Šta je novo?

GeForce GTX 970 Thread

Hvala Pike. To se onda slaze jer 980 ima nesto visi clock od 970 (Boost 1216MHz naspram 1178MHz).
Inace referentne 980 je bruka, da uzimam 980, jurio bih tu kartu.

Ne razumem bas tu logiku, referentantna vs ne-referentna kartica. Jes ova gtx 980 bas lepa karta. Ali, menjas kartu i uzimas 980, prepostavlja se da nemas problema sa finansijama i uzimas nesto malo jeftitiniju kartu. Ne vidim poentu.:trust:
Imo sam ovu referentnu 780, radila na kloku 1150|6600 i napravio sam od nje ne-referentnu sa Extreme III i dobio klokove za bench od 1320|7500mhz i za gaming 1270| 7400mhz.
Razumem ja to sve, ali je ovo cist pragmatizam.:)

poenta je da kad vec tako lepo i tiho radi referentni kuler,ne sekiram se o disperziji toplog vazduha unutar hladjenja.

+ 100 i kusur eura jeftinija, bila 515 eura, ja prezadovaoljan. Primetno bolje radi na def nego klokovani 970.

evo odradio sam mali test u odnosu na 780 u nesto malo vecoj rezoluciji (3840x2400 vs. 3840x2160), isti procesor....
moja kartica je boost-ovala na 1445~ (+65 Core +130 Mem) , a kolko vidim i 780-ka je klokovana (1150mhz / 3402 mhz)

https://www.youtube.com/watch?v=9ENmKxtNgfA

Prilozi

• TEST 1.jpg
    TEST 1.jpg
    40 KB · Pregleda: 85
  • TEST 4.jpg
    TEST 4.jpg
    76.6 KB · Pregleda: 80
  • TEST 3.jpg
    TEST 3.jpg
    203.8 KB · Pregleda: 78
  • TEST 2.jpg
    TEST 2.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 72
Potreban nam je GeForce GTX 970 1080p Thread na ovom podforumu. Odjednom svi jure 4k rezolucije kako ovde tako i po stranim. Za nas bednike i jadnike ;)

8b734f28ad.jpg

^ lol

Sa sve vaucerom za otkljucvanje L2 i ROP-a

Poslednja izmena:
ma ko zna vise ovima,mada tek sad primecujem directx12. :)

Jel su nekome smesni/zabavni *****ni klipovi iz AMD serijala The Fixer ? Jel to raklama ? Ako bih nekad razmatrao AMD kartu posle ovih malomnih klipova je sigurno ne bih kupio.

Ma nisam, ali ovo vredja inteligenciju ljudi koji kupuju AMD karte. Koliko su isfrustrirani kad prave ovakve klipove. Izivljavanje na konkurentnim kartama macolom, motornom testerom... je na nivou petog razreda osnovne.

Najzesce je, postavili na slici, referentnu R9 290, kao fora sa 4GB, a kartica je pravi primer kako referentna kartica ne treba da izgleda.:sceptic:

Kako je neko ovde nedavno rekao: "i pored svega, sa svim ovim dogadjanjima, GTX 970 i dalje ostaje bolji od R9 290/290x".

but... "the electicity bill for the 290X alone can sustain a village in africa for a month"... :D

Meni ne odgovara AMD jer koristim dosta ozbiljnih programa kod kojih su AMD karte gotovo neupotrebljive. Pored toga rudarim, pa ih imam i previše i grdno sam se razočarao kad sam probao da ih koristim u radnoj mašini. Drajveri su im najveće zlo, svaka mašina mi pobudali pre, ili kasnije, čim nešto ozbiljnije počnem da radim. Prema mom iskustvu, to su karte samo za igranje i ništa drugo.
Pardon, i rudarenje... :D

Poslednja izmena:
https://www.youtube.com/watch?v=Aj0bZgTq1x4 poredjenja, 980,970,290 i 290X

*moze li neko da mi kaze zasto mi na odredjenom kloku prolazi svi testovi Heaven,Valley , 3DMark13, Metro LL, Tombraider, svasta nesto i to na loop.... samo nece usr*ni 3DMark11
core clock +125 ,memory +315 , power limit 112 , voltage +65.......... igro sam se sa voltazom, nekad prodje nekad ne, totalno ludilo.... dok u svim ostalim testovima uredno prolazi...

core clock, boost u afterburneru je 1517MHz konstantno......

Vezano za Asus strix 970 zanima me koji je najbolji stability test? Ne zelim da klokujem cisto da se uverim da ne puca. Sta predlazete i sa kojim podesavanjima?

Probas sa Heaven 4.0 i 3D Mark 11, recimo.
Zasto ne klokovati, ne-referentnu kartu, pa zato je i napravljena. Ne moras da je silujes do krajnih granica, ali neki klok od oko 1500|7900mhz, nece da steti kartici, a dobijes besplatno jacu karticu za 15-20%.

OCCT, i obavezno ukljucis testiranje VRAMA a za kolicinu uneses ~kolicina vRAMa minus 200MB (za 970 to bi bilo oko 3892MB).

Nazad
Vrh Dno