Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

Pa najbolje da nisi zadovoljan sa gtx780 :p
Ali nije to to dok je ne klokuješ i vidiš njene granice :)

69% ASIC i jos Elpida, ti bas nemas srece :( Mada ne mora da znaci, ja sam konkretno imao gtx770 sa 78% ASICom koja se bolje klokovala od gtx770 sa 87% ASICom i jos je ova sa 87% imala bolje hladjenje (Lightning).

ma nije tu da nemam srece, nego je stvar u tome sto se ja time opterecujem.... a nista time ne dobijam, par frejmova vise.... i opet sve zavisi od igre do igre i optimizacije amd/nvidia.... mozes da imas asic 1000 kad ce neke igre u recimo 4k rezoluciji raditi bedno.... isto i za 4770k, slabo se klokuje, i sta sad izbacili taj novi i on nista spec.... jos i nova ploca mora ako z87 nije podrzana kroz update biosa.... ali, i dalje mi je drago da sam bar r290 zamenio sa 780...

To jeste tacno sve sto si rekao. Nije trebalo ni onaj 2500k da menjas sto si imao fin primerak :/

Koja 780-ica ima najbolje hladjenje i OC potencijal ? Osim Poseidona :p

Lightning

69% ASIC i jos Elpida, ti bas nemas srece :( Mada ne mora da znaci, ja sam konkretno imao gtx770 sa 78% ASICom koja se bolje klokovala od gtx770 sa 87% ASICom i jos je ova sa 87% imala bolje hladjenje (Lightning).

Da, ali i 78% ASIC je odlicna vrednost. Da si imao 68, e to je vec lose :)

Tacno. Imao sam gtx760 HAWK sa 66% ASICom i nije htela ni 1mhz da se pomeri bez dizanja napona :) Isti dan sam je vratio prodavcu.

Cekaj sad ova moja ima 58.1% ASIC, lose ce da se klokne?

veca je sansa da nece nesto preterano da se klokuje,ali silikon je lutrija nikad nemozes da znas dok ne probas.moja referentna asus 7970ghz je imala koliko se secam 72 ili 73 posto,pa se klokovala suludo.

Asus DirectCU II, hladnija je i od Evga Superclocked ACX modela.

dh50r6.jpg

Vratih se na nVidia staze :)

ASUS GeForce® GTX 780 DirectCU II

Pristojan primjerak.
ddjexe.jpg

Ponasanje u Idle modu.
2vd4feo.jpg

To je to za sad :)

Pa probaj je malo, digni jezgro na 950, vidi sta ce da bude :) ako radi, cepaj ka 1000

Da li je iko imao problem da ne moze da digne win sa novom GPU? Zaglavi na crnom ekranu, nekako preko win 8.1 repair advanced funkcija mogu otici u safe mode ali nakon nekog vremena cijeli sistem se jednostavno "zaledi" i nista ne mogu osim restarta sto me vraca na pocetak! WTF?!

Мени је слично било кад сам узео ову моју 760-ку и морао сам реинсталирати систем...

Pa evo malo sam probao da kloknem, evo ovako

Ovo je 3d mark kada je neklokovana

unclock.jpg

Ovo je kad je kloknuta

clocked.jpg

I ovoliko sam je kloknuo:)

121.jpg

A ovo joj je kako je fabricki klokovana

default-clock.jpg

I unigine heaven

unigineheaven.jpg

Sta mislite, jel je ok?

Poslednja izmena:
Nije, ukljucen ti je VSyinc na Unigine, iskljuci ga pa pokusaj opet :D

Pa valjda vidis koliko si dobio, preko 200mhz si je poterao. Dobro je

Evo bez vsynca

unibezvsynca.jpg

Ma ne razumem se u klokovanje graficke. Citao sam ovde i reko aj da probam, jedino mi se zagreje do 72. Ne znam kako je njima ostajala na 60 i kad je bila klokovana.

sa ovim klokom ja dobijem u Ungine Heaven 4.0 na Ultra/Extreme/1080p/8xAA ......score 60.7
ali, kolko god da ga vrtim i sta god da mu radim nece da predje 65-66C....... vidis, njima je 60, meni je u hladnijim danima bila na Heaven-u najvishe 62-63C , sada kad je toplije u stnau je 65-66.....sta da ti kazem ne znam do chega je.... inache ja imam Elpida i ASIC mi je 69.7
Yw3XMvk.jpg

edit, zasto mi Power ovako varira, dal to treba tako....?

Poslednja izmena:
Moja je hyinx i asic je 58.1%

123.jpg

A izgleda da sve zavisi od primerka do primerka ***

I meni kad je neklokovana ne prelazi 63°C, kad je kloknem dodje do 72-73°C. Kako je njima ostajala na 60 i kad je klokovali pojma nemam. Mozda je bilo bas ladno tad :)

Poslednja izmena:
Uuu, pa ja iako imam elpidu nisam uopšte loš sa ASIC-om od 87.3... jedino što ja imam A1 reviziju i meni su temperature u idlu oko 40, a u radu ide od 70 do 80, mada mi se drži uglavnom na 70-72, sve u zavisnosti da li mi je skinuta stranica kućišta ili ne.

Mada mi inače komp stoji na nezgodnom mestu za hlađenje, ali do selidbe nema mrdanja.

Moram da se iscimam da stavim onaj bios gde napon ne varira (*******i ga je kačio u ovoj temi, čini mi se) i da se poigram malo i ja s oc-om, ali ubija me hroničan nedostatak slobodnog vremena.

I meni je kuciste na nezgodnom mestu, stoji mi na stolu i zid je 15-ak cm radaljine od pozadi. Tu se cini mi se vise i greje. Nikako da kupim neki sto za komp

Ne mogu da vjerujem da sam morao da oborim sistem jer sam nesto opasno za*ebao kad sam zaboravio da obrisem drivere za Intel HD4000 prije instalacije ove nove graficke! Najvjerovatnije je to problem bio, sad sam stavio Win 7 pa cu vidjeti dalje...

Nazad
Vrh Dno