Šta je novo?

GeForce GTX 580 Thread

ovo se kod nas nece primeniti

Znate tako, na takvim cenama 40 evra ne pravi veliku razliku, nešto malo više od 10% je u pitanju :)

Nema smisla prelaziti na EVGA samo zbog toga shto je to "EVGA"... Josh manje smisla ima prelaziti na EVGA 580 SLi poshto ce to da koshta. Skoro sam bio u dilemi - da li da uzmem GTX590 ili da dodam josh jednu GTX570 i napravim SLi. Posle dugog razmishljanja sam ipak izabrao SLi zbog toga shto: a) dve GTX570 cu mnogo lakshe da prodam nego jednu GTX590, b) skoro treba da se pojavi sledeca generacija nvidija karti tako da necu dugo koristiti SLi. Iskreno da kazem GTX570 SLi je mnogo bolja nego prethodna SLi konfiguracija (2 x GTX470), karte se skoro i ne chuju (jedino BF3 i Crysis mogu da probude ventilatore), a u idle-u temperatura toplije karte ne prelazi 45 stepeni.

Sve u svemu, sada nije vreme kupovati GTX580, vec je najbolje sachekati GTX680 i tada kupiti ili nju ili 7970.

koristis za MAX taj SLI?

instalirao sam GTX580 posle 5850. ocekivao sam da cu dobiti boost od oko 25-30% u odnosu na 30% klokovanu 5850. ova GTX580 je na default (doduse ovo je Lightning Xtreme Edition pa je klokovana na 830MHz po defaultu, dakle mozda 5% brza od referentne). ono sto me je zanimalo je da li je moj C2D usko grlo i da li cu uopste dobiti ikakvo ubrzanje. u Vantage-u sa 5850 na 950MHz sam dobijao P17917 i E9560 dok sam sa ovom GTX580 dobio P22034 i E13556. u performance presetu se test vrti kao sto znate na 12x10 rezoluciji i tu je dobitak 25-30%. u extreme presetu koji ide u full HD rezoluciji je dobitak preko 40%, dakle makar sto se tice sintetike karta je normalno odskalirala i donela ocekivano ubrzanje. pored toga imam instaliranu Mafiu 2 i tu sam dobio 20% veci fps (51 vs 61). probao sam i Dirt 3 ali kao sto znate on nema unificirani benchmark tako da sam dobio losiji rezultat nego na 5850. tako da sto se mene tice, dobio sam ono sto je ocekivano, samo ostaje jos da kupim novu platformu kada me ne bude mrzelo i kada smislim sta mi odgovara. mada i ovako mogu fino da se igram do daljnjeg jer imam 10ak igara koje nisam presao a koje mogu sasvim lepo da mi rade na masini na max detaljima.
inace, 5850 Toxic sa svojim fantasticnim Vapor-X hladjenjem je dosta tisa i ugladjenija karta od GTX580 sa Twin Frozr III hladnjakom, mada poredjenje i nije fer je nvidia trosi 70-80W vise tako da je logicno da ce biti toplija i hladjenje glasnije. bice mi bas zao da se rastanem od ove fantasticno izbalansirane 5850 Toxic ali zivot ide dalje...

jel' TDR ovako izgleda? :smoke:

Prilozi

• 20121125_165238.jpg
    20121125_165238.jpg
    951 KB · Pregleda: 144
jel' TDR ovako izgleda? :smoke:

bga kontakt izgubljen, postoji mala verovatnoca da sa grejanjem kartice u pecnici ( 8 min na 200 C ) moze da proradi, ali najverovatnije RMA. Na mojoj ludackoj kartici koja je prosla sijaset sesija ( 1600+ kartica gtx580 lightning) dobio sam slican problem, kartica na stock kuleru je imala strafte a kada je pritegnem na ln2 pot radila je ko sat.

novi update: na drugim masinama radi normalno tako da je ili do mog zagadjenog sistema ili do neke nekompatibilnosti...mada opet, kako mi GTX460 radi normalno. bah...

fora je shto ce zagrejana mozda i da ti radi, ali ohladi je onako lepo, pa je onda bocni, siguran sam da ce da opet iznacuje shtrafte.

imah jednu takvu bash...iste linije, vratih je ortaku...a on dalje...nadam se da te nije nekim chudom ta zapala :(

posto nemam vremena ni zivaca da trazim gremline, sve sto cu probati je da pobrisem drajvere driver cleanerom iz safe moda i ako ponovo bude brljavila dacu je garsonu da je on arci, posto mi se cini da je do mog kompa problem koji ja ne zelim da resavam :) hvala vam za dobru volju da mi pomognete, cenim to :)

Vrh Dno