Fresh OS treba da se odradi update, to ume da potraje, ali dobro ako mislis da treba ti odradi... Sve je to igra
Nemoj da koristis Furmark , neces nista da utvrids tim testom vezano za gaming.
@ Mazi7
Leskovaac, tamo sam dolazio pre 6-7 godina u Beba Pharm kliniku da lecim cireve na zeludac.
Da li imas na tom procu custom ventilator. Ako imas mogao bi da ga cloknes do recimo 4.2-4.4Mhz. Mislim da ce pomoci dosta u stabilizaciji framerate( narocito minimalnog) i fluidnosti samih igara.
@*******i
Ti imas 2x GTX970, najbolja izdanja, koliko max OC mozes da ides sa jednom kartom da nema problema?
@Mazi7
Platio si kartu 42k ili 43k, sada vidim da je skocila cena(i to samo zahvaljujuci nama i ovom threadu), druga stvar ustedeo si u odnosu na G1 5k, garancija 3 godine tj jednaka i cekam *******og da vidim koliko imas manji performance za tih 5k. Po meni je u svakom slucaju BEST BUY u tom trenutku bila tvoja karta i koliko sam citao nesto mislim da je neku nijansu tisa tvoja karta od G1 tj imas najtisu GTX970 kartu napravljenu do danas, neka me neko ispravi ako gresim.
Uff, daj probraj sa clokom ako ti je vazno, mozda ako imas srece sa primerkom mozda mozes da poguras i do 4,5-4,6Mhz. A za grafu nadji stabilan klok i uzivaj penjajuci se po zgradama Pariza.:exploder:
8350 nece da se klokuje?pa ja sam 4,5ghz izvlacio na 1,425v na 4+1 faze na ga990fxa d3 bez da stucne,kamoli na ozbiljnijoj ploci.pogasi c6,ako treba i c1 i c'n'q i obavezno apm,pa vidi minimume opet.takodje,ako je igra na hdd-u,pregledaj ga i defragmentuj,ako je spr eto ti razlog losih minimuma u igrama.
@ Ljanmi
Nisam bas pretestirao da novom verzijom biosa, sa osnovnom 1548mhz pretestirano, a posle sam se bacio na SLI, sada u sli imam 1520mhz za gpu 2000 za memoriju, stim da sam imao 1548 sa prvim driverima za 970, sa ovim novijim verzijama nece da ide na 1548 stabilnoTih 50mhz vise u odnosu na neki prosek za 970 od 1500mhz nista ne znace, tako da je 1500mhz odlican overklok za ovu kartu. Ja ih drzim na 1500 i miran sam da ne razmisljam sa kojim drajverima hoce, a sa kojima nece da rade na 1548mhz
Ja sam svoje karte platio 47000din kom, samo zato sto nisam hteo da pravim kompromis upravo zbog toga sto se ovaj model pokazao kao najbolji. Cena jeste jaca od normalene za 5000din, al kada se ima ne marim mnogo za tokad se nema i tetris je super za mene
![]()
E o tome Mazi7 pricamo ovde, 1500/3800 je strasna snaga. To je BEST BUY karta i ti si je platio jeftino u odnosu na cenu koja je sada + si dobio DOBAR primerak karte(1500 za GPU :zgran, za memoriju ne znam sta da kazem, da li je svaki MSI takav ili samo tvoj ali opet 3800 je dobro, nije lose uopste. U Nemackoj su te karte od 300 za Zotac nereferntni model do nekih 350e za MSI Gaming i 355 za G1, zamislite Palit Jetstream kosta 320e tamo a kod nas 370e :hair:
Voleo bih da vidim tu ogromnu razliku o kojoj pricas izmedju +50MHz-a za GPU u frejmovima na nekom testu. Napucaj ti taj CPU na 4500MHz-a(bez HT-a) i minimalni ce da odlepi.
@ Gavran
Telo hladnjka ide direktno na vrm. Inace taj test obradjuje Gigabyte GTX 970 Windforce a ne G1, ne znam koja je razlika te dve karte, mozda su potpuno iste mozda nisu...
@ Ljanmi
Pa je sam rekao da je razlika zanemraljiva a ne ogromna ??? Cpu je kod mene na 4.6 ht off 4960x... Ne znam na koga si mislio kada si ovo napisao ali mene is citirao![]()
Mazi7 koliko sam shvatio sa 770 nisi imao AA 8x. Uopste AA8x bilo koje vrste dosta ubija performance. Ako si sa 970 i AA8x imao u recimo u proseku 50fps sa 770 bi imao otprilike u proseku oko 30fps-a. Racunaj da je i prosecan fps vrlo mali pa je svaki frejm ovde vrlo bitan:guitar:
Tako da mislim da je ovaj rezultat okey.
Eto tek toliko da dodam, zadovoljan sam nakon 2 dana gejmingaFar Cry 4 ~70fps average, max temp 67/68c ali fanovi autio oko 50%.
Smekeru da li si ukljucio sav onaj Nvidia goodies koji reklamiraju uz igru tipa ono krzno na zivotinjama koje je samo dostupno za Nvidiu, god rays itd...? Mislim taj fps koji pominjes je sa svim Nvidia glupostima ukljucenim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari