Šta je novo?

GeForce kao BMW

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Nvidia je shvatila da je imenovanje njihovih grafickih karti previse komplikovano i zbunjujuce za vecinu kupaca, pa ce pocev od sledece GeForce generacije to promeniti...
Nvidia originally conceived its current naming scheme to launch alongside the 5800 and envisaged it being like a BMW moniker - 3 series, 5 series and such.

The complications come when you add in the various meaningless prefixes - GS, GT, GTX, GE; the half numbers (the 8650); and the fact that a 7800 can be more powerful than an 8400 (which makes no sense). BMW keeps things meaningful with engine capacity numbers to differentiate models - these prefixes mean nothing in the real world.

Nvidia needs to simplify GeForce range
Admits people just don't get it

Poslednja izmena:
a oce li biti M varijante, i ko ce da radi tuning ? Alpina ? :p

Još samo kad bi se na osnovu broja bmwa mogla znati prava zapremina, ali ne može :).

evo ga i prvi sample...:)

bmwnvidiacp8.jpg

jos samo da vidimo koje ce serije biti. u 5,6,7,8 i 9 segmentu nemaju bas puno mesta. Po ovom novom, 5900xt je brzi od novog 5800 :d:d:d Kakvi kraljevi. Sad ce biti jos veca zabuna !

Sad kad neko pita "A koliko vrata ima ovaj model? Ja sam cuo da je kupe slabiji u 3D jer ima samo dvoja vrata." :D

Znaci vise nece biti GeForce? Vec je i bilo vreme da se promeni, smorili su sa GeForce.

Znaci vise nece biti GeForce? Vec je i bilo vreme da se promeni, smorili su sa GeForce.
bice GeForceova, ali ce nominacija biti drugcija.

AMD je sa Radeonima serije 3000 uveo BMW-oliku nomeklaturu, bas zato sto je sistem sa Pro, GTO, XT, XTX, LE, GT... sufixima poceo da biva besmislen i naporan za obicnog kupca.

bice GeForceova, ali ce nominacija biti drugcija.
Mislis? Pa zar nece onda biti jos vise zabune ako sada uvedu serije GF 3xxx, GF 5xxx i primera radi najjaca serija da bude GF 7xxx a ta serija GF 7xxx ce znaci biti brza od svih dosadasnjih GF-ova ukljucujuci trenutno aktuelne GF 9xxx (sto tekst bas navodi kao razlog cele besmislenosti oznacavanja)?
Ako sam skroz pogresno razumeo vest onda dajte primer kako mislite da ce biti oznacen(i) neki model(i) u novoj seriji.

Ovo je sve ... tako ...koMfuznooo ... u jeeee ...ahhhh

meni je sve to glupo. ja bi im davao neka imena, a ne cifre i brojeve. naprimer, evo uporedjivanje ATI karata -

X1650 - goblin
X1950 - Orc
HD2600 - Elf
HD2900 - Dragon
HD3850 - Sorcerer
HD3870 - Wizzard
HD3870x2 - King

em ove stvari sluze za igre, em bi ovako ljudi jedanes puta lakshe pamtili, em bi bio dobar marketinshki potez.

Poslednja izmena:
Zato tebe nikada niko neće uzeti da radiš odnose s kupcima.

Poslednja izmena:
meni je sve to glupo. ja bi im davao neka imena, a ne cifre i brojeve. naprimer, evo uporedjivanje ATI karata -

X1650 - goblin
X1950 - Orc
HD2600 - Elf
HD2900 - Dragon
HD3850 - Sorcerer
HD3870 - Wizzard
HD3870x2 - King

em ove stvari sluze za igre, em bi ovako ljudi jedanes puta lakshe pamtili, em bi bio dobar marketinshki potez.

Auu pa ti bi tek zbunio i ovo malo kupaca sto su jedva ukacili sta kupuju,ne racunajuci ljude sa foruma jer ovde dobar deo zna i arhitekturu novopristiglih GPU-ova a i ovh sto su u njavi.
Kako bi nazvao HD3650,HD3670,HD3830 itd da ne nabrajama dalje ima ih jos dosta?

Poslednja izmena:
Young Wizard, Underage princes, Future King, street punk :D

Auu pa ti bi tek zbunio i ovo malo kupaca sto su jedva ukacili sta kupuju,ne racunajuci ljude sa foruma jer ovde dobar deo zna i arhitekturu novopristiglih GPU-ova a i ovh sto su u njavi.
Kako bi nazvao HD3650,HD3670,HD3830 itd da ne nabrajama dalje ima ih jos dosta?

eto, Gorth je dao zanimljive predloge. chak, IGP chipset bi mogao da ima code name - Aprentice :p

a nadolazeci 3850x2 bi isto mog'o da se zove - Necromancer.

sad sam skapirao da sam genije, i idem da predlozim ovo ATi-ju ...

:d

A ova nova serija 4000 kako bi ona bila.Sex edition?

A ova nova serija 4000 kako bi ona bila.Sex edition?

pa samo dodash jache do sledece ture karti. :p

po DnD pravilima, jedini jachi od zmajeva su Pit fiendi, lesser devili, odredjeni Giant-i a naravno, tu si i Deities, Demi god, lesser god, i najjachi od svih - Greater gods.

a u sushtini i nisi mor'o da me pitash, jer cu verovatno da zaradim warning :p

A da se malo unormalite da ne bude Thread Locked Edition ?

ajde dečice idite u auto školu

btw. bmw nikada nije napravio terenac... nego zna nešto o automobilima, a neko vozi NFS

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno