Šta je novo?

GeForce GTX 580 Thread

Ipak sam na kraju uzeo MSI verziju, GTX580 Twin Forz.

Ali tek stize za desetak dana :(

Zotac GeForce GTX 580 AMP2

zotacgtx580.png

Source:

http://en.expreview.com/2011/04/07/zotac-delivers-geforce-gtx-580-amp2-graphics-card/15978.html

Izgleda mocno :)
Samo 3 slota zauzima :(
I bas me zanima kakav je taj cooler u odnosuu na accelero extreme :p (koji drzi karticu od 30c-50c) :p

Zalman je odlicna firma ,kvalitetna i dobro se pokazao na tom polju.
Pitanje je zapravo koju temperaturu izdrzi na osnovu nivoa buke.

Inace ovo mi je kompaktnije od Asus-ove budzevine koja zauzima 3 slota.
kod ovog Zalmana ,cini mi se da je malo tanji od 3 slota mada je jako blizu.

Imam problem sa low gpu usage tokom igre Morrowind. E sada, igra je maksimalno "nabudzena" sa addonovima zbog bolje grafike. Ali opet nije to crysis bem li ga :) *ni u jednoj drugoj iole zahtevnoj igri nemam low gpu usage -crysis1,2,bulletstorm itd.
Anyone help?

Sto te to cudi?Pa neces u svakoj igri imati 99% GPU usage.Zavisi i od samog engine-a igre.Ja sam recimo u Venetica imao jedna 35% GPU usage.Igra sto se tice optimizovanosti krs zivi.
Jedino da sacekas na novije drivere ako odrade podrsku za tu igru i poboljsaju performanse mada cisto sumnjam da ce peglati driver zbog jedne igre koja je sama po sebi bagovita.

Ma igra stara 9 godina, sigurno je nece naknadno podrzati u driverima novim. :p Kolko ljudi sa gtx580 igra Morrowind sa addonovima? :)
Smor, bolje bi je terala neka grafa od 100e starija nego najnovija od 450e.. ****m ti ove sto pisu drivere i ove sto pisu patcheve za igre, niko ne obraca paznju na najnoviji HW :(

@noodi

Uzmi polovnu 7300gt/7600gt izigraj se i prodaj je. Jeste glupo resenje, ali sta ces kad se niko ne obazire na stvari stare 9 godina. Koliko uopste imas fps sa gtx580?

@noodi

Uzmi polovnu 7300gt/7600gt izigraj se i prodaj je. Jeste glupo resenje, ali sta ces kad se niko ne obazire na stvari stare 9 godina. Koliko uopste imas fps sa gtx580?

Pa ono, nadam se da nije to jedino resenje :(
Sklonio sam sve addonove iz igre i ostavio samo neke za bolja podesavanja grafe. Sada normalno radi 100+ fps. Pisao sam autoru najveceg addon packa (sa kojim sam imao problema) i rekao mi je da negde prebacim "nesto" na stariju verziju (to postoji samo zbog ovakvig problema)-probacu to pa sta bude :D

Eh da sam sacekao malo mogao sam da uzmem ovu Lighting ali zadovoljan sam i sa mojom Twin Frozerkom 2 :D

Lepo izbrijava, nema sta, apsolutni sam fan (ne kuler, vec obozavalac) MSI kartica ;)

Poslednja izmena:
Pa to samo mama može da voli i eventualno LN2 manijaci. Čim vidim PCB koji ima stepenicu pegla mi se. Puno para za nešto što će mid-range kartica sledeće generacije da nadvisi u pogledu performansi, a da pritom buka i potrošnja budu drastično manje. Sliku i priliku imate danas u odnosu GTX285 <=> GTX460 (GTX560). Po meni predmet obožavanja danas može da bude samo neki frizirani GTX570 poput Gainward GTX570 GLH modela. Mnogo racionalniji izbor za svakog entuzijastu koji drži do svog imidža.

Poslednja izmena:
E hebi ga sad Paradigma.Preterujes.
Karta jeste malo skuplja 450 eur ali ja bih je licno uzeo za 400 eur bez razmisljanja.
Ima sve ono sto je potrebno za jednu savremenu hi end kartu.
Od odlicno resenog sistema hladjenja do brutalnih performansi i kvaliteta.
Da ne pominjem full DP (sto meni licno treba) i nativni HDMI .
OC uvek zagarnotvan.Takva karta ce da pravi uvek dosta vecu razliku od bilo kog referentnog GTX580 modela pa
je poredjenje sa GTX570 (i ako se slazem da je zlatna sredina) bang for the buck ipak malo nerealna u svakom pogledu.
MSI je trenutno u samom vrhu kvaliteta i performansi ovakvih edicija kartica.

Jedini izbor koji bi napravio jeste Gainward Phantom jer jedini od GTX570 nudi ono sto meni treba.
Non referentni dizajn PCB-a,DP/HDMI video izlaze,mogucnost dobrog OC-a za stabilan rad i dobar cooler.
Takve dve bi stavio bez razmisljanja u SLI.
Ali kad bi ova MSI bila na nivou od 400 eur uzeo bih je 100% jer realno vredi te pare za ono sto nudi.

Što se tiče Phantom GTX570 kartice pozdravljam argumentaciju. Što se tiče GTX580 kartica Twin Frozr modeli koštaju $500, dok je Lightning Edition $525. U poređenju sa GTX570 Twin Frozr koji košta $350 jednostavno ne opravdavaju razliku u ceni. Slično se može konstatovati i za odnos GTX560 i GTX570 modela ali tu sam spreman da platim ekstra zarad boljeg imidža jer ostali razlozi nisu dovoljno ubedljivi.

Karta jeste nesto skuplja u odnosu na ostale modele ali ipak je dosta ulozeno u nju.Ipak je high-end klasa u pitanju.
Cenim da glatko moze da ide na 950mhz+ za gpu (sa dizanjem napona), 24/7 OC, bez bojazni da ce naponska sekcija da ode.

Karta jeste nesto skuplja u odnosu na ostale modele ali ipak je dosta ulozeno u nju.Ipak je high-end klasa u pitanju.
Cenim da glatko moze da ide na 950mhz+ za gpu (sa dizanjem napona), 24/7 OC, bez bojazni da ce naponska sekcija da ode.

Overclock3D je postigao 960 Mhz.
Onaj lik sa xtremesystems za koji si ostavio link je vrti na 1000 Mhz.
Inace se slazem sa konstatacijom vezano za kartu.

ZOTAC GTX 580 Extreme Edition

ZOTAC GTX 580 Extreme Edition graphics card with full non-public version of the design, configuration of the self-developed Dual heat pipe radiator fan 6, 16 +2 phase power design,
Core / Shader / memory frequency 850/1700/1100MHz (data frequency of 4400MHz), and a dual 8pin power supply design.

Zotac-GTX580-19.jpg

Zotac-GTX580-7.jpg

Source :

http://spedr.com/5HU9cJLe

16+2 faze - ovo ce se OC do besvesti :O
I dal, jel ova karta zauzima 4 mesta? :D Il se ja tripujem, izgleda bas veliko taj cooler :p

Uhh, ovaj zotac stvarno preteruje :d, nema sta, prave kartice domacinski.

Koliki custom PCB, fenomenalno.. pitam li se dal ce praviti full cover blokove samo za nju :D

Vrh Dno