Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

^To nikako ne mozemo da znamo;)
Jer, teselacija se moze upotrebiti na razne fine nacine, a da ne obara FPS ispod tacke igrivosti. Kao sto u Heaven demou (koji teselaciju ima na svim objektima) postoji vise modova za istu, tako moze i u nekoj igri...plus sto se moze podesiti i Level of Detail daljina...
A to necemo moci da vidimo u igrama iz dobro poznatih razloga, jos koju godinu :S: Dakle, DX9 + zastavice, zaginuli NPC i to je to. Tu i tamo neka skarabudzoptimizejsn igra iz istocnog bloka...

Već sam pominjao da se teselacija kakva je u Unigine Heaven neće koristiti u igrama, ne zato što ja tako kažem nego sam pročitao neki intervju (gde i sa kim stvarno ne mogu da se setim, moguće je da je Anandtech u pitanju) gde je rečeno da ekstremna teselacija kakva je u Unigine benchu nikada neće imati primenu u praksi (igrama). A i starac je rekao da se teselacija primenjuje i primenjivaće se samo na onome što se nalazi na ekranu u tom trenutku (vidljiva geometrija). Mislim da to nije slučaj sa Ungine benčom ali bolje da me neko sa više znanja o tome ispravi ako grešim.

Edit:

Ako sam pogrešno shvatio starca, molim da me ispravi :)

Takođe, ovo što sam rekao da se neće teselacija kao u UH primenjivati važi za idealnu situaciju na PC gejming tržištu. Znači i kada bi sve bilo sjajno bajno opet ne bi gledali ekstremnu teselaciju u igrama.

Nisam ranije primetio DAS-ov post pa bih hteo i na njega da odgovorim. Ne slažem se da je 35 fps dovoljno, mada to zavisi od više faktora. Vezano za nivo grafike u Ungine Heaven, taj demo zaista lepo izgleda ali kao što je nex999 ranije lepo primetio kada sam ja iskazao oduševljenje Ungine-om, taj endžin po mogućnostima zaostaje za nadolazećim CE3.

Poslednja izmena:
Heaven demo koristi teselaciju samo na vidljivoj geometriji, drugacije nema smisla i bilo bi suludo i ne verujem da bi bilo izvodljivo uopste lol... A i vidljiva geometrija ima LoD za teselaciju, to mozes videti u maltene svakom filmicu gde su ukljucili wireframe.

Nisu imali problema ****** kontrashka vecj su bili nezadovoljni kvalitetom prikaza i problemima sa drajverima. A to shto si ti istrpeo sex sa ATI grafichkom kartom (ako imash 5xxx seriju) onda svaka ti chast... Ja kada kupim neshto a ne radi zamenim, pritom dobavljachi su mi par puta izashli u susret i zamenili grafichku ZBOG problema sa driverima jer razumeju da kada neko ostavi novac kod njih zheli i da to RADI.
BTW ja ne vidim link za Nvidiu oko ovakvih problema

@Nije Palamudin
Pa jes' kad im stavis ATI 4550 i sl. i kazes da je DX11 kartica koji podrzavaju sve nove igre. :)

---

Test: NVIDIA GeForce GTX 480

"Takođe, realna prednost svih novijih serija GeForce kartica je svakako podrška za PhysX – hardverski ubrzane kalkulacije fizike koje se sve češće primenjuju i u Tripple A naslovima koji nisu poznati najviše po tome što podržavaju PhysX, već po tome što su, zapravo, dobre igre."

Koji su to Tripple A naslovi i jos dobre igre koje imaju podrsku za PhysX? Mozda sam nesto propustio. :)

Lol :D ne bi stavio tu krpu ni komshiji a kamoli mushteriji :D ... Ne radim kompove ispod 450E.

Apropo fizike, mislim da smo tu raspravu odavno zavrshili ATI nema fiziku i to je njihova krivica sto nisu kupili havok kad su mogli. Necje ga ni imati dok ne izmisle kontru. Naslova mozhe da bude i 3 ako vrede neko cje kupiti zato shto ima (ko shto se nekad kupovo PSX1 zbog wipeouta, tekena i residenta). Naslova ima vishe od 10 i vrede, napomenucju ono shto sam video svojim ochima... Mirrors Edge ne vredi bez toga (kad se vidi razlika onda se VIDI), COD4 i 6 za druge naslove mogu samo da ponudim jutube referencu poput Betmena, Criostazisa i drugih. Poslednja dobra ATI karta koju sam posedovao i bio zadovoljan je 3870x2 ali je radost kratko trajala jer je umrla i bila zamenjena Nvidiom.

Svi vi koji imate ATI karte imate potpuno razumevanje sa moje strane za to... ima svoje prednosti ALI pobogu priznajte da ima i mane jer inache uvek ispadne tucha u plochu pa tucha u klin :) ...

cheerz....

Ja promenih 13 ATI i nVidia kartica i ni sa jednom nisam imao probleme sa drajverima, a pokusavao sam ali ne mogu da se setim da li mi se neko zalio na drajvere bilo koje kartice. Sto se tice fizike mogu da je imam sa dodatkom malog zelenog a ta kombinacija bolje radi nego kad jedna sama sve radi, ali to je za sada nebitno sto se mene tice.

Poslednja izmena od urednika:
^i onda je mrmot zavio cokoladu :)
znaci neverovatan post...sastavio je desetak racunara sa ati grafickim i svi su imali problem i presli na nvidia graficke ili su "uvalili"drugom na forumu te kartice preko oglasa...ovo je "odlicno"
onda ocigledno svi mi koji imamo ati graficke imamo neverovatne srece...

Ćuti matrixxsu, da ti sad ne uvalim moju 4870 preko oglasa :d

....i silent hilla... Ja sam uspeo da podesim svoj ati:party:...jeste da za sad radi samo jedan driver ljudski na njemu i to 9.0 i sto mora da radi na 1.2V :crash:
citat:
at first for the whole first day of having them they were LOOOuOOUUuUoOUD... but now they are quiet, even when playing games they never really get any louder, like i dont really hear them at all... wtf was goin on?

Kako objasnjavate ovaj fenomen^^ ??? u pitanju su GALAXY GTX 480 in SLI

Ostecen sluh? :d

Poslednja izmena:
evo pogledao sam i test na benchu .... a i dalje mi je smesan onaj stranac, sto prica kako je napokon u mogucnosti da igra igre na 480 .... jer je jelte imao problem da sve igra na visokim detaljima sa 295 icom .... LOL

evo pogledao sam i test na benchu .... a i dalje mi je smesan onaj stranac, sto prica kako je napokon u mogucnosti da igra igre na 480 .... jer je jelte imao problem da sve igra na visokim detaljima sa 295 icom .... LOL

...kroz price ljudi na forumima vidim da 260 sli radi kao 295... a manja kinta. Da li je to tacno?

pa eto i ta varijanta .... kapiram da je dovoljna za svaku igru danas, da je potera ako ne na max onda na skoro max podesavanjima ..... mada sam prilicno siguran da moze sve na maksimum.

Inno3D's quest for the first non-reference GeForce GTX 470 has taken a turn with the company now planning to design its own cooling assembly
25a_thm.jpg

arctic-cooling-accelero-xtreme-gtx200.jpg

nesto na ovu foru ^^

Poslednja izmena:
Dacju kompletan test mozda cak i u toku dana za 260gtx sli naspram 295...
Danas cju izvesti poredjenje athlona 630 vs phenoma 965be u stock clocku i posle OC test i preformance gain.

Ortak je pristao da mi bude zamorche :)

Makina na kojoj cje test biti je manje vishe referentna za nashe standarde, 4gb ddr3, 965be, 750w corsair, 295gtx, crosshair III matichna i gzigmatek DK ladjenje...
Ako je neko voljan da prilozhi i neki odgovarajucji 5xxx radeon pa da testiramo i to...

SLI cje verovatno biti testiran na MSI K9neshto Diamond plochi baziranoj na Nforce 780SLi chipsetu... al to cjemo u toku dana da vidimo :)

Poslednja izmena:
Videcjemo kolko :D
Mada mi je jasno da to zavisi najvishe od drajvera i podrshke same aplikacije za SLi... dok 295 ima svoj bios koji se u startu javlja kao jedna karta (iako je fakticki SLi u manjem pakovanju)

Kolko kapiram Tesle su CGI product only...
Fermi ako bog da srecje cje biti kod mene na stolu za 2 nedelje (naravno ne za mene :( vecj za klijenta). Ako ne bude zapeo ko majmun na bananu mozhda dobijem 3 dana za testiranje i bench.

zamolio bih sve da ne skrecu sa teme, bez pominjanja ATI drajvere i sl. :mad:

EDIT:
Ako neko misli da sam toliko zaludan da prolazim 82 strane i brisem sve sto je off, zayeb'o se.;)

Poslednja izmena:
Ovo za mene ovo nije iznenađenje jer sam i pretpostavljao da će 16 Fermi teselacionih endžina da bude brže od jednog Cypress unita ali ne i od dva.

Pa vidis da je malo brzi i od dva, i to sa 15 polymorph engine-a, a ne 16 ;)

Ali poenta je u tome da je to average FPS sa celog testa. U scenama bez teselacije 5970 verovatno ima daleko veci FPS od GTX 480-ke, a sa jakom teselacijom, gde je FPS i ovako nizak, ima dosta manji.

Evo sta sam nasao, mada nisam siguran da su ista podesavanja:

5970:

http://www.youtube.com/watch?v=c3kRvucS2P0

GTX 480:

http://www.youtube.com/watch?v=Y6fpfX7BBDA

Znači, u sintetičkim testovima gde se testira samo teselacija GTX480 je rame uz rame sa HD5970 ali kada se uz teselaciju ubace i ostali efekti tu je, rame uz rame sa HD5870 u recimo S.T.A.L.K.E.R.: Call OF Pripyat.

Ja mislim da taj teselation u Call of Pripyat-u nema veze s mozgom i da se uopste ne izvrsava na teselation hardveru ni kod Ati-ja ni kod nVidia-e.

Ja nisam video ni jedan test gde se testirala samo teselacija!

Ja mislim da taj teselation u Call of Pripyat-u nema veze s mozgom i da se uopste ne izvrsava na teselation hardveru ni kod Ati-ja ni kod nVidia-e.

Bukvalno samo naduva modele, nikakve detalje ne izvlaci na njima, koliko sam ja primetio.

P.S. mislim da je malo prerano za neku ultra detaljnu teselaciju, jer dzabe neki ogroman poligon acount kad sama tekstura sa svojom detaljnoscu to ne moze to da isprati, bolje da ako moze iskoriste teselaciju da jedan deo sadasnjih poligona sa njojm iscrtaju i tako ubrzaju animaciju.

Poslednja izmena:
Videcjemo kolko :D
Mada mi je jasno da to zavisi najvishe od drajvera i podrshke same aplikacije za SLi... dok 295 ima svoj bios koji se u startu javlja kao jedna karta (iako je fakticki SLi u manjem pakovanju)

Nisam bas siguran da se gtx295 ne prijavljje kao SLi , nisam odavno na Nvidiji ... provjeri pa javi .

danas sam video Asus GTX 470 - odnosno pogledao je u radnji

Imam 3 utiska

1. veoma kratka kartica
2. izuzetno lagana kartica - naprosto neverovatno lagana kartica
3. prelepo izgleda skroz crna

Zaista sam zatecen koliko je kartica lagana i mala, referentni GTX 285 deluje kao grdosija u odnosu na nju.

Zaista mi nije jasno kako tako lagan hladnjak kad po reviewima ispade da se Fermi greje ko furuna ??? Dakle ich ne verujem ni jednom reviewu dok ne proban GTX 480.

Na zalost pobedila je logika i nisam je kupio :)

pozz
M

Da to nije ona maketa kojom je mahao JHH? :D

Šalu na stranu, trebao si da kupiš. Bar ti eventualna prodaja ne bi predstavljala problem a i konačno bi dobili malo pravih informacija iz prve ruke. Ne reče koja je cena?

Što se tiče review-ova, i ja mislim da su namešteni. Sve je to namestio Microsoft da napakosti nVidiji :d

Poslednja izmena:
@mad_max: preskocicu i GTX 480 dok ne izadje neka revizija.
@G@W: cena je bila oko 35000

Nazad
Vrh Dno