Šta je novo?

GeForce GTX 980 Thread

E, super informacija, da znam kako da postavim broj obrtaja za drugi fun, hvala puno.

Probo Battlefield 4 na kloku 1581|7950Mhz. Adaptive VSync , Ultra settings plus Resolution Scale na 130%,( default 100%), zakljucano na 60fps-a. Grafika i prikaz slike na ovim podesavanjima razbijaju.
Koliko sam primetio Resolution Scale jede performance, vec na 140% pocinje stuttering u scenama ekplozija u borbama.
Neznam tacno bas koje su performance kod drugih kartica, ali kod gtx780 na 1270|7400mhz framerate je isao ispod 60fps-a a Resolution Scale nije smeo uopste da se povecava.

EDIT: A sta mu dodje tacno to Resolution Scale?:trust:

Poslednja izmena:
Zato koristi low podesavanja i resolutuon scale na 150 probaj ja bar tako furam na crossfire 7970 i 280x kartu . Meni je licno ostrija i lepsa slika na low setup nego na ultra ...

Hvala na informacijama.
Gledam malo na netu, na 200% mu dodje kao rendovanje na duplo vecoj rezoluciji od HD. Ultimate plus 150% scale je skoro nedostizno trenutno, mozda gtx980 SLI.
Probacu ovaj novi MFAA na 4X MSAA i 140%, trebalo bi da funkcionise kako treba, jer 2X MFAA je slicno kao 4X MSAA uz nesto bolje performance.

Ajd da postavim par SS iz BF4, Ultra plus 130% scale, jes da je .jpg ali mislim da se moze videti kvalitet slike.
bf4_2015_01_07_23_05_48_563.jpg bf4_2015_01_08_00_21_11_274.jpg
bf4_2015_01_07_23_16_03_363.jpg bf4_2015_01_08_00_20_58_653.jpg

Prilozi

• bf4_2015_01_07_23_05_33_033.jpg
    bf4_2015_01_07_23_05_33_033.jpg
    311.4 KB · Pregleda: 96
Pozdrav ljudi :) Drugar ima dilemu koju verziju gtx 980 da kupi, njemu je najbitnije da bude stabilna i sto izdrzljivija, i naravno dobro hladjena, OC nije bitan jer ce mu grafa raditi veoma dugo po danu, neko renderovanje ili sta ce vec raditi, pre ovoga je imao titana, pa sad trazi zamenu.

980 g1, resenje bez kompromisa, moze i MSI gaming. Sve ostalo sto kod nas moze da se nadje ima lose vrm hladjenje, i po meni nije dobra kupovina...

Posto mi je jos na stanju stara gtx780 probo sam je kao dedicated graphics card for physx i upario sa ovom gtx980. Koliko sam video na netu ima pomaka u performansama u zavisnosti od igre do igre.
Levo Metro LL Redux samo gtx980 na 1588|7950mhz, desno gtx908 sa gtx780 kao physx.
33333.jpg 5555.jpg
Levo Metro 2033 Redux samo gtx980 na 1588|7950mhz, desno gtx980 sa gtx780 kao physx.
44444.jpg 6666.jpg
Sobzirom da je ova gtx780 prejaka za physx, ovakav posao moze da odradi i neka gtx750|750Ti, rezultati nisu losi. U principu se verovatno ne isplati zbog toga sto ima bas malo igara koji podrzavaju Physx, u suprotnom mozda bi bilo okey.
Medjutim, kao sto se vidi iz grafikona, frametame i samim tim i gameplay je dosta bolji, i mnogo mi je fluidnije izgledao benchmark sa kartom za physx nego bez i to bas velika razlika, narocito za Metro LL Redux. Mozda kad se sve sabere, moze da se i preporuci jos jedna karta za Physx.

Poslednja izmena:
Iskljuci HT kod procesora pa pogledaj onda kakav je grafikon... ;)

@*******i, pa I3570K nema HT.:eyebrows: Bas je cudan frametime kod MetroLL, isto je bilo i sa gtx780.

Ako se imaju 2 nVidia karte u sistemu, da li je "fabricki" podrzana varijanta da jedna sluzi samo za Physics ili mora da se nesto "budzi"?

Nemaš potrebe za kartom koja bi radila samo PhysX, to je možda imalo smisla sa prvim modelima koje su ga podržavale, današnje karte u mid-high segmentu se bez problema same nose sa PhysX-om, bez nekog preteranog udara na performanse i praktično ne bi ni video poboljšanje kada bi tako nešto napravio.

Poslednja izmena:
@Ljanmi, koliko sam te razumeo, ima u drajveru gde se bira grafa za Physx, prva jaca se je primarna, pcie x16 3.0 slot druga na drugi SLI slot.
Neznam, pomak u performansama ima, otprilike 5-10% samo za psyhx igre. Ali, ono sto je meni bitnije, sam frametame i fluidniji gameplay. U ovom testu koji sam uradio za Metro je bas doslo do izrazaja.Kada druga karta radi samo physx, bas je uocivljivo fluidniji i cistiji gaming nego sa jednom kartom. Za mene je to mnogo bitnije nego perfomance, zato sam i u Nvidia taboru.;)

Bice mnogo interesantno videti novi Wicher sa Physics-om, gutace performanse koliko vidim po system requirements-u. Pazi 5-10% stvarno nije puno, jos raspalim i sweetfx i on pojede malo GPU snage :)

@reviewsrb

Fluidniji gaming - samo u Metro LL, mozda je jednostavno takav endzin? Bilo bi super kada bi probao jos neki naslov sa fizikom cisto da se vidi da li je do Metro endzina.

Da, mozda je samo problem do endzin-a u Metro-u. Uff, da ponovo postavljam 780 u kuciste iako imam skoro sve te physx igre.
Vidis, sa Witcher-om koji ce izgleda biti bas zahtevan, 5-10% vece performance i dobar gameplay nije za bacanje.
Ako nadjem neku polovnu gtx750Ti, mozda i padne ovaj Physx SLI setup.:beat:

Mozda i ja uparim jedan 750Ti sa GTX 970 ako to ima smisla. Da li je dovoljna u potpunosti jedna 750Ti za takve potrebe?

Naso sam kombinaciju na netu Titan i gtx650 i sljaka dobro, a i svi savetuju gtx750Ti obicna, mala je, ne trosi puno, cak cini mi se napaja se preko PCIe slota, 2GB rama, vrlo dobre perfomanse za tu vrstu kartice. Idealna kombinacija.
Upravo sam naso Asus 750ti, polovnu, dobra cena, uzo sam je, pa ce da vidimo kak sljaka ovaj SLI.

Secam se tih kombinacija, kad sam imao neke dve karte, ali sam odustao, neznam bas kako to ide, treba neka tweakovanja da se odrade.
E ovaj Physx SLI ce me kosta nesto malo a verujem da su dobiti nesto na boostu i malo na cistoci gameplay-a. Ce da vidimo, ce pretestiramo:crash: pa ce mozda jos neko da se odluci za ovakav setup.

Secam se tih kombinacija, kad sam imao neke dve karte, ali sam odustao, neznam bas kako to ide, treba neka tweakovanja da se odrade.
E ovaj Physx SLI ce me kosta nesto malo a verujem da su dobiti nesto na boostu i malo na cistoci gameplay-a. Ce da vidimo, ce pretestiramo:crash: pa ce mozda jos neko da se odluci za ovakav setup.

Ja mozda :)

Gledajuci po net-u u vezi ovog Physx SLI-a:party:, mogu reci, bas velika steta sto nema vise igara za physx. Ovo bi po meni mogla biti bas dobra gaming stvar.
Onako laicki, to funkcionise da gpu renduje sliku pa nekako u isto vreme ili malo posle toga odradjuje i physx stvar.
Kad se ubaci druga karta za physx, onda ona odradjuje taj deo, a glavna karta je potpuno rasterecena da odradi renderovanje slike. Sada, zbog toga i dolazi do smanjenja brzine obrade frejmova tj. boljeg frametime-a. i shodno tome fludnijeg gameplay-a. tkz. smoothest game-a.
Taj bolji smoothest osecaj:lupko: sam primetio u Metro benchmarku, ali takodje mnogi drugi likovi na netu primecuju istu stvar i u drugim physx igrama.
Glavno pitanje je, da li physx karta moze da odradjuje u igrama i cistu fiziku. Citao sam neku polemiku o tome i nema nekog preciznog misljenja.
Toliko za sad, cekam physx kartu, pa ce vidimo kako stoje stvari.:guitar:

Poslednja izmena:
hm,secam se pre price da je za fiziku bila dovoljna i 430,jel' moguce da je envidia u medjuvremenu toliko nabudzila psajhiks?ja se dosta mlatim sa metroom,ali sam na radeonima,pa mi je ova prica zanimljiva,ali ako bi moglo jeftinije da se prodje odpolovne 750ti. ;-)

Evo ovako. Stigla Asus 750Ti, boostuje na 1163|5400MHz. Hladna, 24-25C u mirovanju, do 55C u loadu, necujna. Napaja se preko PCI-e slota, neverovatno koliko je mala po dimenzijama, uopste ne lici na grafiku.:d
Evo odmah rezultata:
Levo, gtx980 clock 1588|7950mhz i za physx gtx780, desno, gtx 980 i za psyhx gtx750Ti. Metro 2033 Redux.
6666.jpg 2033 750ti.jpg
Levo, gtx980 clock 1588|7950mhz i za physx gtx780, desno, gtx980 i za physx gtx750Ti. Metro LL Redux.
5555.jpg LL 750ti.jpg
Dakle, skoro identican rezultat u decimalu. Apsolutno se iz ovog testa vidi da je jedna gtx750Ti sasvim dovoljna za Physx kartu.
Sta sam primetio. Konkretno za ovu 750Ti kao physx kartu, vise dolazi do izrazaja klok memorije nego gpu-a. Konstantan boost za gpu je 1019mhz i ne raste bez obzira na klok. Mamorija medjutim pokazuje pravi klok. Naprimer, default klok je 5400mhz, kada dodam plus 500mhz, dobija se konstantni klok od 6400Mhz. Tako da je po svemu sudeci, bolje sto vise da se klokuje memorija nego core.
msi.jpg
Videcemo dalje kako se ponasa u drugim igrama.

#reviewsrb

Malo smaracko pitanje ali me bas zanima: Koliki je boost u fps sada kada gtx980 ne radi fiziku? Tj kakav si ranije imao skor kada nisi imao gtx750ti kao physx karticu? To me bas zanima, koliki je pravi boost :)

@Noodi
Ako sam te dobro razumeo, pitao si koliki je skor u Metro Redux samo sa gtx980. Imas u postu#158 rezulate, ali samo kao overclockovane. A, bas cu i da postavim razultate na default kloku, da vidim koliki je boost sa overklockomi i sa physx karticom.
Probo, Mirors Edge, deluje bas solidno, na 4K DSR i Adaptive Sync.

Nisam siguran, ali zar u Metro-u opcija za fiziku nije zapravo nesto sto podrzavaju i AMD i nVidia karte tj. nije nVidia-in propriatary Physx?
U svakom slucaju fizika u metro-u je light, treba probati neki heavy Physx naslov kao sto je Batman (tamo ima da se podesava stepen fizike) i onda uporediti sistem sa samo jednom kartom sa sistemom sa dedicated kartom za fiziku tj. kao sto je reviewsrb uradio.
@reviewsrb: jel bi mogao da odradis slican test sa nekom Batman igrom ?

Da, upravu si, sad sam se setio, Batmani imaju tezu fiziku. Cu da probam, samo mi kazi koji je najbolji za test. Valjda je physx u Metro samo za Nvidia.
Da li je onaj Assasins Black Flag takodje dobar?

EDIT: Bilo bi dobro ako bi imao neki Batman sa ugradjenim benchmarkom.

Poslednja izmena:
zadnja dva zasigurno imaju,a na amd kartama fizika se kod metroa prebaca na cpu i to nije ni za k...

nigde ne mogu da nadjem koja je karta minimum za pshyx,i dal' moze mesano sa radeonima.

Nazad
Vrh Dno