me zanima da li , ja mislim da da , ide pasta na cipove ? Da li je neko menjao ? Da li se time dobija nesto ? Naravno sto se tice oc.
Ajde ljudi kazite nesto da ne za***em nesto!!!

exr je napisao(la):
Ajde ljudi kazite nesto da ne za***em nesto!!!

Pa lepo ti rece covek malopre, da slobodno cepas po o/c. Ne moras da stavljas nikakvu pastu (bar ja nisam stavljao dok je ortakov leadtek a250 bio kod mene, a nije ni on). Znaci samo polako povecavaj takt (prvi korak odmah mozes po 20MHz i core i mem, a kasnije polako) i sibaj testove - najbolje je da se ne oslanjas na 3dmark nego lepo igraj UT, ili DOOM po cuke i ako ne zakuca dobro je! Kad stignes do limita smanji vrednosti za 5-10 MHz i tako mosh da je drzis non stop bez velike bojazni da ce nesto da se sjebe, mada uvek nesto moze da se sjebe - iako ja nisam imao takva iskustva.
ajd valjda sam pomogao!
poz!

Uzmes lepo Riva Tuner...prvo dizi samo gpu po 5mhz i posle svakog podizanja odradi neki test, tako kada dodjes do granice vrati malo unazad. Onda podizi memoriju po 10-15mhz i nadji njoj granicu stabilnosti. Tada uskladis obe vrednosti i istestiras 3dmark, i neke igrice, ako ne brljave texture ili se ne pojavljuju artif. onda je sve ok....To je moje iskustvo sa klokovanjem moje ti4200.
Koji su ti default klokovi?

E ovako ja imam msi gf4ti4200-8x ide do 310/670
najveci skor mi je 14500 u 3dmark2001 sa 44.03 drajverima!Nisam imao one 40.72 mozda bi bio veci!
za toliki klok memorije menjana je pasta i jos po neki mod!Ima negde slika(mislim u"kako vam izgleda unutrasnost kucishta")
Trenutno koristim 44.03 , pre toga sam imao 61.77 koji kako su bili sporiji u 3dmarku bili su sporiji i u igricama(doom3,rbr)
Nisam probao ove nove 66.93 , ako je neko probao uporedo sa ovim drajverima ili nekim drugim neka kaze razlike!
Poz..

Kod mene su 66.93 primetno brzi i u 3dmarku i u igrama, od 61.77 (Abit GF4 Ti4200).

Sto se tice para koliko bi dao to bi bilo MAX 60€, mislim da sve preko ne vredi, a sto se tice modela, probaj da nabavis XELO, novu
ima na pcberzi tip prodaje (65€, mislim), imam istu takvu i mislim da je dobra 250/512 je takt, a o/c nisam probao (a i necu), i vrlo je tiha, ima 128mb/8x (od ovih 8x nemas nista, ali ako ti ploca podrzava fast write mozda nije lose)

da, najbitnije, sa intelom 2.4ghz 3dmark01 je oko 12700

Poslednja izmena:
okmijun je napisao(la):
Sto se tice para koliko bi dao to bi bilo MAX 60€, mislim da sve preko ne vredi, a sto se tice modela, probaj da nabavis XELO, novu
ima na pcberzi tip prodaje (65€, mislim), imam istu takvu i mislim da je dobra 250/512 je takt, a o/c nisam probao (a i necu), i vrlo je tiha, ima 128mb/8x (od ovih 8x nemas nista, ali ako ti ploca podrzava fast write mozda nije lose)

da, najbitnije, sa intelom 2.4ghz 3dmark01 je oko 12700

i sto je jos dosta vazno za nove igre ima 128MB, jeste da su i 64MB sasvim dovoljno ali doom, FarCry, MohaPA itekako traze vise memorije

Nazad
Vrh Dno