Šta je novo?

GeForce GTX 770 Thread

Interesantno je da se ja nisam susretao sa GTX680 lightning koji su imali takve probleme da nece da rade na defaultu.
Izgleda da se kontrola provere rada hardvera svela na minimum ili se jednostavno stavljaju obicni chipovi.

Meni to iskreno deluje kao neodgovornost a mozda cak i nameran potez , necu sad da mracim ali takav utisak sticem.
Ako sam upravu to ce samo odbiti korisnike,trebalo bi da pristupe problematici na bolji nacin.

@HighONE

Ti si druze zreo za jedan debeli AMD :) posto ti Kepler ne valja, ne klokuje se preko 1200 Mhz i Unigine ga "ubija" :d
Smesi ti se neki R9 290 :p

@zaj

Kad si bio mali zar te nisu ucili da ne guras prste tamo gde im nije mesto ? :d

Poslednja izmena:
Krilce nije moglo da izdrzi moj fizicki test hardvera hahaha :D

Ne vidim zasto bi bilo sta dozivljavao kao licnu prozivku. Pre tebe http://forum.benchmark.rs/showthread.php?312386-MSI-GTX-660Ti-PE-OC-problem-sa-TDR-om 28 stranica smo pisali o tome, onda je i to prozivka :) :). Malo smo se prisetili muka kroz koje smo prosli, pa polemisemo. Drugo, nismo svi isti. Ja da sam je kupio ja je ne bih prodavao. Kad je vec takva situacija sa garancijom. Pa i tu 660ti sam kupio od clana ovog foruma, evo neka kaze da li sam ga ikada prozvao ili pomenuo u vezi te kartice? Na kraju sam i profitirao jer su mi priznali ceo fiskalni racun pa mogu coveku lepo i da se zahvalim za 32k dinara sam prodao 660ti pre nekoliko meseci prakticno :) :) :)

Poslednja izmena:
@PORSCHE
Tebi ni Gospod Bog sad ne moze pomoci..Jao covece pa ja tek sad videh sta si napisao..Ne radi ti Unigine,ne radi Far Cry 3 (terorista za kartu) auuuu..Pa ti mozes da se pridruzis nesrecnicima iz ove nase polemike!
Trk po garanciju i trazi drugu kartu..A hvalili ste tog plastikanera,eto vam sad :d

Asus ovamo,Asus tamo,Asus everywhere :D

Poslednja izmena:
Moj plastikaner je radio kao zmaj. Nema pucanja, evo Lates moze da potvrdi. Plastikaner za primer.

@*******i

niko te ne proziva, ja cak nisam ni hteo da napisem od kog sam uzeo graficku kartu. AC IV prosao 1h, sad cu da raspalim po farcry 3.
Kartu necu prodavati ;) ipak odrala je bivsu TF 660 OC samo tako ;)

Ako ti nije problem posalji mi taj SLI mostic i ako imas user manual za ovu grafu, zlu netrebalo .

Ako neko ima ventilator neka se javi uzeo bih.

Ma znam nego se pise o tome pa se malo osecam bezveze, i ako nista nisam kriv hehehe :p Ocu nije problem, samo da nadjem vremna, ako zaboravim ne zameri svakako ga imas kad god ti zatreba ;)

Interesantno je da se ja nisam susretao sa GTX680 lightning koji su imali takve probleme da nece da rade na defaultu.
Izgleda da se kontrola provere rada hardvera svela na minimum ili se jednostavno stavljaju obicni chipovi.

Meni to iskreno deluje kao neodgovornost a mozda cak i nameran potez , necu sad da mracim ali takav utisak sticem.
Ako sam upravu to ce samo odbiti korisnike,trebalo bi da pristupe problematici na bolji nacin.

@HighONE

Ti si druze zreo za jedan debeli AMD :) posto ti Kepler ne valja, ne klokuje se preko 1200 Mhz i Unigine ga "ubija" :d
Smesi ti se neki R9 290 :p

@zaj

Kad si bio mali zar te nisu ucili da ne guras prste tamo gde im nije mesto ? :d

Ne preferiram AMD nikako. Drajveri su ono sto mi se ne svidja. Mislim da se iz mog istorijata to jasno vidi. I pogresno si me shvatio, smatram Kepler odlicnom arhitekturom. Jedino smatram da mu precenjujes OC domete, puno cipova ima limit oko 1200, a poneki su i ispod. Cak i na toj frekvenciji, odlicni su. Nazalost, nisu Sandy Bridge pa da ih bar 50% ide na 1300.

Ma znam nego se pise o tome pa se malo osecam bezveze, i ako nista nisam kriv hehehe :p Ocu nije problem, samo da nadjem vremna, ako zaboravim ne zameri svakako ga imas kad god ti zatreba ;)

Nije te niko prozivao - to je jednostavno problem koji je vec vidjen. Steta sto je to krilce slomljeno, karta bi se mogla reklamirati 100%. I svi zadovoljni. Mada, i ovako ne vidim neki problem. Problem se resi sa KBTom vrlo, vrlo efikasno. A solajam, sta ti je problem da nabavis vent sa E-baya?

Poslednja izmena:
nikad nisam kupovao preko e-baya, ne znam treba li mi kartica za kupovinu, placa li se u napred itd...

@PORSCHE
Tebi ni Gospod Bog sad ne moze pomoci..Jao covece pa ja tek sad videh sta si napisao..Ne radi ti Unigine,ne radi Far Cry 3 (terorista za kartu) auuuu..Pa ti mozes da se pridruzis nesrecnicima iz ove nase polemike!
Trk po garanciju i trazi drugu kartu..A hvalili ste tog plastikanera,eto vam sad :d

Asus ovamo,Asus tamo,Asus everywhere :D

Unigine mi radi kako treba. FC3 štucne po nekad al nije nikad zakucao da izbaci ili zablokira mada ja ga igram i dalje. :p

PORSCHE cekaj tebi je jos komp ukljucen? Pakuj tu plastiku pa ujutru lepo u WinWin :) zakuca i ti samo nastavis a? bas lepo a platio si 34k :) ili koliko vec

Ne preferiram AMD nikako. Drajveri su ono sto mi se ne svidja. Mislim da se iz mog istorijata to jasno vidi. I pogresno si me shvatio, smatram Kepler odlicnom arhitekturom. Jedino smatram da mu precenjujes OC domete, puno cipova ima limit oko 1200, a poneki su i ispod. Cak i na toj frekvenciji, odlicni su. Nazalost, nisu Sandy Bridge pa da ih bar 50% ide na 1300.

Ne preferiras ili neces zato sto je to jeres :d ?
Tesko da sam precenio OC domete prvenstveno sto sam tu arhitekturu jako dobro upoznao pored svega
sto su mi graficke karte glavna "studija" :)

Meni zaista nije bitno ko ce biti upravu, nekako mi se samo cini da si ti sebe doveo u to stanje u kom se sad nalazis jednostavno zbog malo losijeg iskustva jer su ti takvi primerci dopali.
To si vrlo brzo povezao sa jos nekim slucajevima i voila eto ga zakljucan serviran na tanjiru..
U onoj drugoj temi sam ti odgovorio isto o ovom o cemu sad pricamo..

P.S.Ljudi sta vam je pa nemojte sve bukvalno da shvatate, forsiram sve vreme pozitivnu energiju kroz salu..

Unigine mi radi kako treba. FC3 štucne po nekad al nije nikad zakucao da izbaci ili zablokira mada ja ga igram i dalje. :p

Ljudi rekose ovde u temi da cim stucne onda ne valja.Nisi valjda kupio pijanu kartu ili si pijan otisao po nju ? :)
Istestiraj ti to malo bolje,ne sme nista da stuca , kaslje , cvili ..

I ti si mi nesto sumnjiv :)

Znaš dobro o kom štucanju je reč video si i sam to kod mene u FC3. Inače sve ostalo radi kako treba. Jedino što ću ovim trgovcima da se naebem keve zbog tog garantnog lista. Oni i ne znaju šta prodaju u IT radnjama, misle da je to lebac i slanina.

You talking to me ? :d
Ne znam,nisam bio jos kod tebe , kod mnogih forumasa jesam..Ako me pozoves u goste mozda i dodjem..Gde je ta Loznica ? To negde kod Sapca ? :)

A sto se tice firme od koje si uzeo sta si i ocekivao kad se tamo prodaju auto gume i smederevci :d
Ocekujes da prodavci nesto znaju ? :smoke:

Ne preferiras ili neces zato sto je to jeres :d ?
Tesko da sam precenio OC domete prvenstveno sto sam tu arhitekturu jako dobro upoznao pored svega
sto su mi graficke karte glavna "studija" :)

Meni zaista nije bitno ko ce biti upravu, nekako mi se samo cini da si ti sebe doveo u to stanje u kom se sad nalazis jednostavno zbog malo losijeg iskustva jer su ti takvi primerci dopali.
To si vrlo brzo povezao sa jos nekim slucajevima i voila eto ga zakljucan serviran na tanjiru..
U onoj drugoj temi sam ti odgovorio isto o ovom o cemu sad pricamo..

P.S.Ljudi sta vam je pa nemojte sve bukvalno da shvatate, forsiram sve vreme pozitivnu energiju kroz salu..

Ljudi rekose ovde u temi da cim stucne onda ne valja.Nisi valjda kupio pijanu kartu ili si pijan otisao po nju ? :)
Istestiraj ti to malo bolje,ne sme nista da stuca , kaslje , cvili ..

I ti si mi nesto sumnjiv :)
Nije to nikakva jeres. Recimo, 7950 je sasvim solidan proizvod sa dosta jacim hardverom od cenovno isto pozicioniranog GTX 6xx ili 7xx. Mene muce Catalyst-i, jos uvek nisu na nivou na kom bi trebalo da budu, narocito tamo gde ja dosta boravim, a to je Linux - znaci OpenGL. Ako ces se samo igrati u Windowsu, imas jedan vrlo kompetitivan proizvod. Drajveri u Windowsu su dosta dobro ispeglani, cak su resili i dosta starih problema. Ne moras to priznati ili uvideti, ali to je stanje stvari. Dobro za krajnjeg korisnika.

Imao sam jedno vreme 6870 - bio je sasvim korektan u Windows radu i gamingu. Zamenio sam ga za 560Ti kad sam mogao - samo da bih proveo puno vremena cekajuci da nV otkloni probleme sa adaptive power managementom. Ali, karte su vozile igrice i vrtele Linux samo tako, priznajem. Posle njih, 660Ti je bio otkrovenje. Stabilan, brz, jak. dobar OC - na pocetku... Da bi na kraju postao nestabilan samo sa upgradeom drajvera. Oba slucaja nisu moja losa sreca. Covek ovde sa foruma je imao 660Ti koje je isao stabilno +150 na GPU core u startu, da bi na kraju zavrsio na ivici stabilnosti. To su bila dva bolja primerka karti.

Za OC domete, ne znam sta da ti kazem - kad budem video da svi na forumu budu vozili Keplere na 1300 kao sto voze SBove na 4500, reci cu - ok. Gresio sam. Za sad, ne vidim bas puno takvih primeraka. Dosta ih ide stabilno preko 1200, priznajem - al ito je stabilnost gde jedna optimizacija drajver moze da spusti OC marginu. Nema puno prostora. Drajveri su ono gde nV stvarno prednjaci, cak i sad. Bez obzira sto je proces proizvodnje sazreo i idu bolji cipovi, ti drajveri su spustili OC marginu drasticno.

Poslednja izmena:
GTX770

Eto da se javim, evo sta sam igrao ovo kratko vreme:
igre:
Metro Last Light
Crysis3
TombRaider
FarCry 3
Assassins Creed IV Black Flag

od navedenih igara Assassins Creed IV Black Flag nije prolazio, od 20 min do 1h igranja igra se zabode :( moze se izaci u windows , igrao vise puta ali uvek se zabode.

Zatim sam CoreClock podesio na -26 , igra AC IV prolazi glat par sati igranja, sa CoreClock na -26 Heaven Benchmark 4 radio vise od pola sata bez greske !

GTX770 ostavio sam sebi a kad bude isla u oglase stavicu link ka ovoj temi da buduci kupci znaju na cemu su.

;)

Poslednja izmena:
Ubila se za reklamacije, steta sto je ostecena, inace dobio bi sigurno drugu bez problema.

Ja opet tipujem da je nesto do sistema i drajver za win8, jer meni je ac radio na +20mhz za klok i napon +12, memorija na 1900mhz sa +100 naponom, a recimo heaven nije hteo uopste da prodje ni na jednom kloku :p

^
Koji to win koristis NT ???

Ne zavlacite coveka da je do wina ili drajvera.

Assassins Creed IV Black Flag je dobar pokazatelj stabilnosti. Kod mene klok od 1306 MHz za svaki dan, uz malo dodavanja napona, koji je prolazio sve 3Darkove, Unigine Valley, na kome sam odigrao bez i jednog pucanja Battlefield 4, Call of Duty Ghosts i Batman Arkham Origins je pucao u Assassins Creed IV Black Flag. Taj klok sa tim naponom nije prolazio jedino Heaven i eto ispostavilo se da nije stabilan ni za Assassins Creed IV Black Flag. Kada se jos poveca napon tada je druga prica.

Pametan ce shvatiti.

@ Pike
Nikoga ja ne zavlacim, samo pokusavam da shvatim kako je sve to kod mene radilo bez probleme sa pomenutim podesavanjem, a kod njega nece, cak su i drajveri isti AC je nesto zadnje sto sam probao i Battlefield 4 i sve je radilo bez probema sem sto je za AC trebao da se pojavi updejt sa kojim je igra radila savrseno sa nvidia kartama, a ne sa 20-30fps kao sto je radila neposredno posto se pojavila... Ne sporim uopste da je to tako kod njega samo ne kontam zasto...

Zato sto ta karta nije stabilna na tom kloku, kod njega, tebe ili mene svejedno.

To je defaultni kloko, a kod mene je bila stabilna, zato mi nije jasno kako kod njega nije, aj heaven da stavimo po strani jer kod mene nije hteo nikako da prodje, ali AC sam igrao nijednom se nije desilo da su pukli drajveri ili tako nesto... Jedina razlika je win, ja koristim 7 a on 8.1, zato sam i pomenu da tu mozda lezi razlog, mada iskreno nema mnogo logike...

Poslednja izmena:
Takodje je i sa mojom gigabyte krticom,klok od 1293 je do sada bio stabilan u svim igrama koje sam igrao, ali kod ACIV taj klok ne prolazi, puca igra, kada sam smanjio na 1280 vise nije bilo crasovanja,

Poslednja izmena:
Problem je sto njemu na default-u crash-uje igra, tako da je to i po meni neispravna karta, mada vredi te pare cak i sa smanjenim klokovima, plasim se samo u buducnosti da mu ne pravi jos vece probleme.

Vrh Dno