Šta je novo?

GeForce prevara :'(

• Začetnik teme Začetnik teme kona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kona

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2004
Poena
604
Dragi moji bechmarkovci,
kupio sam nov racunar (ns), namera mi je da ga korisim za net, filmove, programiranje, faks 🙂, vazno mi je da je tih i stabilan sistem.

-MSI KT 400 sa mrezom i zvukom
-Amd barton 2500+, koji je radio na 1100+ dok nisam video ovde na sajtu da treba da podignem magistralu u biosu na 166 x11 😡
-2x256 PQI memorije
-80gb maxtor
-Chiftec midi tower (beli) , citao sam da ga obozavate pa reko doprinece stabilnosti sistema
-lg rezac
i najzad rekao sam im da mi stave MSI GeForce, jer se slabo igram a mislim da zadovoljava sve moje zelje, pa cak i da se ponekad igram poneku igricu,

E danas sam se nakanio da prebacim modem iz stare masice u ovu novu
i video sam da je graficka Inno 3D geforce ima i cooler (koji ce da se cuje 😡 , a i video sam da je cak i prasnjava, a ja kupio novu MSI koja nema cooler), pa me zanima sta vi mislite jer ova Inno 3D polovna u rangu sa novom MSI (bez coolera), mislim da odem i da im vratim graficku :smackbum: ili da iskuliram 🙂) ..... stvarno ne znam ..... sada sam jako uzrujan pa bih vas zamolio za savet.

jos samo cooler je Amd-ov iz "Box-a", pa da vas pitam jer bolje da uzmem neki speez umesto njega(da bude tisi) ?

unapred hvala i sve najbolje

Ivo

Nisi dobio šta si tražio - imaš sva prava da se žališ, ali kako ćeš ti to da im dokažeš?

Teshko da ce da priznaju. Imacesh srecu ako uopshte budu i razmatrali "tvoj" problem.

Ljudi, ovo je Srbija... A i ti ne gledash shta kupujesh...neverovatno.

Hm, zavisi gde si kupio. U svakom slucaju trazi svog MSI-a.
Qler? Nece mnogo utisati...

pa ono kao slag na tortu , zaboravio sam da napisem ,
kada se dize sistem drhti slika narocitu u levom gornjem uglu
u winXP ne toliko, ali kada udjem u dos pa na ceo ekran isto se vidi da drhti
to mi se nije ranije desavalo na mom starom racunaru 😡

ne znam da li da zaboravim na GeForce i ipak uzmem neki Ati 64mb ako ima tako nesto 🙂
poz

reci cu samo ovo

:smackbum: :smackbum: :smackbum: :smackbum: :smackbum: :smackbum:

M

to sto ti drhti slika u DOS-u je zbog osvezavanja koje je 60Hz!
a sto se tice graficke DEFINITIVNO trazi MSI jerbo nemoze da se poredi sa Inno-om!!!

Da li si dobio spisak komponenti na garantnom listu (sa sve serijskim brojevima) ??

Ako nisi, onda u startu znas sa kim imas posla :trust:

Jos ako su ti momci zalepili 'garantnu' nalepnicu na stranice kucista :wall:

........Nema komentara, bato, za takve *******...........

Nosi ti lepo to kod njih i svadjaj se malo ako ima potrebe, al nek ti menjaju u svakom slucaju.

Mnogo mrzim ljude koji uvaljuju polovne komponente u nove mashine :crash: :crash: :crash:

Ok , hvala momci, sutra idem da im je*** ke**

poz

Ajde jos samo reci koja je to "firma", pa da ne kupujemo tamo 😀

Jos samo da si naveo koji geforce je inno, a koji msi, posto postoje geforce256, geforce2 (nekoliko modela), geforce3... a ti ih poredis samo po proizvodjacu i tome da su 'geforce'.

A ako su ti ugradili polovnu, moras da se zalis - pomaze ponekad pa prodavac svali krivicu na servis pa ti na kraju ipak ugrade sta je trebalo.

Ma to je najobicnija GeForce 2 440 MX 64mb , i tv out, e sada ja kao hteo MSI a dobio Inno3D, kontam da je polovna jer ima prasine oko coolera a nigde u racunaru nema toliko prasine, racunar je star od ove srede , znaci oko 5 dana

nisam neki harver poznavalac, pa ako sam nesto pogresno rekao ne zamerite 🙂

Ne bi se nagutao prasine za 5 dana, osim ako ga nisi udomio na kineskom tepihu u podnožju radijatora 😛 (pričam iz iskustva 😀 ). Teorijski ne možeš dokazati da nisi u međuvremenu mazno MSI i ubacio Inno (provereno će oko toga biti rasprave), naročito ako si skinuo sticker sa kućišta. Ma žali se, nemaš šta da izgubiš...

Poslednja izmena:
Zato su ti i uvalili jel ne znas ni sta si zeleo a takve najvise vole.Zaista treba da se kaze ime firme kada bi svako rekao ime firme gde je kupio nesto sto ne odgovara specifikacijama koje je trazio i firme bi posle nekog vremena pocele da obracaju paznju na to a ovako samo ispada da su svi takvi i da svi valjaju sta stignu ispod haube.
Trebalo bi da promenis taj inno jer zaista en verujem da se moze da nakupi toliko rpasine samo na njoj za tako malo vremena, mada mi opet nije ni jasno zar prodavac ako je vec hteo da uvali polovno niej mogao da ocitsti prasinu.E sada ti trebas da znas sta si trazio da li gforce2 mx400 ili gforce4 mx440 jer ono sto si naveo su podaci od dve razlicite kartice kao sto mozes da vidis.I svakako im nosi a ako nebudu hteli nista da ti urade zovi trzisnu inspekciju to uvek pomaze a i kaznu ce da plate.Trzisna je cudo samo sto nas narod nema usadjenu naviku da je koristi kada ga prodavac prevari a oni relativno brzo reaguju u roku od 2-3 dana bar je tako u BGD.

Poslednja izmena:
Nisam stručnjak ali...

Što se tiče treperenja slike, primetio sam na 2 mašine sa Inno MX440 (koincidencija => 2x Samsung 753S) da slika "diše" pri promenama pozadine (npr. otvaranje I.E.-a sa pretežno belom stranom, a wallpaper je izrazito taman... da ne kažem crn 🙂 ). Ne znam dal' je stvar u konkretnim primercima kartica / monitora, ili se radi o uobičajenoj praksi :crash: ...

PS: unapred se izvinjavam stručnjacima iz dotične oblasti ako moj post nema ama baš nikakvog smisla 🙂

Poslednja izmena:
To nema veze sa karticom, već je znak lošeg napajanja monitora.

Znači, i moj 755DF nije među najveselijim modelima :crash: ? Doduše disanje je mnogo manje izraženo, ali i dalje primetno...

Poslednja izmena:
GeForce 2 MX 440 ?
Ili je GF4 MX440 ili GF2MX400.

Pazi da oko toga ne bude zabune.
Moglo bi tu da se komplikuje i sa SE oznakama (SranjeEdition), obzirom da je GF4MX440SE po brzini = GF2MX400 a da je pravi GF4MX440 3-4x brzi od GF2MX400SE tj. GF2MX200.

Sasa je napisao(la):
obzirom da je GF4MX440SE po brzini = GF2MX400
Samo oni krš 64bitni modeli.
Pravi MX440SE po nv specifikaciji radi na 250/333 i nije puno sporiji od punog MX440, konkretno na 1700+ i 128MB RAM-a daje nešto ispod 5000 markova.

yoopie! je napisao(la):
Znači, i moj 755DF nije među najveselijim modelima :crash: ?
Boljka svih jeftinih monitora...

Poslednja izmena:
OK, a koliko je tada koštao recimo EIZO F56?

Ma to je GeForce4 mx 440, kosta oko 40 ojra,
inace monitor je za sada samsung 550s i sa starom tnt2 16mb je radio u dosu ko bog nije trepereo,
treperenje sam primetio kada se dize sistem pa se prvo pojave podaci o grafickoj tu treperi ko leptir, posle malo manje za bios, a win-u se ni ne primecuje a kada pokrenem
dos ponovo se vidi ali manje (treperenje)...
sramota me da kazem da su mi poznanici ti od kojih sam kupio, pa sam bio opusten jer sam racunao da me nece prevariti, ali eto za*** sam se, pa se nadam da ce biti ok za reklamaciju, jer ocu ono sto sam platio .... 🙂

Nemoj da te je sramota. To je normalno. Pogotovo u SER,

septimus, zašto mene bole oči dok čitam tvoje postove? 🙂 I na starom i na novom forumu.

Hvala vam puno , danas sam zamenio karticu za MSI Geforce4 mx440 onu koju sam zeleo, navodno je serviser koji je sklapao racunar stavio svoju staru, posto je trenutno bilo nestalo ovih MSI( ali evo dobili su ponovo ),

Bilo je ok ali trebali su mi reci sta su radili....

Puno hvala svima i sve najlepse

pozdrav

Ivo

Nazad
Vrh Dno